Copy

"Some men are so macho they'll get you pregnant just to kill a rabbit."


Maureen Murphy
.

LOTTE-  DE SERIEWOORDENAAR

Een snap, die je precies laat zien wat een macho is. Juist ja. Check het in de treffende snapfoto van onze eigen Lotte den Toonder.


 
EEN TERUGBLIK MET MODEL EN VIVA- WINNAAR DANIELLE VAN GRONDELLE.

Deze powervrouw is een voorbeeld voor velen. Maar hoe doet zij dit? Lees ons interview met dit top model over waar zij haar kracht uithaalt. Een gesprek met een echte macho vrouw.
 

LOTTE- DE SERIEWOORDENAAR

 

TERUGBLIK| met VIVA- winnaar, model en inspirator Danielle van Grondelle: 

"Je wilt niet terugkijken op je foto's en denken:
"Heh, had ik die bikini maar gewoon aangedaan, ik had een prachtig figuur!"
Danielle van Grondelle heeft maat 40/42 en  is een succesvol plus model. Het model reist de hele wereld over en liep als eerste Nederlandse plus-size model een modeshow tijdens New York Fashion Week.

Haar carrière is bijna niet meer bij te benen en ze wordt gezien als voorbeeld voor vele vrouwen. Hoe belangrijk is een voorbeeldfunctie? En moeten wij als vrouwen een voorbeeldfunctie aannemen voor elkaar of moeten we vertrouwen op onze eigen krachten?

TheTittyMag: We leven in een maatschappij waarin een gezond lichaam heel erg belangrijk is, maar wat is dat volgens jou?Danielle van Grondelle: Een gezond lichaam is voor iedereen verschillend. Ik ben met mijn maat 42 mijn gezonde versie en een andere vrouw is haar gezonde versie met een maatje 34. Ik denk dat, als je je gezonde versie bent, je niet heel veel moet laten of doen behalve wat goed voelt. Dus de ene week ga ik trouw naar de sportschool en de andere week bestel ik lekker een gebakje als ik daar trek in heb. Een gezond lichaam is een ideaal lichaam voor mij, maar daarbij hoort natuurlijk een gezonde geest.

TTM: Vind je dat we hier te veel mee bezig zijn?
DvG: Ja ik vind dat vrouwen erg hard kunnen zijn voor zichzelf, het is vaak niet goed genoeg, soms zelfs nooit genoeg. Je wilt niet terug kijken op je fotos en denken "hèh, had ik die bikini maar gewoon aangedaan, ik had een prachtig figuur”.

TTM: Hoe uit zich dit vandaag de dag?
DvG: Veel vrouwen durven niet in bikini op het strand! Ik vind dat zo zonde! Ik hoop, dat ik met mijn werk als plusmodel als een soort voorbeeld kan dienen en zo kan bijdragen aan een positiever zelfbeeld. Ik wil laten zien, dat schoonheid in alle vormen en maten komt.

TTM: Is het oppervlakkig om zo veel bezig te zijn met ons uiterlijk?
DvG: Van die vrouwen? Nee ik denk meer dat het te maken heeft met de (social) media en alle gefotoshopte werkelijkheden, die we zien in de modebladen. Deze vrouwen  spiegelen zich aan een droombeeld waar de modellen zelf niet eens aan voldoen. Alle make- up, licht en ander techniek, die erbij komt kijken, maken het een niet realistisch iets.

TTM: Zijn we te streng voor onszelf?
DvG: Jazeker, ik vind van wel.

TTM: Denk je dat we ooit minder streng voor onszelf kunnen worden?
DvG: Ja dit moet veranderen, ik hoop op een toekomst met nog meer diversiteit in de modewereld. Met diversiteit bedoel ik diversiteit in maat, kleur,leeftijd etc. Ik zie al kleine stapjes die we maken, ik heb bijvoorbeeld nu al 6 keer meegelopen met New York Fashion Week. Voorheen werden hier alleen de superslanke modellen voor geboekt, maar er valt nog zoveel meer te bereiken. Diversiteit is prachtig, laten we dat ook vieren.

TTM: Maar kunnen we dit doorbreken?
DvG: Denk dat er bepaalde dingen zijn in de modewereld, die altijd zo gedaan werden. Het is altijd eng om als eerste een stap te maken naar verandering, maar door die stap te maken, creëren we wel een betere toekomst en een beter voorbeeld voor alle verschillende vrouwen in alle soorten en maten.


 

 

TTM: Jij lijkt ontzettend veel kracht uit te stralen.. Hoe kijk jij naar jezelf?
DvG: Ik ben blij met mezelf, ik ben mijn gezonde versie en ik omring me met fijne mensen. Vroeger was je meer bezig met de mening van anderen, maar nu is het minder belangrijk hoe bepaalde mensen over je denken. Ik heb mijn cirkel van fijne mensen en de rest is niet meer van belang.Ik weet ook, dat het heel belangrijk is om een goed hart te hebben en dank een deel van mijn succes aan m’n nuchtere (werk)houding. Er kunnen altijd dingen beter, maar zoveel dingen ook slechter dus ik ben blij met wie ik ben. Ik ben dankbaar voor mijn gezondheid, de mensen van wie ik hou, en mijn werk.

TTM:  Ben je hierin veranderd?
DvG: Nee ben eigenlijk altijd zelfverzekerd geweest, denk dat dat door mijn opvoeding komt. Mijn ouders hebben me altijd heel erg gesteund en me altijd laten weten dat ik goed genoeg ben. Ook dat er een tijd zou komen dat de modewereld zich zou aanpassen aan mijn soort schoonheid. Ik ben altijd dankbaar geweest. Zo vertelde mijn vader me, dat ik van kleins af aan al mensen wilde helpen die het minder hadden. Zo ging ik vroeger eten brengen naar een zwerver in de buurt en wilde ik benen maken voor een man zonder benen in Thailand. <

Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Macho.

 

Woman. 

De definitie van een macho:

Ma·cho (de; m; meervoud: macho's), man die zich overdreven stoer gedraagt.


Macho, macho man. Hoezo man eigenlijk? Kan ik als vrouw geen macho zijn? Ik ben toch sterk en soms overdreven, maar wel stoer. Ik ben onafhankelijk en regel mijn eigen dingen. Ik maak mijn eigen leven, kies mijn carrièrepad en bepaal wie mijn liefde is.

Ik maak die keuzes, althans in hoeverre ik ze ook echt zelf kan maken. Want sommige keuzes bepaal je niet zelf, die worden voor je gemaakt.
Maar het meerendeel van je leven heb je in je eige
n hand. En dat is een deel zekerheid, die je hebt. Dat andere deel. Dat onzekere deel, daar hoef je niet bang voor te zijn. Want dat maakt het spannend en je sterker. Een waar powermens. Een mens, die bepaalt wat hij of zij wilt. Keuzes maakt en knopen doorhakt. Want voor voor het maken van keuzes en knopen doorhakken, staan we toch allemaal? Maakt ons dat niet allemaal macho?

 

Ma·cho (de; m/v; meervoud: macho's), een mens die zich overdreven stoer gedraagt.


COLUMN| TITTYGIRL LIZETTE  

Op facebook ben ik vrienden met Kyle Chapman. Kyle noemt zichzelf Based Stickman. Ooit sloeg Kyle namelijk met een stok een jongen, die aangesloten is bij de linkse groep Antifa, in elkaar bij een clash tussen de alt-right en the commies, zoals Kyle ze noemt. Dat deed ‘ie niet alleen omdat ‘ie het zelf niet zo eens is met het gedachtengoed van Antifa, maar ook omdat Kyle een Proud Boy is en om daar bij te horen moet je als laatste stap in je inauguratie een leftie in elkaar hoeken.
 

De Proud Boys omschrijven zichzelf als een mannendispuut voor westerse mannen die weigeren zich te verontschuldigen voor het creëren van de moderne wereld. Que? Precies. Het begon allemaal met de oud-oprichter van VICE en inmiddels online alt-right tv-host, Gavin McInnes, die het zat was dat blanke mannen zo gemarginaliseerd werden in onze maatschappij. Wij vrouwen, wij gaan maar naar de universiteit en krijgen goede banen, bepalen zelf of we kinderen willen. We nemen, met al ons feminisme, de plek in van de man. De rollen draaien langzaam om. Er is geen gelijkheid, wij laten de weegschaal de andere kant op vallen, volgens McInnes. En dus richtte hij een clubje op om mannen weer mannen te laten zijn. Die tegen hun vrouw zeggen dat ze kinderen moet baren en eten moet koken, die een geweer in zijn zak heeft en niet mastubeert maar alleen keihard neukt. Make Men Great Again.

 

En ondanks dat dit clubje in beginsel geen politieke kleur en zelfs Afro-Amerikaanse leden had, al snel sloeg het om naar witte mannen zijn het beste en moeten weer de macht grijpen die ze verliezen aan al die veel te eigenwijze vrouwtjes. En met Trump aan het roer is het ineens een stuk minder gevaarlijk om openlijk terug te vallen op dit zeer conservatieve, ouderwetse wereldbeeld waarin er geen plek is voor iets anders dan een traditionele verhouding tussen blanke man en vrouw. Is het een stuk minder gevaarlijk dit niet alleen in het openbaar te verkondigen, maar ook te gaan marcheren door de straten met fakkels, tot een van je leden met een auto door een groep tegendemonstranten rijdt. Want die organisator van die optocht in Charlottesville, dat was een Proud Boy.

De afgelopen maanden zag ik deze gasten, gekleed in hun Donald Trump gear, om hun standpunten zo te kunnen vergoelijken, elkaar zonder schaamte hun wapens showen die ze tussen hun riem hadden gepropt en langs het politie peloton hadden weten te smokkelen. Bizar om te zien hoe een land zo’n stap terug in de tijd kan maken. Gelukkig maar dat wij het rechtse gevaar in Europa buiten de deur hebben weten te houden, zeggen wij dan terwijl we elkaar op de schouders slaan. Maar is dat zo?

 

Weet je nog hoe Thierry Baudet vol vuur Julien Blanc verdedigde? Die man die zegt dat je gewoon het hoofd van een vrouw in je kruis moet duwen, ook al stribbelt ze dan misschien een beetje tegen? En las je ook dit weekend dat verhaal in de Volkskrant over een zogenaamd studiegenootschap voor mannen dat zichzelf Erkenbrand noemt? Deze jongens zien de wereld het liefst geregeerd door blanke mannen, die ook vinden dat het 150 jaar geleden zoveel beter was en daarvoor graag citeren uit filosofische werken van de Verlichting.  Een ambitie die Baudet dit weekend ook uitsprak op het partijcongres van zijn Forum voor Democratie.  

 

Nee, Thierry Baudet is geen Erkenbrand en Erkenbrand ook niet Baudet. Net zoals Trump geen Proud Boy is, maar in beide gevallen vinden de groepen een geïnstitutionaliseerde vorm van hun boodschap. Een politicus die zegt wat zij denken en ze daarmee het gedachtengoed uit het verdomhoekje haalt. Waardoor je nu weer kunt zeggen dat blanke, heteromannen het helemaal niet zo goed hebben als iedereen beweert, #metoo.<

 


NOG MEEEER TITTY???


VERDER? Onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok was genomineerd voor de VIVA400! Afgelopen donderdag 23 november was de bekendmaking. Helaas niet gewonnen, MAAR de Award ging naar de geweldige Danielle van Grondelle.

Vandaar een terugblik in deze Titty naar ons interview eerder met deze top vrouw!
 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder,  Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze negenenvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp