Copy
Nieuwsmail 17 februari 2022
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 17 februari 2022

Nieuwsmail 17 februari 2022

Hier de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Maatregelen
  • Carnaval
  • Kleding pimpen in unit 3
  • Jaarvergadering Ouderraad
  • Rapport en kind-ouder-leerkrachtgesprekken
  • Schoolfruit
  • Typeopleiding
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Maatregelen 
In de persconferentie hebben we allemaal gehoord dat er komende week versoepelingen aankomen. De precieze invulling voor het onderwijs is nog niet bekend. We wachten nog op een definitief protocol. Tot de carnavalsvakantie houden we in ieder geval de huidige maatregelen aan. Volgende week informeren we jullie wat er na de vakantie gaat veranderen.

We maken hierop één uitzondering.
Het heeft onze voorkeur om de ouder-kindgesprekken fysiek te laten plaats vinden. We vragen jullie daarbij 1,5 meter afstand te houden van andere gezinnen en van de leerkrachten. Heb je liever een gesprek via Teams? Geef dit dan aan bij de leerkracht(en).
Carnaval 2022

Volgende week vrijdag vieren we carnaval op school en daarom mag iedereen verkleed naar school komen. We hebben deze ochtend een gevuld carnavalsprogramma met een traktatie van de ouderraad voor in de pauze, het drinken mag van thuis meegenomen worden. We hopen zo gezellig de vakantie in te luiden!
 
Kleding pimpen in unit 3
Deze week krijgen de kinderen van unit 3 de opdracht om een oud kledingstuk op te pimpen. Na het maken van een ontwerp gaan ze aan de slag. Voor deze opdracht zijn we opzoek naar kleding. Heb je thuis iets in de kledingmaat (152-176 , S) liggen dan zijn we daar erg blij mee. Dus heb je mutsen, t-shirts, (korte) broeken liggen dan zou het fijn zijn als je ze mee naar school wilt geven. In unit 3 proberen we dan er een unieke creatie van te maken.
Jaarvergadering van de Ouderraad
Op 8 maart om 20.00 uur is de jaarvergadering van de Ouderraad. Tijdens deze vergadering vertelt de ouderraad wat zij doen aan activiteiten voor jullie kinderen. Ook lichten zij toe hoe dat de vrijwillige ouderbrage besteed is en hoe deze komend jaar besteed gaat worden. Je bent van harte welkom om aan te sluiten en mee te luisteren. Of de bijeenkomst online of digitaal zal zijn is afhankelijk van de dan geldende maatregelen in de school. We laten dit weten in de komende nieuwsmail.
Laatste mogelijkheid invullen enquete
Deze week is de laatste mogelijkheid om de ouder-tevredenheidenquête in te vullen. Deze sluit donderdag 24 februari. Tijdens de ouder-kindgesprekken zullen leerkrachten je hier nog even aan herinneren. Het is voor ons echt heel fijn als zoveel mogelijk ouders de enquête invullen. Na de carnavalsvakantie prikken we een datum om met geïnteresseerde ouders te praten over de resultaten. Opgeven kan door een mail te sturen naar de directie.

De enquête invullen kan via onderstaande link:
Ouder-tevredenheidenquete

Rapport en kind-ouder-leerkrachtgesprekken (herhaling)

Vandaag krijgen de leerlingen van de Fonkeling het eerste rapport, dat een beeld geeft van de vorderingen en de behaalde resultaten, mee naar huis.  
Volgende week worden de kind-ouder-leerkrachtgesprekken gehouden op school en indien gewenst online via Teams. Net als bij het eerste gesprek is ook nu welbevinden een belangrijk gespreksonderwerp. Daarnaast hebben we het samen ook over de resultaten van de afgelopen periode. Voor deze gesprekken worden alle ouders en vanaf groep 4 ook de kinderen uitgenodigd.  

In de gesprekken van groep 7 wordt naast het rapport ook de resultaten van de ADIT besproken.
In de gesprekken van groep 8, zal het definitieve advies en het daarbij horende ‘Overdrachtsdossier’ centraal staan. 
 
Inplannen gesprekken: 
Het inplannen van een gesprek gebeurt via het online-programma ‘schoolgesprek’. De gegevens die je nodig hebt worden vandaag via e-mail naar jullie verstuurd. Het kan zijn dat deze mail in postvak 'Ongewenst' terecht komt. Dus graag ook deze even checken. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, kun je een bericht sturen naar ilsevankerkoerle@skobos.nl.  
Wanneer je bent ingelogd kun je in deze omgeving voor al je kinderen een afspraak inplannen. 
De inschrijving start op maandag 8 februari om 6.00u en sluit op donderdag 11 februari om 00.00u. Voor ouders met 3 of meer kinderen op onze school, start de inschrijving eerder. Zij kunnen op vrijdag 5 februari vanaf 6.00u de gesprekken inplannen. 
Houd er a.u.b. rekening mee dat wanneer veel ouders tegelijk inloggen, dit voor problemen kan zorgen op een website. Probeer het dan gerust later nog eens. 
Let op: Ouders die zich niet hebben ingeschreven voordat de inschrijving sluit, worden door de leerkracht zelf ingepland en daarvan via de mail op de hoogte gebracht. 

Schoolfruit
Dinsdag 22 februari: waspeen (1 zak voor 7 leerlingen)
Woensdag 23 februari: minneola (1 per leerling)

Donderdag 24 februari: peer (1 per leerling)

 
Typeopleiding na schooltijd op de Fonkeling
Op maandag 21 februari start STEMA typeopleiding, bij voldoende animo, met een opleiding op onze school. De lessen zijn van 14.30-15.30 uur op 21 februari, 7-14- 28 maart, 4-11 april, 9-16 mei. Meer informatie kun je vinden in onderstaande linkjes. De kinderen kunnen na schooltijd op school blijven en krijgen in een lokaal les van juf Nicolette. Je kunt haar een mailtje sturen om je aan te melden of met vragen, via stema@stema.nl
Informatie 1 Stema typeopleiding
Informatie 2 Stema typeopleiding

Wat is er nieuw op de website?

Letterfeest
Valentijnsdag
Spoordonk schoon


17 februari: Rapport 1 mee naar huis
Week van 22 februari: Rapportgesprekken (uitnodiging volgt via de mail)
25 februari: Lesvrije middag; kinderen vrij vanaf 12.15 uur
26 februari t/m 6 maart: Carnavalsvakantie
8 maart: Jaarvergadering Ouderraad
17 maart: MR-vergadering


De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
 

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2022 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp