Copy
Nieuwsmail 13 januari 2022
Bekijk deze e-mail in je browser
de Fonkeling nieuwsmail
Nieuwsmail 13 januari 2022

Nieuwsmail 13 januari 2022

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Personeel
  • Op zoek naar nieuw MR-lid
    Gezonde school
  • Lessen over Grenzen
  • Nationaal Cohort Ondettzoek
    nieuw op de website?
  • Extern nieuws
Personeel
Misschien heb je het deze week al gehoord of gemerkt? Drie leerkrachten van de Fonkeling zijn deze week thuis, omdat zij besmet zijn met het corona-virus. Zij zijn niet op school geweest, dus dit heeft geen directe gevolgen voor de kinderen. Door het gebrek aan invallers was het even puzzelen. We zijn heel erg dankbaar dat onze eigen teamleden extra zijn komen werken of hun eigen werkzaamheden geparkeerd hebben, hierdoor zijn alle units goed bezet geweest en hebben alle kinderen fysiek onderwijs kunnen krijgen.
Op zoek naar een nieuw MR-lid
Voor de MR van onze school zijn we op zoek naar een enthousiaste ouder die plaats wil nemen in de oudergeleding. We zoeken iemand die zich vanaf half maart  beschikbaar zou willen stellen. Er is vanaf februari een ouder aftredend. We willen iedere ouder de gelegenheid geven zich kandidaat te stellen. Dus lijkt het je wat om mee te denken en het beleid van de Fonkeling kritisch te volgen, geef je dan op! Dit kan tot en met vrijdag 21 januari. Mocht je vragen hebben over de MR, kijk dan op de website of  spreek iemand van de oudergeleding aan. De huidige oudergeleding bestaat uit: Marianne Huijts (moeder van Jacco, gr 6), Ties Peijnenburg (vader van Ties, gr 6 en Annemieke, gr 4) en Naomi van den  Broek (moeder van Stijn, gr 6 en Mara, gr 5). Je kunt je kandidaat stellen door de medezeggenschapsraad een email te sturen: fon.mr@skobos.nl Zijn er meer geïnteresseerden, dan worden er verkiezingen uitgeschreven.
Gezonde School
Juf Evi volgt de opleiding 'Specialist sportieve en Gezonde School'. Voor haar opleiding wil ze, door middel van een enquête, de behoeftes van de school onderzoeken. Het onderzoek gaat in op tien verschillende thema's die horen bij de 'Gezonde School' en het duurt ongeveer 5 minuten om de enquête in te vullen. Klik hier voor de link naar de enquête!
Namens juf Evi alvast bedankt voor het invullen!

 
Lessen over 'Grenzen'
Grenzen zijn er in alle soorten en maten. Je kunt over de grens naar een ander land, waar het er anders uitziet en ruikt dan hier. Je kunt over iemands grenzen heen gaan. En er zijn grensgevallen: iets is niet per se goed of slecht. Grens wordt de komende periode het onderwerp van onze lessen levensbeschouwing.

Een grens markeert vaak een plaats: de grens tussen landen, een deur die dichtgaat, het hekje van de tuin, de veelbesproken muur tussen de VS en Mexico. Aan de ene kant beschermt zo’n grens. Het zorgt ervoor dat wij aan de ene kant van de grens bij elkaar horen, in dit land of in deze kamer. Hier, op deze plek, zijn we op elkaar aangewezen. Aan de andere kant sluit de grens mensen buiten. Door de grens ontstaat er hier en daar, wij en zij. Dat is soms prettig en soms lastig. Met de kinderen verkennen we deze grenzen, wat ze doen en hoe dat voelt.

Er zijn veel mythologische figuren die tot de verbeelding spreken omdat het grensgevallen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Centaur, die half mens en half paard is. Of aan Prometheus uit de Griekse godenwereld, die half god en half mens is. Of een zeemeermin, die half vrouw en half vis is. In de lessen verkennen kinderen hoe het zou zijn om zo’n grensgeval te zijn. Zo raken ze misschien een beetje vertrouwd met het idee dat het interessant kan zijn om grenzen te doorbreken.  

Grens is een interessant onderwerp, waar veel aan te onderzoeken en te beleven valt. We hebben er onbegrensd veel zin in!

Nationaal Cohort Onderzoek (NCO)
Onze school stuurt in het kader van wetenschappelijk onderzoek resultaten van lees-en rekentoetsen naar het CBS. In de brief vanuit SKOBOS lees je hierover door te klikken op onderstaande button. Mocht je bezwaar hebben tegen het uitwisselen, dan kun je een e-mail sturen naar de directie.
Schoolfruit
Dinsdag: watermeloen (1 voor 25 leerlingen)
Woensdag: Bleekselderij 
Donderdag: Appel (1 per leerling)
Informatiebrief over NCO

Wat is er nieuw op de website?

Vacature zij-instromer


24 januari                       MR vergadering, online, 19.30 uur
10 februari                     Studiedag; kinderen 
vrij
17 februari                     Rapport 1 mee naar huis
Week van 22 februari    Rapportgesprekken (uitnodiging volgt via de mail)

25 februari                     Lesvrije middag; kinderen vrij vanaf 12.15 uur
26 februari t/m 6 maart Carnavalsvakantie

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website. KLIK HIER VOOR DE AGENDA

 
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2022 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp