Copy
Nieuwsmail: 1 juli 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
1 juli 2021

nieuwsmail - 1 juli 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
 • Rapport en optioneel gesprek
 • Schoolgids 2021-2022
 • Bericht van de Ouderraad
 • Peuternieuws
 • Gastles hockey
 • Knikkertoernooi
 • Hulp gezocht (Hart van Spoordonk)
 • Boeken van bibliotheek de Kempen
 • Wat is er nieuw op de website?
 • Verjaardagen
 • Extern nieuws
Rapport en optioneel gesprek
Op dinsdag 13 juli krijgen alle kinderen van de Fonkeling een rapport of een verslag mee naar huis. Groep 7 ontvangt dan tevens de uitslag van de Entreetoets. Een gesprek over dit rapport of de Entreetoets is optioneel. Soms op initiatief van de juf, soms op initiatief van ouders. De leerkrachten nemen voor 13 juli contact op met de ouders die zij nog graag even willen spreken. In overleg plannen zij een middag en een tijd waarop het gesprek plaats zal vinden. Heeft de leerkracht geen contact opgenomen en wil je graag nog iets bespreken, dan kun je na 13 juli een mailtje sturen naar de leerkracht(en). Zij nemen dan contact op om een afspraak te maken.
Schoolgids 2021-2022
De schoolgids van de Fonkeling voor het nieuwe schooljaar is goedgekeurd door de MR en gepubliceerd op onze website. In de schoolgids kun je allerlei informatie over de school vinden.
Bericht van de ouderraad
Hallo lieve ouders,
Wij van de ouderraad willen jullie meer bekend maken met wat wij doen. Wij helpen op school met het regelen van alle speciale dagen op school, zoals bv. Verjaardagendag, Sintviering, Kerstviering, Carnaval, Schoolfotograaf, Bosdag, Schoolreisje en Laatste schooldag. Dus alle leuke dagen /uitjes die de kinderen op school mogen doen.
Het afgelopen jaar hebben we wat extra dingen gedaan doordat we andere dingen niet konden doen vanwege Corona. We hebben dit jaar een uitgebreid paasontbijt gemaakt voor de kinderen, alle kinderen hebben een chocolade letter in hun schoen gekregen met Sinterklaas, worstenbroodjes gekregen met kerst, en extra leuke springkussens op de Verjaardagendag! Foto's van de activiteiten zijn te vinden op de website.
Lijkt het je erg leuk om dit allemaal mee te organiseren? Word jij onze nieuwe Penningmeester? Je kan contact opnemen met één van de ouders uit de ouderraad, deze kun je vinden op de website van de Fonkeling.

Peuternieuws

Ook de peuters zijn volop aan het spelen en ontdekken binnen het thema 'Kunst'. In ons lokaal hebben we een 'Kunstatelier'. We hebben met een versje kleuren gemengd. Wat waren we verwonderd! 

Hokus pokus met wat franje, rood en geel wordt oranje...
Hokus pokus met een zoen, blauw en geel wordt groen...
Hokus pokus met wat raars, blauw en rood wordt paars!


De komende weken gaan we kunstwerken maken op écht canvas-doek. Deze kunstwerken zijn voor een speciale tentoonstelling... Maar daar horen jullie binnenkort meer over.

Tijdens onze allerlaatste schoolweek vieren we nog een verjaardag van een van onze groepsgenootjes. Hij wordt vier jaar en start na de vakantie in unit 1. Wij wensen hem heel veel plezier!
Gastles hockey op 8 en 9 juli
Donderdag 8 juli en vrijdag 9 juli komt Maurice vanuit Hockeyclub Oirschot aan onze kinderen een gastles hockey verzorgen. Op donderdag voor de groepen 4, 6, 7 en 8. Op vrijdag is dit voor de kinderen van unit 1 en groep 5. De reguliere gymles komt te vervallen. De hockeylessen zullen in de gymzaal gegeven worden, dus zorg dat jullie kind binnen gymschoenen bij zich heeft. 
Knikkertoernooi 2021
De komende weken worden in alle groepen de voorrondes gehouden voor het knikkertoernooi. Willen jullie samen met ons de kinderen eraan herinneren dat ze vanaf maandag 18 juni een knikker mee naar school mogen nemen? Ongeveer zo groot is als een stuiter. Aan het eind van deze voorrondes is er voor elke groep één knikkerkampioen, die zijn of haar groep mag vertegenwoordigen tijdens de grote finale op donderdag 15 juli. Helaas kunnen daar dit jaar geen ouders bij aanwezig zijn. Er worden 3 halve finales gespeeld tussen de kampioenen van iedere groep. Vervolgens blijft er van iedere unit één winnaar over. Deze drie winnaars spelen dan uiteindelijk de grote finale, om te bepalen wie zich de Knikkerkampioen van 2021 mag noemen.
Boeken van bibliotheek de Kempen
In april heeft bibliotheek de Kempen alle boeken opgehaald en hebben we een eigen bibliotheek gevuld. Deze week ontvingen we van de bibliotheek een lijst met boeken die nog niet zijn ingeleverd, daarom onze vraag of jullie thuis nog een keer willen kijken of er nog boeken van bibliotheek de Kempen liggen. Je herkent deze boeken aan het oranje logo van de bibliotheek. 

Hulp gezocht!

Het dorpshuis is onlangs open gegaan voor de verenigingen. Door de corona versoepelingen die iedere keer weer meer mogelijk maken, willen we langzaam starten met wat kleine activiteiten. Voor de afsluiting van het thema 'Kunst' organiseert de Fonkeling iets gaafs voor alle kinderen, ouders en andere geïnteresseerden. Voor deze afsluiting werken de school en Hart van Spoordonk samen, hoe dit eruit gaat zien horen jullie binnenkort.

Om de afsluiting te laten slagen hebben we hulp nodig. Heb jij toevallig zaterdag 17 of zondag 18 juli tijd en zin om tussen 11 tot 14 uur in het dorpshuis publiek te ontvangen en achter de bar te staan? Dan horen wij het graag! Wij zijn op zoek naar 1 of 2 ouders. Er zal iemand van bestuur/beheerder aanwezig zijn. Opgeven kan door een mailtje sturen naar Vivi Schreurs: beheerder@hartvanspoordonk.nl of vivischreurs@hartvansporrdonk.nl.
Alvast vriendelijk bedankt!

Wat is er nieuw op de website?

Kunst bij de peuters
Middeleeuwse spelletjes
 3 juli      Mara                 unit 2
 4 juli      Haley                unit 2
 6 juli      Annemieke       unit 1
 8 juli      Job                   unit 1
 8 juli      Nino                  unit 1


1 juli Alternatieve schoolreisje rondom de school (groep 1 t/m 6)
13 juli Verslag mee naar huis
22 juli Afscheidsavond groep 8 (invulling afhankelijk van de maatregelen)
23 juli Laatste schooldag; vanaf kinderen 12 uur vakantie!
24 juli t/m 5 september Zomervakantie


* Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de dangeldende corona-maatregelen.
De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de groene button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Activiteiten IVN 2021-2022; doe je mee?
In het weekend van 10 en 11 juli geven we 24 workshops ter kennismaking met een instrument, zang, of juist als verdieping middels een masterclass als aanvulling op de al verworven vaardigheden.
De workshops zijn voor alle niveaus en leeftijden vanaf 4 jaar tot 12 jaar. Tevens zijn er workshops voor tieners en volwassenen. Klik hier voor meer informatie op de website.
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp