Copy

"Change your life today. Don't gamble on the future, act now, without delay."

Simone de Beauvoir

COLUMN SASKIASOE
Onze Tittygirl SaskiaSoe geeft tips over hoe jij kan zien wat het allerbeste voor je is.
#INSTAGIRLS
Wie is de future op Instagram? Wij laten je het zien in onze eigen online kunstrubriek, # INSTAGIRLS. Onze selectie van de meest  creatieve onlinepiraten.
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: het beste.

Woman. 

Ik brak mijn hoofd over details: de kleine dingen uit ons dagelijks bestaan, waarvan je denkt dat ze er niet toedoen. Althans, wie ooit heeft verteld dat details niet de volle aandacht verdienen, kan ik me niet herinneren.

Die spreekwoordelijke 'kers op de taart' zal namelijk niet voor niets bestaan. Want die ene kers, dat kleine rode ding, maakt net die ene taart anders dan die ernaast. Het zette me aan het denken en deed me besluiten wat meer te letten op die 'kersen' om me heen. Simpelweg omdat ik het te weinig doe, en omdat een kunstenaar mij weer het belang van details liet inzien.

De Duitse kunstenaar Hans-Peter Feldmann houdt zich bezig met gebruikte dingen in ons leven: de details. Hij vindt dat we woorden moeten laten voor wat ze zijn en juist moeten kijken. Kijken en nog eens kijken. Woorden leggen volgens hem teveel beslag op onze open blik en daarmee willen we te veel en te snel betekenissen oproepen. Juist de kleine details laten ons voelen en kleuren ons leven in. Deze kunnen overal in zitten, als we maar iets voelen als we er naar kijken. En dat weten we dus pas zodra we dit doen.

Feldmann’s werk is samengesteld uit allerlei objecten, die hij vindt op verschillende plekken. Denk aan oude boeken, tijdschriften of zelfs complete familiealbums. Hij struint hiervoor winkels en markten af op zoek naar zijn favoriete dingen en brengt zo voorwerpen en beelden bij elkaar. Beelden waar wij tegenwoordig te snel overheen zouden kijken, maar die voor een kunstenaar de grootste schatten blijken.

Er bestaat voor Feldmann geen onderscheid tussen gevonden of zelfgemaakt materiaal; het gaat hem erom uitdrukking te geven aan zijn eigen fascinatie ten aanzien van de wereld om ons heen.

Kijk, ruik en voel om je heen. De geur van vers gemaaid gras, of de warmte van een beetje zon op je gezicht tijdens een koude winterdag in januari. In de kleinste dingen kunnen we juist de mooiste dingen zien.

Opdat we de kersen uiteindelijk zelf op onze taart doen.<


 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

De Amerikaanse kunstenaar Evan M. Cohen werkt in zowel kleur als zwart/ wit. Op Insta zien we dat hij in zijn werk veel verwijst naar stripverhalen, waardoor zijn kunst bijna 1 groot stripverhaal wordt.

De talentvolle New Yorker past veelvoudig de kracht van herhaling toe waardoor je in sommige werken bijna wiskundig reeksen lijkt te zien. 

Kortom een volgtip op Instagram deze @evanmcohen.

COLUMN| SASKIASOE: Het beste..
 
Constant zijn we op zoek naar het beste. Het beste huis, de beste auto, het beste leven. Maar wat dat beste is wisselt van moment tot moment; want wat nu heet is, is morgen oud nieuws. Dus kan je wel blijven jagen.

De jacht op het beste leven slaagt er zo binnen no-time in je op de beste kast te jagen. Want wanneer je er eens níet in slaagt om de trendwatchers op de hiel te volgen, geeft dat al gauw een deuk in je eigendunk. Loop je nog op je Stan Smiths terwijl de rest de dad-sneaker allang heeft bemachtigd, dan loop je in dat andere witte schoeisel toch lelijk achter. 

Maar waarop loop je dan achter? Die eeuwige ratrace van wie de mooiste, de hipste, de rijkste, de beste is nadert namelijk geen eindstreep. Sterker nog, het is eerder een carrousel waarbij de neus van het ene paardje keer op keer wordt ingehaald door de neus van het andere paardje. Het geeft geen inzicht in wat werkelijk gelukkig maakt. Het is een maatstaaf waarmee je je vergelijkt met je omgeving, en je plek aan de meetlat veinst een gevoel van eigenwaarde. En wat voor waarde geeft dat dan aan? Dat je goed in het leven staat? Of eigenlijk; dat je beterin het leven staat dan je buur? Lijkt me toch niet. De zaak van de ander doet er namelijk niet toe in de zaak van je eigen.

Probeer te ontdekken waar jouw waarden liggen en wat nou werkelijk het beste voor jou is. En als de ander dan een keer op jouw gympies neerkijkt, nou dan zeg je lekker; het beste ermee, tabee!<

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  negenenennegentigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp