Copy
Nieuwsmail: 25 maart 2021
Bekijk deze e-mail in je browser
25 maart 2021

nieuwsmail - 25 maart 2021

Hierbij de wekelijkse digitale nieuwsbrief van Speelleerplein de Fonkeling. Zorg dat je geen editie mist als je op de hoogte wilt blijven! Lees je even mee?
Inhoud van deze nieuwsbrief:
  • Besmettingen en maatregelen
  • Vakantierooster en studiedagen
  • Thema groei en leven
  • Afscheidsfoto groep 8
  • Paasontbijt
  • Herhaling; bibliotheek en boeken inleveren
  • Wat is er nieuw op de website?
  • Verjaardagen
  • Extern nieuws
Besmettingen en maatregelen
De derde golf van besmettingen met het corona-virus is in aantocht, de cijfers liegen er niet om. Ook onder kinderen nemen de besmettingen toe. Het is daarom van groot belang dat kinderen met corona gerelateerde klachten thuis blijven en dat eventuele testresultaten gedeeld worden met school. Tijdens schooltijden kun je contact opnemen met Janneke Mencke of Clasien Groenland via 0499-550324 of mailen naar defonkeling@skobos.nl 
Als je dringende zaken wilt bespreken, dan kun je hen ook bereiken via 
06-28930483 (Janneke Mencke) en/of 06-44147747 (Clasien Groenland).
Op deze manier kunnen wij snel handelen en zijn ouders tijdig op de hoogte als een groep in quarantaine moet. We willen de ouders die ons informeren hartelijk danken voor de medewerking!
Vakantierooster en studiedagen 2021-2022
Het vakantierooster en de studiedagen voor komend schooljaar zijn bekend. Op 15 maart keurde de MR het rooster goed. De data zijn te vinden op de website van de school. Uiteraard staat er eerst het huidige vakantierooster, daaronder dat van komend schooljaar.
Thema groei en leven
Helaas mogen de meeste dierentuinen nog niet open, maar bij de dierentuin van de Fonkeling kun je toch een kijkje komen nemen. De afgelopen weken hebben de kinderen van unit 2 voor het thema groei en leven een dierenverblijf gemaakt. Dit weekend kunnen jullie op bezoek komen bij onze dierentuin! De verblijven van unit 2 staan opgesteld voor de ramen van onze school. Loop gerust een rondje langs de school en over het schoolplein en kom kijken naar de mooie creaties. De kinderen uit groep 5 en 6 hebben bij het dierenverblijf ook een informatiebordje gemaakt over hun dier. Deze kun je scannen via een QR-code.
Afscheidsfoto groep 8
Begin van het schooljaar is de fotograaf geweest om van alle groepen een foto te maken. Groep 8 heeft nog een afscheidsfoto te goed. De fotograaf komt op vrijdag 2 april voor de kinderen van groep 8 nog een keer naar de Fonkeling.  We hopen dat alle kinderen van groep 8 dan aanwezig zullen zijn. De fotograaf kan helaas niet nog eens terugkomen dit schooljaar. 
Paasontbijt op school
Pasen staat alweer voor de deur. Op vrijdagochtend 2 april vieren we dat op school. Wat een verrassing:
de kinderen krijgen een verzorgd 'coronaproof' ontbijt van de ouderraad!. Zij zullen de tafels mooi dekken en unit 3 zorgt er voor dat het paasverhaal aan bod komt. We gaan er een gezellig moment van maken.
De kinderen nemen die dag geen lunch mee, omdat ze om 12:00 uur uit zijn. Daarna lekker genieten van een lang paasweekend!
Herhaling: Bibliotheek en boeken inleveren
De afgelopen jaren hebben we gebruik gemaakt van "de bibliotheek op school" verzorgd door bibliotheek de Kempen. Omdat we vanaf oktober 2020 werken met ons nieuwe leesplan werd onze behoefte aan bepaalde boeken anders. We willen met ons leesonderwijs steeds meer aansluiten bij het taal- en themaonderwijs. Voor de bibliotheek was het lastig om hun aanbod hierop aan te laten sluiten. 
We hebben daarom de beslissing genomen om een eigen bibliotheek te vullen voor het leesonderwijs op school en een "zwerfboekenkast" te maken voor de uitleen voor thuis. Daarnaast kunnen kinderen ook boeken lenen bij de bibliotheek in Oirschot, zij hebben ook een breed aanbod zodat kinderen op eigen niveau boeken kunnen lenen. 
Voor nu betekent dit dat alle boeken van "de bibliotheek op school" die de kinderen hebben geleend voor thuis ingeleverd moeten worden. Fijn als jullie kinderen deze zo spoedig mogelijk in willen leveren bij de eigen leerkracht. 
Boeken voor de zwerfboekenkast zijn ook nog steeds welkom, dus als jullie thuis boeken hebben liggen die niet meer worden gebruikt, wij zijn er heel blij mee. Dit mogen ook prentenboeken, kookboeken, stripboeken en dergelijke zijn!
 

Wat is er nieuw op de website?

Vakanties en vrije dagen 2021-2022
Lentekriebels in unit 3
Lentekriebels in unit 1
Bloemen voor de juffen
Legomasters in unit 2

27 maart    Tjeu        unit 2
29 maart    Sam        unit 2
31 maart    Tim          unit 3
  1 april      Janne      unit 3
  2 april      Merel       unit 2


****** Open dag; rondleidingen op afspraak******
2 april                   Goede vrijdag; leerlingen middag vrij
5 april                   Tweede Paasdag; vrije dag
26 april                 S
tudiedag; leerlingen vrij
27 april                 Koningsdag; vrije dag
1 t/m 16 mei         Meivakantie


* Uiteraard wordt bij alle activiteiten rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

De agenda voor het hele schooljaar (denk aan studiedagen, ouder-kindgesprekken, rapporten...) is te vinden op onze website.  KLIK HIER VOOR DE AGENDA

Extern nieuws

Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de groene button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Beste ouder/verzorger,
Mijn naam is Nina Peeters. Ik ben bezig met afstuderen voor de opleiding communicatie bij Hogenschool Fontys in Eindhoven. In opdracht van de GGD Brabant-Zuidoost doe ik een onderzoek naar de deelname van ouders/kinderen bij de gezondheidsonderzoeken die kinderen in de basisschoolleeftijd krijgen. Dit onderzoek kan ik natuurlijk niet uitvoeren zonder de mening van de ouders zelf. Ik heb daarom uw hulp hard nodig!

Voor mijn onderzoek heb ik een online vragenlijst opgesteld. Wilt u deze vragenlijst invullen?
De vragen gaan over uw beeld van de jeugdgezondheidszorg en uw motivatie om wel of niet naar de gezondheidsonderzoeken te komen:
U kunt hier klikken om de vragenlijst in te vullen

Ik ga vertrouwelijk om met uw antwoorden en de enquête is volledig anoniem. Het invullen van de enquête duurt 5 tot 10 minuten. Wilt u de vragenlijst voor 5 april a.s. invullen?

Hartelijk dank voor u medewerking!
speelleerplein de Fonkeling
Bernadettestraat 1
5688 KN Spoordonk
facebook.com/fonkeling facebook.com/fonkeling
defonkeling-skobos.nl defonkeling-skobos.nl
© 2021 Speelleerplein de Fonkeling, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp