Copy


"Most bad behavior comes from insecurity."


- Debra Winger

LOTTE'S BEELDEN
 

Onze fotograaf Lotte Dale bewijst dat raven echt een leven is. Lotte zit in het TittyMag team vanaf
het eerste uur en laat de oerkrachten in de mens op haar foto's zien. 
Kijk hieronder naar een van de beelden, die Tittygirl Lotte heeft vastgelegd tijdens de ruige en mooie Amsterdamse nachten. En houd je ogen open in die mooie nachten want misschien kom je Lotte nog eens tegen en eindig jezelf in onze wekelijkse nieuwsbrief

GEDRAG

Deze week hebben we het over het thema gedrag. Want wat zegt dat over iemand? Kan jij soms überhaupt zelf verklaren wat je hebt gedaan en vooral waarom?
Wij van The TittyMag willen je aan het denken zetten, maar ook vooral samen met je het erover hebben.Online en offline.
Laat ons je persoonlijke verhaal weten in een DM op onze Instagram @thetittymag of via thetittymag@gmail.com. We praten namelijk graag met je verder.
Liefs,

The TittyMag.

 
LOTTE DALE 

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur! Je kan Lotte's werk vinden via Instagram (@lottedale) of via lottedale.tumblr.com. Deze keer was ze bij 2001: A Freshcotton Odyssey in Paradiso.

Woman. 

Hoe je ogen staan. Hoe stevig jouw omhelzing is. Hoe je naar me kijkt. Hoe je je haar om je vingers draait. Hoe je nonchalant op het puntje van je stoel wipt. Hoe je je koffie drinkt. Zwart met 1 scheutje melk. Niet die halfvolle, niet haver gewoon volle melk. 

Jouw gedrag zegt alles. Ik weet wat je denkt. Ik weet wat je voelt. Ik weet wie je bent. Jij bent de mijne en ik 100% de jouwe. Toch? Dat is toch zo? Of staan je ogen anders vandaag? En kijk je me nu anders aan? Waarom wip je niet meer op je stoel? Waarom drink je ineens cappuccino? Ik weet alleen hoe hard je me wegduwt.

Ze zeggen dat gedrag alles hoort te zeggen over iemand. Althans dat zeggen ze. En wie zijn ze? Ik weet alleen maar 1 ding zeker en dat is dat ik er niks van snap. Wie ben jij? De ene dag omhelsde je me nog. De andere dag duw je me weg. Duwen, omhelzen, omhelzen, duwen. Ik weet het niet. Zeg me nou wat je wilt. Ik wil dat je weer naast me wipt op die stoel. Dat je weer naar me kijkt. Dat ik in je ogen kan kijken. Dat je samen met mij koffie drinkt. Please zeg het me. Doe iets. Omhels me. Of duw me weg. Maar niet beide. Want ik weet niet of ik jou nu moet omhelzen, want wegduwen lukt me niet.<
COLUM| TITTY'S ROOS/THORN

Karma is niet altijd een bitch

 

Karma.

कर्म  

Bestaat.

 

Yes, I said it, karma bestaat, duh.

Of ik bewijs heb?

Ik dacht dat je het nooit zou vragen.

 

Storytime.

Ik had mijn haar al een week niet gewassen. Er zat een scheur in mijn overhemd en mijn harembroek hing net wat lager dan eigenlijk zou moeten, maar ik was toch al te ver in mijn hippie-fase om me zorgen te maken om de modepolitie. Zoals elke doorsnee twintiger die net uit een depressie van 3 jaar komt, was ik mezelf aan het ‘vinden’ in India.

 

Eat. Pray. Love.

 

Een voorbereid mens telt voor twee. Dus uiteraard had ik me totaal niét voorbereid. Ik wist niet eens wat de munteenheid was. En daar stond ik dan, om 11 uur ‘s avonds op het vliegveld van Mumbai.

 

Geen hostel geboekt.

Maar mijn backpack was licht.

Minimaal geld.

Maximale glimlach op mijn gezicht.

