Copy

"People came at me with all sorts of offers, wanting to make me into a hard-core Cher. I had no desire for any amount of money to be reformed for someone's vision, because in the end, that's what you got: your clay in someone else's hands."


- Patti Smith

TITTY'S SAMYA
Onze nieuwste aanwinst is columnist Samya, die voor ons maandelijkse haar frisse blik op onze thema's laat schijnen. Deze week gaat het over: zin maken. Want dat moet soms. Of toch niet?
TITTY EVENTS
Het is zover... We gaan vanaf november dit jaar los met onze Titty Events. Evenementen waarin we kunst en empowerment naar je toebrengen!  Aka een middag vol geweldige sprekers, gesprekken en andere inspiratie. Wil je meedenken? Mail ons dan naar thetittymag@gmail.com!
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur!
 

Woman. 

"Oprecht. Wat heeft het nou nog voor zin?" Ik sta net mijn waspoeder en koffie af te rekenen, terwijl de kleine vrouw met het lieve gezicht voor mij in de rij wijst naar een foto in de krant.

Op de foto staat een groep Amerikanen voorovergebogen in de stemhokjes op het strand. De midterm verkiezingen van Amerika. De vrouw met het lieve gezicht praat na een diepe zucht door: " Die engerd blijft toch wel daar aan de macht. En als hij het niet wordt, dan komt er wel weer een andere machtsgeile witte vent voor in de plaats."

Ik kijk haar aan en staar naar de foto. Ik knik half, want ja ook ik durf soms niet te speculeren over wat er gaat komen. Van zowel de lachende grijs van een Amerikaanse politicus of die van een Braziliaanse op de voorpagina van de NRC, krijg ik nou niet bepaald een lachende glimlach op mijn gezicht. Geef me dan maar berichten over geboren miereneters in Artis of de nieuwe tour van de Spice Girls. Kijk daar word ik pas echt blij van. Maar  goed helaas zijn daar de voorpagina's van de Telegraaf of de NRC daar niet meegevuld iedere dag.

Want ja er gebeuren andere dingen, dingen waar je niet altijd gelukkig van wordt of een glimlach van krijgt. Maar ze zijn er. En het enige wat je kan, is iets doen. En dat doen, dat doen de mensen hier in die hokjes op het strand. Of ze doen het door op hun Instagram rood wit blauwe foto's te plaatsen. Ze laten hun stem horen. Een stem die voor iedereen anders is, maar ze doen wat. Ze stemmen voor verandering. Of misschien wel voor hetzelfde. Maar ze zijn er en ze doen wat. En dat is de toekomst van hun land. Een land waar zij deel van zijn en wat ze samen vormen. We kunnen wel weer wachten op de volgende machtsgeile witte vent op de voorpagina, maar als je niets doet dan gebeurt er ook niets.<

 
FEMALE GAZE

Zin kan je ook maken.

Al is het door iets simpelweg een beetje kleur te geven..

 
Uit Shoreditch, Londen.
COLUMN TITTY' SAMYA| 'Zin maken'

Sinds #jamieligate van een paar maanden geleden zitten die twee woorden in mijn hoofd. Zin. Maken. Want; wat is dat en waarom doen we het eigenlijk? Zin is toch een natuurlijk fenomeen dat je overrompelt zoals naar de WC moeten of een onverwoestbare zin in een spontaan flesje Yakult. Compleet uit het niets, maar alles consumerend. 

Maar nee, blijkbaar kan je ‘zin’ ook scheppen. Zoals God de aarde schiep en de mens de McDonalds. En waarvoor zou ik die ‘zin’ dan moeten maken? Seks, geld, macht? Of toch dat flesje Yakult, omdat ik mijn darmflora een plezier wil doen. Het zijn de grote vraagstukken waar ik als millennial mee rondloop. Je kent ze wel, naast het feit dat de planeet niet te redden valt enzo.

Anyway, ‘zin’ dus. Hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik team Jamie Li werd. Want is volwassen zijn niet een hele grote rit aan ‘zin’ maken? Als kind heb je maar twee kampen: zin, en geen zin. Heb je geen zin dan ga je ruzie maken. Heb je wel zin, dan gaat alles verder prima. Als volwassene is die ‘zin’ wat genuanceerder. Want waar eindigt een plicht, en waar beginnen wij als mens?

Ik maakte ook ‘zin’ voor deze column bijvoorbeeld. Soms maak ik zin voor de liefde, of voor vriendelijkheid, om plastiek van papier te scheiden of om poëtischer te klinken dan dat mijn hoofd eigenlijk logischerwijs toelaat. Volwassen zijn is een rits aan dingen doen, die je misschien niet wil, maar wel zou moeten willen. En dan ‘maak je maar zin’. Zoals de liefde bedrijven met je partner, omdat je dat eigenlijk wel het leukste op aarde vindt, maar toch ook echt wel moe bent van je Excel sheet op werk. 

Wellicht is ‘zin maken’ wel de essentie van de homo erectus. Want we kunnen allemaal wel meegaan in onze eigen emoties en behoeften en als doelloze primaten rondslingeren, maar die McDonalds komt er toch echt niet vanzelf. Nee, iemand had daar ooit zin voor gemaakt. Net zoals mensen zin maken voor seks, columns of Jamie Li’s boek. En dat vind ik mooi. <
 

 
TITTY ART TIP| Femmes Fatales

De allereerste tentoonstelling volledig gewijd aan vrouwelijke ontwerpers! En zeker niet de minste, want er komen namen voorbij als Coco Chanel, Jeanne Lanvin, Vivienne Westwood, Sonia Rykiel, Miuccia Prada, Maria Gracia Chiuri (Dior), Nederlandse grootheden als Fong Leng, Sheila de Vries en Iris van Herpen. Wat was hun invloed? En wat maakt deze vrouwen anders dan hun mannelijke collega's? Is er überhaupt een verschil hierin te zien?

De tentoonstelling geeft een overzicht van de meest geweldige werken van deze bekende nationale en internationale vrouwelijke ontwerpers. Naast deze lijst wereldberoemde vrouwen komen er in de tentoonstelling ook vrouwen aan bod, die juist achter de schermen van beruchte en befaamde modehuizen invloed hebben of hadden.

Volgende week meer hierover te lezen op www.thetittymag.com, maar blok alvast je agenda want de tentoonstelling Femme Fatales- Sterke vrouwen in de Mode is in het gemeentemuseum Den Haag vanaf 17 november as te zien! 
 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 108e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp