Copy

"I always wanted to be a femme fatale. Even when I was a young girl, I never really wanted to be a girl. I wanted to be a woman."


- Diane von Furstenberg

WIE ZIJN DE FEMMES FATALES VAN NU?
Aanstaand weekend start de tentoonstelling, Femmes Fatales in het Gemeentemuseum Den Haag. De tentoonstelling laat de invloed zien van vrouwen binnen de mode- industrie. Wie waren dat? En hoe maakten zij het verschil? Topstyliste Graziella Ferraro vertelt ons wie volgens haar de statementmakers van nu zijn. En hoe mode gebruikt kan worden om verandering teweeg te brengen.
TITTY EVENTS
Het is zover... We gaan vanaf einde dit jaar los met onze Titty Events. Evenementen waarin we kunst en empowerment naar je toebrengen!  Aka een middag vol geweldige sprekers, gesprekken en andere inspiratie. Wil je meedenken? Mail ons dan naar thetittymag@gmail.com!
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur! Je kan haar vinden via Instagram (@lottedale) of via lottedale.tumblr.com.
 

Woman. 

Kleren maken de.. ja wat? De vrouw? De man? Ter ontspanning ga ik swipend door mijn Instagram heen en mijn ogen blijven steken op de perfecte lichamen van de Victoria Secret modellen. Deze prachtige vrouwen met een genetisch voordeel, hebben maanden al dan niet jaren getraind om er zo uit te zien. Mooi, maar niet het enige 'mooi' wat er is.

Desalniettemin staan deze vrouwen centraal tijdens de show van het Amerikaanse lingeriemerk. En dit blijft de hele maand december centraal staan, want bijna elke influencer met ongeveer een Instagram-account van boven de zoveel K volgers (en ja dat is veel) was erbij of liep zelf over die runway heen.

De modellen van Victoria Secret staat nu gelijk aan lang, slank en Instagram. Maar niet alleen aan dat, want het tegengeluid is dit jaar nog sterker hoorbaar en zichtbaar.

Er wordt gediscussieerd over dit opgelegde schoonheidsideaal. Want is Victoria Secret nog wel van deze tijd? De kijkcijfers zijn misschien hoog en op elke Insta- account van de gemiddelde Amerikaanse influenceer kunnen we meegenieten, maar de verkoopcijfers dalen al een paar jaar. Terwijl popzangeres Rihanna met haar lingeriemerk Fenty alle maten lijkt te vieren en qua verkoop door het dak gaat.

En dan hebben we ook nog de uitspraken van VS-topman Ed Razek over het buitensluiten van plussize en trans- modellen. Tijdens de show zelf. Want Ed wilde een fantasie creëren. Maar? Fantastie Ed, is deze fantasie die van van iedereen?

In mijn fantasie zit namelijk alles. Van slanke godinnen tot volle heerlijkheden en van trans tot niet- trans. En hoe zijn zou het juist zijn als die fantasie werkelijkheid werd? O en Ed's fantasie was van korte duur toen hij merkte, dat niet iedereen dit droompje zag zitten. Toen droomde Ed plots over iets anders..<
FEMALE GAZE

Streepjes, stipjes of ruitjes.
Wat vind jij me leuker staan?


Stipjes, ruitjes of streepjes.
Zeg nou eerlijk,
Maakt het me bleek?

Maakt het me lelijk?
Maakt het me dik?

Of staat het me goed?
Laat het me stralen?
Komt mijn gezicht zo goed uit?

Zeg nou. Zeg nou. Zeg nou.

Ruitjes, streepjes of stipjes.
De inhoud blijft toch wel hetzelfde.

 
Uit Shoreditch, Londen.
INTERVIEW| Over de Femmes Fatales van nu met topstyliste Graziela Ferraro.
Mode dragen we omdat we het leuk vinden, maar ook om een statement te maken.
Aanstaand weekend opent de tentoonstelling, Femmes Fatales, in het Gemeentemuseum Den Haag. De tentoonstelling bevat werk van een geweldige  lijst vrouwelijke (inter)nationale ontwerpers. Naast deze wereldberoemde namen komen in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod die achter de schermen van grote modehuizen invloed hebben of hadden, maar onbekend zijn in de modegeschiedenis.

Bekende stylist en krachtige vrouw Graziella Ferraro praat ons bij over de statements, die modehuizen anno nu maken. In hoeverre is het een statement en wanneer commercie? Waar kunnen we bijvoorbeeld mode voor gebruiken?

TheTittyMag: Hoe belangrijk is mode voor jou?
Graziella Ferraro: Mode is heel belangrijk voor mij, want het werkt op mijn gevoel. Ik word heel erg blij van kleur en kleurrijke mensen op straat. Alleen in Nederland mag soms wel nog wat meer pit of meer vrolijkheid. Ik kan niet leven zonder mode aangezien het verweven is in mijn privé als in mijn dagelijkse leven. Ik wilde als klein meisje al wat met mode doen.

TTM: Je bent een bekende stylist met al jarenlang een goede carrière. Merk je als vrouw ooit wel eens, dat je anders wordt behandeld in de mode- industrie?
GF: Ik heb dingen gemerkt in de afgelopen jaren binnen de hiërarchie. Zo heeft een hooggeplaatst iemand uit de industrie, wiens naam ik niet kan noemen, jaren geleden gevraagd of ik in ruil voor de opdracht uit eten met hem wilde. Hij misbruikte de positie van de vrouw. Ik maak het nu niet meer mee, want er is echt een verschuiving gaande. 

TTM: En wat bedoel je met verschuiving?
GF: Ik merk, dat mensen en met name mannen uitkijken en vooral in Amsterdam. Ik merk, dat de discussie over wat wel of niet kan heel erg gaande is en dat mannen vaak bang zijn om iets te zeggen. Dit speelt natuurlijk wel heel erg binnen Amsterdam, maar ik kan niet oordelen over in hoeverre deze discussie elders gaande is.

TTM: En zie je dat ook terug binnen de mode?
GF: Ja! Zeker! Vooral het man/ vrouw aspect. Je ziet merken, die genderneutraal of zonder labels werken. Daarnaast zie je dat zowel mannen als vrouwen alles aan kunnen doen wat ze willen. Het maakt niet meer uit. Het is niet meer een stempel. 

TTM: Maar zijn we er dan al?
GF: Nee, want vanwege het geld zullen grote merken nooit met 1 collectie komen waarbij geslacht geen rol meer speelt.

TTM: Welke statements zie je die vandaag de dag een rol spelen?
GF: Er worden statements gemaakt door belangrijke modehuizen, die de wereld bezighoudt. Je ziet bijvoorbeeld bij de collectie van Dior door Maria Grazia Chiuri, het shirt met de tekst: ’ We should all be feminists”. Dit item was meteen uitverkocht! Natuurlijk snijdt het mes aan twee kanten. Het is een politiek statement, maar ook komt er redelijk wat commercie uit. Het is deels eerlijk, maar deels niet. Je ziet grote ketens als de Monki, maar ook de ontwerper en strijder Vivienne Westwood. Zij strijdt voor wat ze wil. Net als ontwerper Diane von Furstenberg, die ook als vrouw aan de top knokt voor haar visie.

TTM: Heeft de vrouw de overhand in de mode van nu?
GF: Het heeft te maken met verschillende factoren: politiek, economisch en de smaak van de mens. Maar vrouwen hebben meer te zeggen dan vroeger op dit moment en ik voorspel dat dit alleen nog maar meer gaat worden. Als ze dat doen en ze snappen dat dit niet alleen hoeft dan komen ze aan de top.

TTM: In hoeverre zijn voorbeelden binnen de mode belangrijk?
GF: Voorbeelden en dromen zijn heel belangrijk. Je moet je aan een sterk voorbeeld kunnen spiegelen. 

TTM: Wie zijn dat van jou?
GF: Sophia Loren, dat is iemand die door de modder is gegaan en vanuit niets naar een geweldige carrière heeft opgebouwd. Maria Grazia Chiuri vind ik ook een ontzettend krachtig persoon, die nu de mode ontzettend kan veranderen vanwege haar collectie en waar ze voor staat!<
TITTY ART TIP| Femmes Fatales

Wat was de invloed van de vrouwelijke ontwerpers in de mode? En wat maakt deze vrouwen anders dan hun mannelijke collega's? Is er überhaupt een verschil hierin te zien?

As zaterdag opent de allereerste tentoonstelling volledig gewijd aan vrouwelijke ontwerpers in het Gemeentemuseum Den haag! En zeker niet de minste, want er komen namen voorbij als Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada, Maria Gracia Chiuri (Dior), Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen.

De tentoonstelling geeft een overzicht van de meest geweldige werken van deze bekende nationale en internationale ontwerpers. Naast deze lijst wereldberoemde vrouwen komen er in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod, die juist achter de schermen van beruchte en befaamde modehuizen invloed hebben of hadden.

Lees ons verslag volgende week op www.thetittymag.com, maar blok het alvast in je agenda, want de tentoonstelling Femme Fatales- Sterke vrouwen in de Mode is in het gemeentemuseum Den Haag vanaf aanstaand weekend, 17 november te zien!
  
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 109e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp