Copy
Logo

Mijlpalen

  • Er zijn nu 60 vluchtelingen geplaatst bij 16 gezinnen uit ons bestand.

  • Op dit moment is er ruim voldoende plaats in Zoetermeer om vluchtelingen tijdelijk onder te brengen. We verwachten dat niet allen die zich als gastgezin hebben aangemeld, ook daadwerkelijk opvang hoeven te bieden.

  • Momenteel hebben we niet voor alle vrijwilligers een taak of klus; dit hangt af van de vraag naar activiteiten door de vluchtelingen (zie ook verderop).

  • We danken u hartelijk voor uw bereidwilligheid en warme harten om u in te zetten voor onze Oekraïense gasten!

  • Nagenoeg alle vluchtelingen die in hotels verbleven, zijn in een gastgezin ondergebracht.

  • De gemeente werkt aan structurele verblijfplaatsen, hierover binnenkort meer.

  • De gemeente bekostigt de verbouwing van de keuken in De Pelgrim, zodat we daar ook maaltijden kunnen verzorgen. Om de verbouwing in goede banen te leiden, zoeken we een terzakekundige coördinator die deze klus in één tot twee weken kan (laten) klaren.

  • Deze week hebben we flink wat vraag en aanbod kunnen matchen. Zo kunnen we kinderen verblijden met 65 schoenendozen met speelgoed en andere kinderspullen. Hebben vluchtelingen fietsen gekregen. En gastgezinnen voorzien van diverse benodigdheden. Fijn om zo ondersteuning te kunnen bieden!

Voor gastgezinnen

Registratie bij de gemeente

We horen dat het registratieproces bij de gemeente soms traag zou verlopen. Voor BPR-registratie maakt u geen afspraak via de site, maar belt u naar de gemeente (tel: 14079). Het is belangrijk om aan te geven dat het om Oekraïense vluchtelingen gaat. Dan krijgen zij voorrang en worden ze snel geholpen. Zie voor verdere informatie zoetermeer.nl/oekraine.

Leefgeldregeling

De gemeente Zoetermeer werkt aan een leefgeldregeling voor vluchtelingen die nu nog niet van zo’n regeling gebruik maken. Zodra hier meer over bekend is, zal de gemeente dit publiceren op zoetermeer.nl.

Zing je graag?

Oratoriumkoor Cantate Deo repeteert elke donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de naastgelegen Pelgrimskerk. Van harte welkom!

ти любиш співати?

Наш ораторійний хор репетирує щочетверга ввечері з 19.30 до 21.00 у «Pelgrimskerk» поруч. Ласкаво просимо!

Concert Zoetermeers Mannenkoor

Op zaterdagmiddag 7 mei om 14.00 uur zal het Zoetermeers Mannenkoor in de Oosterkerk een benefietconcert geven ten bate van de hulp aan Oekraïne.

Het concert zal een uur duren en kan gratis worden bijgewoond. Er zullen ook mensen uit Oekraïne aanwezig zijn. Het koor zal onder andere het Oekraïens Volkslied vierstemmig ten gehore brengen.

Bij de uitgang zal een inzameling voor Oekraïne worden gehouden

Друзі, До Вашої уваги бенефіт-концерт, який відбудеться в суботу 7 травня 2022 року.

Для Вас виступить чоловічий хор з міста Зутермир, диригент Стівен ван Вірен, музичний супровід Вім Воогд, програма почнеться з виконання Державного гімну України.

Вхід безкоштовний.

Чекаємо на Вас за адресою:

Oosterkerk, Oosterheemplein 320, Zoetermeer

Паркуватися можна біля церкви або в гаражі під торгівельним центром.

Початок концерту о 14.00

Після концерту є можливість поспілкуватися за кавою.

Een frisse knipbeurt

Kapper Kieven heeft een mooi aanbod gedaan: hij knipt onze Oekraïense gasten kostenloos. Bonnen hiervoor zijn vanaf volgende week bij Gerda Griffioen in De Pelgrim te verkrijgen.

De Pelgrim ’s middags open

De pelgrim is ’s middags open, ook als er geen taallessen worden gegeven.

Hoe kunnen wij helpen?

Een vraag voor gastgezinnen: zouden jullie aan jullie gasten willen vragen waar ze behoefte aan hebben en hoe we hen makkelijk kunnen bereiken? Laat het ons weten via info@vluchtelingenzoetermeer.nl. Alvast bedankt!

De Pelgrim: een impressie

In De Pelgrim gebeurt veel: er is een ontmoetingsruimte, een kledingbank, er zijn medewerkers van Piëzo en De Binnenbaan om te helpen zoeken naar werk en nog veel meer. Maar foto’s zeggen meer dan duizend woorden… :-)

Bezinningsplek in de Pelgrimskerk
De kledingbank
De Binnenbaan voorziet in werkgelegenheid