 

Ik trok net mijn laatste flappen uit de ATM toen een onbekende stem achter mij vroeg wat de wisselkoers was. Natuurlijk had ik geen idee, maar ik kon wel zien dat de vreemdeling een asociaal grote hoeveelheid koffers bij zich had. Ik bood hem aan om twee van zijn koffers te dragen, ik had toch alleen maar een halflege backpack.

 

De koffers waren zwaar.

Maar ik ben sterk.

 

Be kind, it’s free.

 

De vreemdeling kwam uit New York, en was verbaasd door mijn vriendelijkheid. Of ik een taxi wilde delen naar mijn hostel. Dat wilde ik wel! Ik vertelde hem dat ik nog geen hostel geboekt had, maar dat ik wel gewoon naar een drukke straat kon gaan om daar ergens aan te kloppen.

Ik weet niet of het kwam doordat het inmiddels al bijna middernacht was, en hij mijn zwak uitgedachte plan wat minder slim vond dan ikzelf, of doordat ik zijn koffers tilde zonder iets terug te verwachten… maar daar was het dan:

 

कर्म  

Karma.

 

‘Dit gaat vast heel raar klinken, and don’t freak out, maar ik ben eigenlijk miljonair, en ik wil je graag 3 nachten aanbieden in een 5-sterren hotel.’

 

De volgende ochtend werd ik wakker in het duurste hotel van Mumbai.

Bollywoodsterren op links.

Leden van de Royal Family op rechts.

Mijn haar was eindelijk gewassen.

‘Pik je vaker verdwaalde backpackers op?’ vroeg ik.

 

No, but you’re the first one who has offered to carry my bags.’<

 

COLUM| TITTY'S SAMYA

Woke-abulaire

Ik gaf vroeger bijles. En voor de mensen die me een beetje kennen hoor ik nu al ‘WTF WAS JIJ NIET?!’ door mijn scherm klinken. Nou even voor de goeie orde: vakkenvuller, barista, banketbakker, sushichef, (bijles)docent, presentator, muzikant en columnist. In die volgorde. Enfin, bijles dus. Ik gaf voornamelijk Taal waardoor ik wekelijks uren aan vocabulair-lijstjes doornam met leerlingen. Ik vind taal het mooiste wat er is. Het verandert steeds, kan verwoesten en genezen, en laat vaak meer zien over een samenleving dan de mens zelf had kunnen opschrijven. Het is 2019, welkom in het jaar van de ‘woke-abulaire’. Nog nooit had je zoveel manieren om mensen te laten weten dat je een irritante wereldverbeteraar bent nog voor je ergens de zin ‘hebben jullie ook vegan opties?’ hoeft te zeggen. 

 

We zitten op dit moment in een ‘politiek correct klimaat’ waardoor mensen het gevoel hebben dat ze extra veel op hun taal moeten letten. Top! Houdt ons lekker scherp. Er kunnen zich dan ook drie situaties voltrekken binnen onze nieuwe gevoelige sneeuwvlok-cultuur.  

 

- woorden verzinnen voor dingen die er niet zijn

- woorden niet willen loslaten

- woorden overnemen

 

Jaja avocadotoast-vreters, wat is het een heerlijke tijd voor taal. ‘Ja maar, ik mag zoveel niet meer zeggen.’ Leuk toch! Daar krijg je namelijk 20 nieuwe woorden voor terug. De YAAAAS QUEENS en CIS GENDER WITTE MANNEN WOEDE vliegen je om de oren. Maar waar komt dat ‘yas queen’ vandaan? Wat betekend in godsnaam ‘cis gender’ en wie leeft nou echt serieus alleen op avocado toast? Dat laatste is makkelijk te beantwoorden. Niemand. Die eerste twee zijn wat ingewikkelder. Want, van wie is taal eigenlijk? Wie bepaald definities en zijn er echt woorden die je kan ‘toe-eigenen’?

 

De uitdrukking ‘yas queen’ komt uit de LHBTQ+ gemeenschap. En om nog specifieker te zijn, het is een ‘ebonic’ uit de ballroom gemeenschap. Dan denk je ‘Samya, wtf is nou weer een ebonic?’ Nou, doe je figuurlijke riem om kids want nu wordt deze column pittig. Ebonics, oftewel ‘African American Vernacular English’ (AAVE) is een zijtak van de Engelse taal waar veel woorden onder vallen die vaak gewoon wordt gezien als ‘internet’-taal. Grammatica als ‘He be working’ en ‘Can I has’ valt hieronder. Maar ook uitdrukkingen zoals ‘hey girl’ en dus ‘yas queen’ vanuit de LHBTQ+ gemeenschap. AAVE wordt vaak gezien als ‘slecht’ Engels of ‘jongerentaal’ nu dat jongen op internet vaak AAVE gebruiken vanuit alle windstreken. Ook vanwege de populariteit van rapmuziek. En, nu komt de magische zin. AAVE is ontstaan uit tromgeroffel de slavernij. Dus…tjah.

 

Nu ben ik niet Afro-Amerikaans, noch openlijk deel van de LHBTQ+ gemeenschap, mag ik dan wel AAVE gebruiken? Wie bepaalt dat ‘wit’ zeggen beter is dan ‘blank’? Mag ik mezelf een ‘persoon van kleur’ noemen ondanks dat ik praktisch doorzichtig ben van huidskleur? Wat nou als ik helemaal geen ‘persoon van kleur’ wil zijn? Waarom moet ik mijn relatie opeens hetronormatief noemen? EN IK BEN ALERGISCH VOOR AVODACO. Zijn woorden van mensen? Is het normaal dat een groep wel een woord mag gebruiken en een ander niet? Kan je iemand verplichten je iets te noemen? Dat zijn vragen die we nu aan elkaar stellen, en ik ben laaien enthousiast. Het hoeft namelijk niet altijd goed te gaan. Van fouten leer je, maar oh wat komt er toch moois uit als taal verbindt i.p.v. kapot maakt. 

 

We moeten al zoveel tegenwoordig. Geen R Kelly meer, geen Michael Jackson meer, geen hij of zij meer, ik mag niet eens meer kanker zeggen…Schrok je van dat laatste? PERFECT. Dat is namelijk precies wat ik met deze column wil zeggen. Emoties rond woorden veranderen. We zijn het als samenleving bijna universeel over eens dat ‘kanker’ voor dingen zetten eigenlijk nergens op slaat. We zijn bijna zover dat we ook het ‘n’ woord voor mensen taboe vinden. Taal verandert. Taal went. Taal komt altijd goed. Ben je nu boos over het woord ‘genderneutraal’? Joh, dat komt helemaal goed. Thuis heb je toch ook niet twee aparte toiletten. VERASSING! Dat is dus ook een ‘genderneutraal’ toilet. Nu heb je er gewoon een woord voor! Taal is niet eng. Taal kan eng zijn. Luister naar elkaar. Leer wat pijn doet. Maak fouten, zeg sorry. En vooral, blijf dus alsjeblieft weg van 10,- avocadotoast.<


 
TITTY TALKS
 

Samen met Bumble en het Ink Hotel organiseerden we met TheTittyMag een brunch voor 30 creatievelingen: The Female/ Femmes edition! 

We zochten tijdens deze Titty Talk samen naar de grenzen van creativiteit. Want wat betekent creativiteit eigenlijk? We hadden tijdens onze talk weer ons interactieve moment met mooie inzichten en een inspirerende dialoog. Dank aan onze 5 sprekers: @miloudeelen, Samya Hafsaoui, Perla Lette, @sevilayvandorst en Sylvia Blazer! En we hadden ipv foto's prachtige illustraties van alle aanwezigen gemaakt door Glitziegal, Amanda van Effrink.

Wil je meer weten over onze Titty Talks, samenwerken of je opgeven ga dan snel naar www.thetittymag.com!


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, De Moesjes, Thorn/ Roos, Samya Hafsaoui, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Nine Balk, Sam van der Plas, Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 121e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp