Copy

"To love oneself is the beginning of a lifelong romance."

Oscar Wilde

 

 FEMALE GAZE


Je moet ergens beginnen. En dat kan overal. Zelfs op straat! Ontdek het in onze street art- rubriek, de Female Gaze!

 
COLUMN| LUCIA


"Om er zeker van te zijn dat het niet aan mij lag, begon ik de verhouding vrouwen en mannen te tellen. Vanaf het moment dat de trein wegreed bij Leiden." Een column van onze gastcolumniste Lucia!
 
FEMALE GAZE

Wanneer begin je daar nou eens mee?


 #Paris #streetart #LouisVuitton

 

COLUMN LUCIA| "Ik telde vrouwen in de eersteklascoupe en schrok van de uitkomst."
 


Tijdens mijn treinreizen vanaf Leiden Centraal naar Amsterdam Sloterdijk telde ik een maand lang hoeveel vrouwen en mannen in de eersteklascoupé zaten......
 
Met mijn sneakers en hippe regenjas stapte ik om 07:50 in de trein bij Leiden en ging in de eersteklas zitten. Ik klapte mijn laptop open en begon te werken. Eén keer wees een vriendelijke conducteur me erop dat ik in de eersteklas zat en dat ik nog wel naar de tweedeklas mocht verhuizen. En ook als er geen vriendelijke conducteur was, kriebelde er iets. Wanneer ik opkeek van mijn scherm, kreeg ik argwanende blikken toegeworpen, die zeiden: 'jij hoort hier niet'. 
 
Maar ik hoor er wel. Ik ben zesentwintig jaar en heb een fijne baan die me de eersteklasstoelen cadeau doet. Ik mag ook tweedeklas zitten. Eerst deed ik dat, want zo'n eersteklas persoon vond ik mezelf niet. Bovendien was het vreemd om de enige vrouw te zijn. Maar na een tijdje besefte ik dat ik júist daar moest zijn waar ik weggekeken werd.
 
Om er zeker van te zijn dat het niet aan mij lag, begon ik de verhouding vrouwen en mannen te tellen. Vanaf het moment dat de trein wegreed bij Leiden. Op sommige dagen kwam het aantal vrouwen dichtbij het aantal mannen. Op andere dagen was ik de enige vrouw in de coupé. Helaas wonnen de mannen altijd. Wel zag ik dat bij Haarlem veel vrouwen instapten en dat deed me goed.
 
Na mijn telmaand wil ik iedereen op het hart drukken: to boldly go where no woman has gone before. Ook als je weggekeken wordt. Op naar een nieuw jaar!<

Cijfers
  vrouwen mannen
28 november 4 14
29 november  2 8
4 december 2 5
5 december 1 2
7 december 2 3
14 december 1 5
18 december 1 5
21 december 2 7
28 december 1 3
     
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Begin.

 

Woman. 

Ok daar gaan we dan. Januari. Een nieuwe maand van een nieuw jaar. Oftewel een nieuw begin. Maar van wat? Het stoppen met roken, stappen zetten in je carrière, of meer aandacht geven aan je vrienden en familie? Waar beginnen we dan precies mee?

Dit is het moment. Een nieuw begin. Een frisse start. Kan de teller daadwerkelijk dan opnieuw op nul worden gezet? Of is dit nieuwe begin, deze frisse start slechts een lege term om onszelf voor de gek te houden, dat alles vergeten en vergeven is bij een nieuw begin? Maar dat kan toch helemaal niet? We bouwen juist voort op onze eerder gelegde fundamenten. We leren van onze fouten en hebben profijt van een zaadje wat we eerder hebben gepland.

Waarom zou je dan die fundamenten proberen te vergeten? Het maakt ons juist wie we zijn. En ieder jaar als we weer een nieuwe frisse start beginnen dan kunnen we hierop terugkijken. En ons eraan herinneren dat we weer een jaar verder zijn in het leggen van fundamenten, het maken van fouten, maar ook het leren ervan.

Een nieuw begin moeten we vieren, net als die van vorige jaren en de vele die nog zullen volgen.<

 

NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen boek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. Maar in januari krijg je via thetittymag een update, dus wordt vervolgd! <3

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  vierenzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp