Copy
Nieuwsmail 10 februari 2022
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 10 februari 2022

Nieuwsmail 10 februari 2022

Hier de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Personele bezetting
  • Hoera! Moos is geboren
  • Enquete
  • Rapport en kind-ouder-leerkrachtgesprekken
  • Schoolfruit
  • Typen na school op de Fonkeling
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Personele bezetting 
Het was volop in het nieuws deze week, de grote uitval onder leerkrachten op dit moment en het gebrek aan vervangers. Ook wij merken dat, deze week hebben we op de Fonkeling alles in het werk moeten stellen om alle groepen op school draaiende te houden. We hebben te maken met collega's die ziek zijn of besmet zijn met het corona-virus. Het is voor ons lastig om jullie als ouders te laten weten welke leerkrachten er welke dag voor de klas staan. Het is op dit moment elke ochtend kijken welke teamleden er op school kunnen zijn en hoe we de unitbezetting rond kunnen krijgen. We kunnen ons voorstellen dat dit verwarrend kan zijn voor jullie en voor jullie kinderen. We proberen zoveel mogelijk voor continuïteit te zorgen in alle groepen. Met name in unit 1 zijn er veel wisselingen, deze ouders ontvangen vandaag een extra nieuwsbericht via de mail.
Spreek onze teamleden gerust aan of stuur een mailtje bij vragen of als je iets wilt weten of delen.
Hoera! Moos is geboren

In alle hectiek zijn we een heel belangrijk én ontzettend leuk nieuwtje vergeten te delen met jullie, dank aan de ouder(s) die ons daarop wijzen: 

Op 13 januari is juffrouw Lisa bevallen van een zoon. Het lieve mannetje heeft de naam Moos gekregen. Het gaat goed met het kersverse gezin. 
Juf Lisa komt de kleine man binnenkort een keer laten zien aan de kinderen van unit 1.  
Enquête
In de vorige nieuwsmail hebben wij jullie als ouders gevraagd om de ouder-tevredenheidsenquête in te vullen. Op dit moment hebben 42 ouders de enquête ingevuld. Hartelijk dank daarvoor. Helaas is het aantal 42 nog te weinig. Het helpt ons enorm als je de enquête alsnog invult. Het kost slechts enkele minuten van je tijd. Je komt bij de enquête door de te klikken op onderstaande link. 
 
Ouder-tevredenheidsenquête
In gesprek over de uitkomsten van de enquête 
Nadat de enquêtes ingevuld zijn, willen we graag in gesprek met enkele ouders over de uitkomsten. Wat valt op, wat willen en kunnen we vasthouden, wat kunnen we verbeteren, waar kunnen we trots op zijn? Heb je interesse om hierover met ons mee te praten, laat dit dan weten door een mailtje te sturen aan de directie.

Rapport en kind-ouder-leerkrachtgesprekken 
Donderdag 17 februari krijgen de leerlingen van de Fonkeling het eerste rapport, dat een beeld geeft van de vorderingen en de behaalde resultaten, mee naar huis.
In de week van 22 februari zijn de kind-ouder-leerkrachtgesprekken. Net als bij het eerste gesprek is ook nu welbevinden een belangrijk gespreksonderwerp. Daarnaast hebben we het samen over de resultaten van de afgelopen periode. Voor deze gesprekken worden alle ouders en, vanaf groep 4, ook de kinderen uitgenodigd.

In de gesprekken van groep 7 worden naast het rapport ook de resultaten van de ADIT besproken.
In de gesprekken van groep 8, zal het definitieve advies en het daarbij horende 'Overdrachtsdossier' centraal staan. Het inplannen van een gesprek gebeurt via het online-programma 'schoolgesprek'.

De gegevens die je nodig hebt worden vandaag via e-mail naar jullie verstuurd. Het kan zijn dat deze mail in postvak 'Ongewenst' terecht komt. Dus graag ook deze even checken. Mocht je geen e-mail hebben ontvangen, kun je een bericht sturen naar ilsevankerkoerle@skobos.nl.
Wanneer je bent ingelogd kun je in deze omgeving voor al je kinderen een afspraak inplannen.
De inschrijving start op dinsdag 15 februari om 6.00u en sluit op donderdag 17 februari om 00.00u. Voor ouders met 3 of meer kinderen op onze school, start de inschrijving eerder. Zij kunnen op maandag 14 februari vanaf 6.00u de gesprekken inplannen.
Houd er rekening mee dat wanneer veel ouders tegelijk inloggen, dit voor problemen kan zorgen op een website. Probeer het dan later nog eens.
Let op: Ouders die zich niet hebben ingeschreven voordat de inschrijving sluit, worden door de leerkracht zelf ingepland en daarvan via de mail op de hoogte gebracht.

Schoolfruit
Dinsdag: 1 piel de sapo meloen voor 37 leerlingen
Woensdag: 1 sinaasappel per leerling
Donderdag: 1 appel per leerling
 
Rapportmap
Verschillende kinderen hebben de rapportmap nog thuis liggen. Fijn als deze mee naar school gegeven wordt, zodat we deze volgende week weer kunnen voorzien van een nieuw rapport! 
 
Typecursus na schooltijd op de Fonkeling
Op maandag 21 februari start STEMA typeopleiding, bij voldoende animo, met een opleiding op onze school. De lessen zijn van 14.30-15.30 uur op 21 februari, 7-14- 28 maart, 4-11 april, 9-16 mei. Meer informatie kun je vinden in onderstaande linkjes. De kinderen kunnen na schooltijd op school blijven en krijgen in een lokaal les van juf Nicolette. Je kunt haar een mailtje sturen om je aan te melden of met vragen, via stema@stema.nl. 
Informatie STEMA type-opleiding
Informatie STEMA type-opleiding 2

Wat is er nieuw op de website?

Peuternieuws
Broodjes bakken in unit 1
Onze Karel voorleeskampioen


17 februari: Rapport 1 mee naar huis
Week van 22 februari: Rapportgesprekken (uitnodiging volgt via de mail)
25 februari: Lesvrije middag; kinderen vrij vanaf 12.15 uur
26 februari t/m 6 maart: Carnavalsvakantie

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2022 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp