Copy


"The sun is gone, but I have a light."


Kurt Cobain.

 FEMALE GAZE

We laten dingen achter om iets van onszelf achter te laten. Waar zie je dit beter dan in  onze street art- rubriek, de Female Gaze!
BEELD VAN ONZE TITTYGIRL EN FOTOGRAAF LOTTE DALE

Lotte Dale is onze Titty fotograaf. Elke week sieren haar beelden onze nieuwsbrief. Bekijk de wereld van onze Lotte!
FEMALE GAZE
 


Zullen we het gewoon maar achter ons laten?
  #Londen #streetart  #shoreditch
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Verlaten.

Woman. 

Heerlijk. Ik zet er een streep door en klaar. Ik klap mijn to-do- list dicht en staar om me heen. Ik neem een slok van mijn lauwe bak benzine en draai mijn hoofd in de zon. Ik zie vanaf het terras de dag passeren. Het gehaast van de fietsers,  het geshop van de wandelaars en het gestress van de taxi's en de dagelijkse stoet van trams.

Een gewone middag in de hoofdstad. Alles beweegt zich naar zijn of haar doel. Voor de een een begin en voor de ander een eindbestemming. Alleen waar stopt het en waar gaat het verder?  Ik sluit mijn ogen en ga alles bij mezelf na? Ben ik nu klaar met wat ik wilde bereiken? Los van het lijstje wat voor me op tafel ligt. Los van de vinkjes, die ik heb gezet. Waar wilde ik ook al weer heen?

Ik probeer mijn hoofd leeg te maken. Ik heb alles gedaan wat ik wilde doen. Althans voor nu. Mijn lijst met doelstellingen is afgestreept. Lekker strepen, krassen, afvinken. Het maakt niet uit hoe je doet, maar je doet wat voor je gevoel. Ik zet haalbare doelen erop, dat wel. Zo please ik mezelf met het idee, dat ik iets heb afgemaakt. Alleen houd ik mezelf nu voor de gek? Is een lijstje een meetlat voor mijn levenspad. Een zwaar woord, dat laatste, maar dat is het ook, toch?
Ik ben nog lang. niet aan mijn einddoel, maar ik heb wel talloze lijstjes afgevinkt en doorgestreept. Dus ik lijkt elke keer opnieuw te beginnen en elke keer opnieuw te eindigen.

 Ik bekijk mijn afgevinkte lijstje nog een keer. Jawel ik heb gekozen voor vinkjes deze zondag. Ik moest van mezelf een hoofdstuk van mijn nieuwe boek schrijven, een podcast- idee uitwerken, maar ook afwasmiddel halen en mijn banden oppompen. Het ene doel was makkelijker dan het ander, maar elk doel was even nuttig. Tot nu toe is alles geregeld alleen echt klaar lijk ik nog lang niet.

Ik neem nog een slok koffie en ik staar naar de voorbijtrekkende 13. Zou die  tram vol zitten met alleen maar vinkjes? Of moeten die nog überhaupt beginnen met een lijstje maken? Ik doe mijn ogen dicht en denk even helemaal aan niks.<

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

De Australische Joanna beschrijft het treffend op haar Instagram:  Art about my life as a mentally ill feminist trash bag.

Haar kleurrijke tekeningen en teksten geven een dikke knipoog naar het feminisme van nu. O en als je een leuk shirtje 
aan wil, kan dat ook aangezien je alles online kan bestellen!
COLUMN Lizette | We moeten hoofdstukken niet afsluiten!
 

Volgens onderzoek raak je vanaf 25ste vrienden kwijt, omdat je een keuze maakt tussen wie echt belangrijk zijn en wie niet. Blijkbaar sluit je een hoofdstuk af van overlopende groepsapps en feestjes waar je iedereen kent maar van de helft niet eens de achternaam weet. Dat is fair enough, want we’re getting old en Netflix is chill. Maar het klinkt ook gek, want we vernauwen onze wereld en daarmee ook de manier waarop we naar die wereld kijken.


Soms blader ik in mijn hoofd wel eens langs al die hoofdstukjes en de mensen die daarbij hoorden. Dan besef ik me wat een bont gezelschap dat was (en is) en ook dat de mensen die in mijn leven zijn gebleven net zo zijn als ik. Dezelfde ideeën, levensstijl, voorkeuren, noem maar op.

Vroeger was ik bevriend met mensen met wie ik nu nooit meer vrienden zou zijn. En waarom? ‘Omdat zij zo anders zijn, we hebben niets met elkaar gemeen’, is dan mijn redenatie. Ik ben namelijk niet meer, wie ik toen was.

Dat is zo’n bizar idee, dat al die mensen door de jaren heen hele andere versies van mij zouden hebben leren kennen. Dat is natuurlijk niet zo, in de kern ben je natuurlijk altijd dezelfde. Toch heb ik kleine stukjes, die ik ooit als belangrijke kenmerken van mijn identiteit beschouwde, met het sluiten van die hoofdstukken verlaten en daarmee ook de mensen die daar bij hoorden.  

Soms accepteer ik dat het erbij hoort. Soms vraag ik me af of het niet beter is als je die aspecten van jezelf, die je ooit hebt achter gelaten, zo nu en dan weer onderdeel van je leven laat zijn. En of die mensen die daarbij horen dan ook niet iets verfrissends kunnen brengen, een andere kijk op de wereld. Zoals jij die zelf ook had.

Want met het afsluiten van die periodes in ons leven ontnemen we onszelf het dromen van onmogelijke dingen, het fantaseren over wat en wie we allemaal wel niet kunnen zijn en het proeven van andere denkbeelden dan de onze. Het maakt ons niet vrijer, niet opener, maar voorzichtiger en behouden.

 

We stellen nu onze doelen aan de hand van onze omgeving en doen wat volgens die maatstaven van ons wordt verwacht. Maar is dat wel wat we echt willen? Is dat waarom we al die andere zelven hebben achtergelaten in vergeten tijden? Om steeds verder te rijzen? Of houdt het ons juist tegen?  

We moeten die hoofdstukken niet sluiten, maar opnieuw en opnieuw blijven lezen en ervaren. Door onze eigen ogen en die van iedereen die er een rol in speelden. Om de lessen te leren van onze jongere ik, in plaats van het kind in ons te verlaten.<


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  achtenzeventigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp