Copy
Logo

Voor de gastgezinnen

We horen dat de gasten bij de gastgezinnen overgaan naar de woonruimte die de gemeente voor de vluchtelingen beschikbaar heeft. Dit is enerzijds fijn, omdat iedereen zijn eigen privacy weer ( een beetje) terug krijgt, maar anderzijds kunnen wij ons ook voorstellen dat er in sommige gevallen een band is ontstaan.

Het zou mooi zijn als het contact tussen de gastgezinnen en de vluchtelingen die zij onderdak hebben gegeven nog een tijdje in stand kan blijven, waarbij de gastgezinnen een soort 'buddy' zijn.

NU de gemeente de 'slaapplaatsen' regelt, zal het team, dat de noodopvang in eerste instantie vormgegeven heeft, worden afgeschaald. Wij blijven uiteraard wel bereikbaar voor vragen rondom de opvang.

De activiteiten in De Pelgrim hebben nu onze voornaamste aandacht. Daar kunnen alle vluchtelingen terecht voor een scala aan activiteiten en begeleiding. Ook voor Vraag & Aanbod blijven we beschikbaar.

Voor de vrijwilligers

Nu het regelen van de 'slaapplaatsen' geleidelijk helemaal overgaat naar de gemeente, komt de nadruk steeds meer te liggen op het begeleiden van de vluchtelingen.

De belangrijkste locatie daarvoor is voorlopig nog: De Pelgrim. Elke dinsdag, woensdag en donderdag is het centrum open van 10:00-15:00u voor een scala aan activiteiten.

We merken ook dat van de vrijwilligers best nog veel flexibiliteit gevraagd wordt, want elke dag is anders en de bezoekers van De Pelgrim hebben de ene keer veel en de andere keer weinig vragen.

LET OP!! De Pelgrim is gesloten op donderdag 5 mei.

Algemeen

Op de achtergrond zijn we druk bezig om de website weer actueel te krijgen. Daar bleek toch meer voor nodig dan alleen de tekst een beetje aanpassen. Dat project hopen we komende week af te ronden.

Tenslotte: we hebben besloten de nieuwsbrief alleen nog te versturen op het moment dat er wijzigingen zijn in de bestaande situatie.