Copy
17 oktober 2017 | Editie 53 | Troef

"Lipstick is the most valuable weapon in a woman's make-up kit. It has the power to transform the appearance and mood of the person wearing it, and, at the same time, arouses the admiration of everybody else"

 Monica Bellucci 

FEMALE GAZE

Kijk iets verder dan je neus lang is... Misschien ligt er wel een troef direct voor je. Zo voor het oprapen. De Tittymag laat jou die geheimen zien die je overal gratis en voor niets kan krijgen.
Als je maar een 
beetje je ogen opendoet.
ONZE EIGEN @HETEMARCO

Als iemand weet wat het gebruiken van een geheim wapen is dan weet hij het wel wel. @hetemarco laat ons zien wat zijn troef is
FEMALE GAZE

Een geheim wapen kan ook iets zijn wat je niet ziet aankomen.

#aroundthecorner #streetart #Paris 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Troef.

 
 

Woman. 

troef (de; v(m); meervoud: troeven)
1. kaart, kleur, die boven de drie andere gaat: harten is troef; armoede is er troef er heerst voortdurend armoede.

2. (figuurlijk) beslissende factor, geheim wapen: veel troeven in handen hebben, veel doorslaggevende argumenten.Wat is die van jou? Jouw beslissende factor? Of jouw kaart die boven de rest gaat? Jouw geheime wapen. Is het iets wat je zo kan opdreunen? Of is dat wapen zelfs voor jou zelf nog geheim?

Maar een idee kan nog komen. Of het kan veranderen. Want wie zegt, dat jouw troef nog dezelfde is als enkele jaren terug. Of het hetzelfde zal zijn als tientallen jaren later. Het is alleen maar goed als je die bijstelt, maar weet je überhaupt wel wat die is?  

Denk eens na, wat geeft voor jou die beslissende factor. Is het iemand? Of is het iets? Of een moment? Wat was dat steuntje in de rug? Als je terugdenkt aan momenten, die voor jou bepalend zijn of waren. Die je gevormd hebben in wie je bent of waar je staat. Waren dat dan mensen of specifieke situaties. Wat heeft je getekend? En hoe? Uiteindelijk zorgen die dingen er namelijk voor dat je bent wie je bent. En wordt wie je wordt. Je kan dat niet zien aankomen, maar wel evalueren als je het hele rijtje voor jezelf opdreunt in je koppie. Wat waren die factoren. Die zo beslissend waren voor waar je nu staat.

En zullen dat dezelfde zijn in de toekomst? Geen idee. Maar dat ze zullen komen, dat is zeker.

Want niets voor niets is het gezegde; harten is troef. Maar wat is jouw harten? 
Lotte

De seriewoordenaar- 'Troef'

COLUMN SASKIA SOE#5: TROEF

Samen met Nederland was ik de laatste weken in de ban van Anne Faber. Haar lot werd al gauw ons lot, en de hoop die de inzet van een geliefde, haar geliefde, oorspronkelijk nog opwekte verdraaide zich tot een wervelwind van maatschappelijke woede, verdriet en verontwaardiging.

Ik raakte opgeslokt in de mediahitte die naarstig trachtte mijn vraag naar nieuws over haar verdwijning te bevredigen. Alle feeds waren doordrenkt met lege updates of aangrenzende artikelen, maar wekenlang konden de updates mijn behoeftes niet beantwoorden en werd ik steeds koortsiger. Toch bleef ik inchecken, elk journaal sloot ik me aan op het NOS-infuus en zocht ik naar de verlossing, terwijl ik inmiddels wel moest weten dat het hoe dan ook niet goed zou zijn.

De jonge vrouw, net als ik, uit Utrecht, net als ik – alleen zij is nu verloren.
Het raakte me, maar het deed me ook te veel. ’s Avonds fietste ik niet meer op dezelfde manier naar huis, de bekende gang waar het licht uit was gevallen liep ik niet zonder kloppend hart uit en elke onbekende man was een potentiële dader.

Angst heerste in Nederland, angst werd me ingeboezemd en angst troefde pardoes het gevoel van veiligheid. Terugkijkend op hoe ik me heb laten opzwepen, geneer ik me een beetje. In Utrecht heb ik, gelukkig, geen bedreigende situaties meegemaakt. Er lijkt voor mij geen reden om bang te zijn. Ondanks het afschuwelijke, tragische lot van Anne, wil ik dat veilige gevoel dan toch proberen vast te houden.

En dan geloof ik net zo lang in een veiligere morgen, tot het werkelijkheid is. 

 

Onze eigen @hetemarco

De troef van @hetemarco.

Deze troef bedoelen we dan...


 

NOG MEEEER TITTY???

We zijn met van alles bezig oa ons live event einde dit jaar!
Een podcast en JAWEL ons eigen fotoproject!

Daarnaast is onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok genomineerd voor de VIVA400!

Future is female was het toch?Stemmen dus.. 


https://www.viva.nl/viva400/creatieven/page/10/#cathelijne-blok


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze drieënvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp