Copy
Nieuwsmail 21 oktober 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 21 oktober 2021

Nieuwsmail 21 oktober 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Vervanging unit 1
  • Uitstapje unit 3
  • Afscheid meneer Rien
  • Meeloopdagen groep 8 VO
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Vervanging unit 1 
Ook wij hebben last van het lerarentekort. Helaas is er op de vacature voor de vervanging van juf Lisa in unit 1 geen reactie gekomen. Nog altijd blijven wij op zoek naar een geschikte nieuwe collega, die ons team kan komen versterken. Ken jij iemand die in ons team zou passen? Laat het hem/haar of ons dan weten! De vacature is voor een fulltime baan, maar kan ook opgeknipt worden in meerdere aanstellingen. Een ieder die gemotiveerd, betrokken en nieuwsgierig is om bij ons te komen werken nodigen we van harte uit voor een gesprek.

Juf Lisa zal na de herfstvakantie niet meer in de klas werken door de huidige corona-maatregelen. Vanaf 28 weken zwangerschap moet zij vervangende taken uitvoeren waarbij zij 1,5 meter afstand van de kinderen kan houden. We zijn trots op de extra inzet en flexibiliteit van ons team, want door samen naar oplossingen te kijken zijn we tot de volgende (tijdelijke) oplossing gekomen:

Groep 1-2
  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Ochtend Marijke Marijke Renee Marijke Marijke
Middag Marijke Marijke Renee Marijke Marijke
 
Groep 3
  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Ochtend Evi Winanda Evi Evi Evi
Middag Evi Renee Evi Evi Evi
 
Dat betekent ook wat voor de groepsverantwoordelijkheid. Waar deze nu gedeeld wordt door groep 1-2-3a (Marijke) en 1-2-3b (Lisa en Evi) zal de verantwoordelijkheid voor groep 1-2 de komende periode bij juf Marijke komen te liggen en de verantwoordelijkheid voor groep 3 bij juf Evi. 
Uitstapje unit 3
In unit 3 starten we na de herfstvakantie met een thema waarin o.a. verschillende geloofsovertuigingen worden behandeld. Op vrijdag 19 november gaan we daarom met unit 3 een bezoek brengen aan de moskee in Tilburg. We zullen daar een rondleiding krijgen van ongeveer een uur. De klassenouders hebben al gezorgd voor vervoer. Heel fijn dat zo veel ouders zich hebben aangemeld!
Afscheid meneer Rien
Op donderdag 11 november gaat meneer Rien met pensioen. Hij neemt daarmee afscheid van de kinderen, de ouders en zijn collega's van de Fonkeling. We gaan hem ontzettend missen. Meneer Rien houdt er niet van om uitgebreid in de belangstelling te staan. We gaan er samen met hem toch een feestelijke dag van maken. Elke groep bereidt een deel(tje) van de voorstelling voor die we voor hem op gaan voeren in de middag.
Daarna zijn ouders van harte welkom om te genieten van de laatste pot koffie die meneer Rien op de Fonkeling gaat zetten. We willen jullie uitnodigen tussen 13.30 en 14.15 uur.
Na schooltijd zal er nog een samenzijn zijn met de (oud)collega's en de familie van meneer Rien. 


Om meneer Rien te verrassen willen we graag een mand maken gevuld met dingen die hij lekker vindt. Hij is namelijk een echte lekkerbek. Koekjes, snickers, dropjes, een bakje koffie of een lekker biertje zijn dingen waarmee je hem blij maakt. We willen jullie vragen elk kind 11 november iets voor in de mand mee te geven voorzien van een zelfgemaakt etiket. Deze mand zal dan aangeboden worden namens alle kinderen.
Meeloopdagen VO voor groep 8
De komende periode zijn er op verschillende middelbare scholen meeloopdagen. De kinderen van groep 8 kunnen daar sfeer proeven en onderzoeken of de school iets voor hen is. Sommige van deze meeloopdagen vallen onder de reguliere schooltijden, uiteraard krijgen de kinderen daar verlof voor. Het is wel belangrijk dat zij een officieel verlofformulier indienen bij de directie. Het verlofformulier is te vinden op de website van de school, na ontvangst wordt het verlof direct toegekend. Je ontvangt hierover geen bericht.

Wat is er nieuw op de website?

Finale voorleeswedstrijd
 25 t/m 29 oktober       Herfstvakantie
1 november                19:00 uur Informatieavond groep 7 'Rots en water'

11 november               Afscheid meneer Rien 
17 november              Studiedag; kinderen vrij
19 november              Uitstapje Moskee unit 3
21 oktober:                 Afname NSCCT groep 4
23 november              MR-vergadering om 19.30 uur
23 november              Afname ADIT groep 7
3 december               Sinterklaas op school
6 december               Studiedag; kinderen vrij
22 december             Kerstmusical groep 6 voor ouders (avond)
24 december             Kinderen middag vrij, vanaf 12.15 uur school uit
25 december t/m
9 januari                     Kerstvakantie

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, mr-vergaderingen, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA
* Bij alle activiteiten houden we rekening met de dan geldende maatregelen.
 

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met jullie te delen. 
Nieuwe leden gezocht; klik hier!
Jongensmiddagen
Het jongerenwerk is gestart met jongensmiddagen Samen met een enthousiaste groep jongens worden iedere twee weken op maandagmiddag activiteiten georganiseerd, zowel binnen als buiten. 
De middagen zijn om de week op maandag steeds van 15.00-17.00 uur en bestemd voor alle jongens uit de gemeente Oirschot in de leeftijd van 9-12 jaar  

Planning: 
maandag 25 oktober - Kookworkshop - onder begeleiding van een kok gaan we een broodje hamburger maken. Bij aanmelding hoor je waar we dit gaan doen. 
maandag 8 november - Filmmiddag - bij WIJzer aan de Oude Grintweg organiseren we in onze eigen ruimte een filmmiddag natuurlijk met iets te drinken en lekker snacks. 

Aanmelden en meer informatie: Georginio Slijger - jongerenwerker - g.slijger@wijzer-oirschot.nl / Mats van Overbeek - stagiair jongerenwerk - m.vanoverbeek@wijzer-oirschot.nl.
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deelname, ten specifiek vermeld bij de activiteit. 

Puberbrein
Vanuit Leren met LEV organiseren we informatieve en interactieve avonden voor ouders met een puber in huis en hier meer informatie over willen hebben en ervaringen willen delen. In totaal gaat het om twee avonden van ieder ca. 2½ uur. 

Wat kun je verwachten:
Informatieve en interactieve avonden over het omgaan met je puber:
- aandacht voor de ontwikkeling van het brein in de puberteit
- veranderingen in het gedrag en gevoelsleven van de puber
- versterken van de communicatie tussen ouder(s) en puber
- onderhandelen met je puber
- grenzen stellen. 

Voor wie: alle ouders uit de gemeente Oirschot die hier meer over willen weten
Wanneer: donderdag 11 en donderdag 18 november 
Tijd: 19.00-21.30 uur
Locatie: WIJzer - Oude Grintweg 3b - Oirschot
Kosten: er zijn geen kosten verbonden aan deze avonden.
Aanmelden:  https://www.lerenmetlev.nl/inwoners/default.asp?training=506

Taalmaatjes > vrijwilligers gezocht
Het taalmaatjesproject van WIJzer koppelt inwoners die moeite hebben met de Nederlandse taal aan een taalvrijwilliger. De taalvrijwilliger helpt inwoners met Nederlands als moedertaal maar daar moeite mee hebben en ook inwoners met een niet-Nederlandse achtergrond (NT2). Onderling spreken taalvrijwilliger en taalmaatje af wanneer en hoe ze de begeleiding inzetten, ook afhankelijk van de persoonlijke mogelijkheden. 
WIJzer is op zoek naar taalvrijwilligers. Lijkt het je leuk je hiervoor in te zetten of wil je eerst nog wat meer informatie neem dan contact op met Gitta van der Putten: g.vanderputten@wijzer-oirschot.nl of
06-40862431.
 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp