Copy
24 oktober 2017 | Editie 54 | Dierlijk

"I'm not an activist; I don't look for controversy. I'm not a political person, but I'm a person with compassion. I care passionately about equal rights. I care about human rights. I care about animal rights."


 Ellen Degeneres


 

MEER DAN 500KM LOPEN!

 Karin Bosman doet alles om ervoor te zorgen, dat het onderwerp, seksuele intimidatie onder de aandacht blijft en niet alleen tijdens #metoo!
 
 
ONZE EIGEN @HETEMARCO

In de liefdesjungle is het soms 1 grote chaos. Onze Titty @hetemarco laat ons deze week zien waarom.
FEMALE GAZE

Iedereen is soms wel een beetje een paard.

#aroundthecorner #streetart #Rotterdam 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Dierlijk.

 
Woman. 

Voel je dat vaak? Die oergevoelens? Die brullende leeuw, de trotse pauw of juist het bange hert? Ja, soms zijn we alleen wel een beetje dierlijk. Sterker nog, we zijn zoogdieren, dus heel gek is dat niet. Die eerste reacties of die eerste gevoelens, is dat dat dierlijke in ons? Wanneer we angst voelen, duiken we weg of gaan we in de aanval. Wanneer we ons aangetrokken voelen, dan gaan we in de verleiding. Maar ook wanneer we verdrietig zijn dan trekken we ons terug of uiten we ons sterk.

Het leven is soms 1 grote jungle en wij zijn die dieren in dat enorme dierenrijk. Er zijn veel dezelfde dierentypes, aparte beesten, gekke vogels, bonte spechten, kuddedieren en bedreigde diersoorten. Dat alles, dat hele zooitje is onze leefwereld. Alleen hoe houden we ons staande naast elkaar? Soms moeten we van ons afbijten en ons territorium aangeven. Soms moeten we alleen verder gaan. Of juist in een kudde blijven. Wat maakt ons eigenlijk anders dan de dieren, die je ziet op National Geographic? De empathie, die wij kunnen tonen en bezitten. Of eerder het feit, dat wij kunnen communiceren op diverse manieren?

Maar kan een dier dat dan niet? En doen wij dat eigenlijk. nog wel genoeg? Empathie tonen? Of communiceren? Doe jij dat wel als jij weer veilig achter je laptopje zit in de coffeecorner of naar je mobiel staart in de trein?

Of vertoont dat kwispelende hondje bij de Albert Heijn nog meer empathie en communiceert die dat nog meer dan jij doet?<
Lotte

De seriewoordenaar- 'Dierlijk'

MEER DAN 500 KM LOPEN TEGEN SEKSUELE INTIMIDATIE!

Karin Bosman, activist en onlangs nog genomineerd voor de belangrijke Dutch Caribbean Pearl Award. Ze heeft een boek geschreven over haar eigen ervaringen rondom seksuele intimidatie,” Spugen op de tosti van Hans”. Nu adviseert ze bedrijven en overheden, houdt lezingen en geeft workshops.
Alles om ervoor te zorgen, dat het onderwerp, seksuele intimidatie onder de aandacht blijft en niet alleen tijdens #metoo!

 
 
Karin Bosman: Ik werkte twee jaar bij het bedrijf en ik merkte, dat er enkele collega’s weggingen op een rare manier. Naarmate de tijd moest ik closer met mijn baas werken en de eerste nare ervaring was toen hij mij ongewenst op mijn mond zoende. Dit gebeurde voordat ik op reis ging en vanaf dat moment stuurde hij mij non- stop ongewenste berichtjes. Een week nadat dit gebeurde, ging ik met pijn in mijn buik terug naar kantoor. Ik snapte niet wat me ineens overkwam en ik wist gewoon niet hoe ik moest reageren. Ik voelde wel ergens, dat het niet klopte. Mijn baas begon mij emotioneel te chanteren en hij had gewoon vrijspel. Ik voelde me verschrikkelijk. Mensen durfden niet tegen hem in te gaan dus hij begon mij zelfs publiekelijk te vernederen. Hij begon me onder het oog van een collega me aan te randen op kantoor. Ze heeft toen niks gezegd. Helemaal niks. Niemand durfde voor me op te komen!
 
TheTittyMag: Heb jij ooit nog wat van deze collega’s gehoord?
KB: Ik ben naar de rechter gegaan en vier mannelijke collega’s zijn opgestaan en hebben tegen mijn baas getuigd. Ze zagen me kapot gaan en alle vier de mannen, die getuige zijn geweest tijdens de rechtszaak zijn ontslagen. Geen een één vrouw heeft iets gezegd, behalve een klant. Mijn baas heeft na de rechtszaak alle collega’s bij zich geroepen en gezegd hoe erg het voor hem was, maar niks gezegd over de rest van de collega’s. Volgens mij zit hij er nog, maar online is hij niet meer traceerbaar. Het was van belang voor mij, dat er snel een eind aan kwam en als je ziek wordt verklaard dan ben je nog steeds verbonden aan je bedrijf. Daarnaast vond mijn advocaat het niet bevorderend voor het herstel, dat ik in dat traject zou blijven.
 
TTM: Het voelt bijna cru, dat je zoveel kracht hebt gehaald uit iets wat je zoveel kracht heeft gekost.
KB: Ik weet uit ervaring, dat het verschrikkelijk moeilijk is om over dit soort dingen te blijven praten. Ik ben van 2012 tot 2014 seksueel geïntimideerd en deze persoon heeft een deel van mijn identiteit gestolen. Ik mis de persoon, die ik was en het wordt beter maar dat gevoel zal altijd zo blijven. Ik ben geen zielige vrouw geworden, maar ik heb wel iets heel ergs meegemaakt. Ik zag toen geen uitweg meer. De dag nadat ik werd gebeld door mijn advocaat stortte ik helemaal in elkaar. Toen mijn kinderen me moesten opvangen, dacht ik: ‘nee dit wil ik niet meer!’ Vanaf dat moment wilde ik het vastpakken en er anders mee omgaan. Ik wilde het trotseren.
 
TTM: Hoe heb je dat gedaan?
KB: Ik ben mijn eenmansbedrijf, About Workplace Harassment’,  begonnen door diezelfde heftige persoonlijke ervaring. Ik geef lezingen om mensen aan te moedigen hun mond open te doen en taboes te doorbreken. Ik ben kennis gaan vergaren om zo ook mensen actief op een professioneel niveau te helpen. Ik merkte namelijk, dat veel mensen niet begrepen waar mensen, die seksueel zijn geïntimideerd, doorheen gaan. Je snapt het pas, als je zelf zo’n web bent ingetrokken.
 
TTM: Schrik jij als je nu in de media met dit soort zaken geconfronteerd wordt?
KB: Enorm. Het is afschuwelijk als je hoort waar mensen allemaal doorheen gaan. Het zijn niet alleen vrouwen, ook mannen. Ik help mensen op de werkvloer en echt wereldwijd. Zo zit ik in een moeilijke zaak tegen een heel groot accountantsbureau, waarin een vrouw op een verschrikkelijke manier gediscrimineerd wordt. Daarom hamer ik zo op die bewustwording, want als die bewustwording er niet is, dan kan er niks gebeuren en dan realiseren mensen zich niet waar slachtoffers doorheen gaan. Iedereen denkt altijd dat het bij seksuele intimidatie gaat om aanranding of verkrachting, maar emotioneel kan je ook verkracht worden.
 
TTM: Zijn er bepaalde sectoren waar het meer voorkomt?
KB: Onderzoek laat zien, dat onderzoeksbureaus hoog scoren naast ziekenhuizen, maar ook de horeca. Je hebt verschillende factoren, die het risico bepalen. Je hebt daar bijvoorbeeld vaker te maken met werktijden, klanten en alcohol. Het gedrag van mensen verandert tijdens bepaalde periodes zo is een kerstborrel bijvoorbeeld een risicomoment. Daarnaast is hiërarchie ook iets bepalends, want het gaat over macht en nooit over seks. Het gaat om intimidatie en niet, omdat hij of zij zo verliefd op je is.  Een goed voorbeeld is de zaak waar ik nu aan werk, zij is advocaat, maar ze kan de situatie en alle bijhorende gevolgen gewoon niet handelen.

Als je dit meemaakt dan gebeurt er heel veel met je. Het is de vernedering, maar je raakt ook in de war, doordat je jezelf in twijfel trekt. Dit komt ook vaak door de omgeving, die de verkeerde vragen stelt. In de samenleving hebben veel mensen nog steeds het idee, dat als je er mooi uit wilt zien of vrouwelijk bent, je het over jezelf afroept. Ik heb zelf na mijn rechtszaak heel vaak huilend voor de spiegel gestaan, omdat ik gewoon niet meer wist hoe ik mezelf als vrouw nog kon presenteren naar de buitenwereld toe.
 
TTM: Is het nu zo dat je angstig bent bij ontmoetingen of sociale contacten?
KB: Mijn dochter is net 17 geworden en die wordt soms helemaal gek van me. Ik hoor en zie zo veel en dat is zo verschrikkelijk. Vroeger mocht je een lekker ding zijn en dat lijkt gewoon niet meer te kunnen. Het is zo’n beerput waar ik in terecht ben gekomen.
 
TTM: Wat vind je bijvoorbeeld van de acties als #metoo?
KB: Ik sta er dubbel in, want het is belangrijk om te erkennen wat je is overkomen. Ik roep het al heel hard sinds 2015 en ik vond het heel lastig om op de juiste manier in de media aandacht te vragen voor dit onderwerp. Nu springt iedereen er bovenop, maar  ik hoop dat het op de agenda blijft na deze media aandacht. Ik zeg ook tegen bedrijven, dit onderwerp niet van de agenda mag, want we moeten erover blijven praten. Ik ben bang, dat het toch weer zal wegebben tot er weer een volgende zaak is van een bekende filmster in de VS, die veel media aandacht krijgt. Ik hoop, dat we het blijven monitoren en er ook in de media aandacht aan blijven geven.
 
TTM: Heb jij jouw rust gevonden?
KB: Ik heb hele bewuste keuzes gemaakt in mijn leven. Ik kom op sommige momenten tot rust en ik haal veel energie uit wat ik doe. Alleen in deze weken tijdens de #metoo en het artikel van Brandt Corstius, die schrijft “juist deze week komen de grootste hufters komen ermee weg.”, dat komt binnen. Op dat moment voel ik de boosheid en de onrust van vier jaar terug, maar ik vind het zo ontzettend belangrijk dat het bespreekbaar is. Ik wil toegankelijk zijn voor mensen, die het hebben meegemaakt, maar voor ook mensen, die een andere visie hebben. Ik ben niet tegen flirten, want we moeten niet spastisch worden en dat we niets meer durven. Alleen is seksuele intimidatie een grijs gebied en daarom is het van belang dat we blijven praten met elkaar, want niet elke organisatie en iedereen is hetzelfde.
 
TTM: Wat zou jij doen, als jij jouw aanrander zou tegenkomen?
KB: Als ik hem onverwachts zou zien, zou mijn hart overslaan. Ik zou hem aankijken. Toen ik ziek was, durfde ik de straat niet op. Ik was continu bang, dat ik hem zou tegenkomen. Nu hij online verdwenen is, zijn dat tekenen dat hij zich schaamt en zo hoort het ook. Daarnaast denk ik, dat hij met alle persaandacht van #metoo nu een zware week heeft en dat mag ook wel!
 
TTM: Kunnen we dit voorkomen?
KB: De oplossing zit in heel veel verschillende dingen. Er is niet 1 oplossing, behalve dan dat we erover blijven praten.
 
TTM: Hoe blijf jij aandacht vragen?
KB: Ik ga op 7 december lopen van de Trump Tower naar Washington en die route van meer dan 500KM wordt nu uitgestippeld. Dit alles om wereldwijd aandacht te vragen voor ongewenst gedrag en seksuele intimidatie op de werkvloer. Ik hoop, dat zoveel mogelijk mensen met verschillende meningen en standpunten naar me toe komen tijdens deze tocht. Ik wil met zo veel mogelijk mensen in gesprek gaan met alle diverse opinies en standpunten.
Hiernaast blijf ik zowel bedrijven als mensen begeleiden om te kijken hoe ik hen kan helpen, want we moeten er over blijven praten.<

Onze eigen @hetemarco

Het dierenrijk van @hetemarco. 

NOG MEEEER TITTY???

Zin in een avondje inspirerende praat van oa KRO-NCRV Hans Laroes, 3FM-dj Angelique Houtveen en met journalist én feminist Bo Hanna?
Ga dan morgenavond van onze vrienden van vrouwenmedia.
 Meer info:
https://vrouwenmedia.com/netwerkborrels/

Verder zijn we met van alles bezig oa ons fantastische live event in januari!
Een podcast en JAWEL ons eigen fotoproject!

Daarnaast is onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok genomineerd voor de VIVA400!

Future is female was het toch?Stemmen dus.. 

https://www.viva.nl/viva400/creatieven/page/10/#cathelijne-blok


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze vierenvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp