Copy

“Dicen los chinos que crisis es peligro más oportunidad.” 
- Isabelle Allende

TITTY EVENTS

Het is zover... We gaan vanaf einde dit jaar los met onze Titty Events. Evenementen waarin we kunst en empowerment naar je toebrengen! A.k.a. een middag vol geweldige sprekers, art en andere inspiratie. Wil je meedenken, meedoen, meepraten? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com!
FEMALE GAZE

In deze rubriek tonen we je street- art van over de hele wereld. Een blik op de wereld en kunst om ons heen. Deze keer een mooi werkje van een anonieme streetartist gemaakt op in de steegjes van Florence. Als je weet van wie het werk is of heb je zelf een mooi wek gespot, let us know via thetittymag@gmail.com.
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur! Je kan haar vinden via Instagram (@lottedale) of via lottedale.tumblr.com.

Woman. Opschrijven, afstrepen.
Afstrepen, opschrijven.
Opschrijven, afstrepen.

Ik houd ervan om lijstjes te maken. Het liefste in een nieuw onbeschreven boek met glitterkaft. Lijstjes van dingen die ik moet doen. Lijstjes van dingen die ik moet halen bij de AH. Lijstjes van opdrachten voor mijn werk. Lijstjes van inspirerende mensen. Lijstjes van mooie plekken. Lijstjes van huistaken. Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Orde in de chaos.
En het lekkerste van die lijstjes? Ze langer of korter maken.

Opschrijven, afstrepen.
Afstrepen, opschrijven.
Opschrijven, afstrepen.

Lekker doorstrepen of alles onder elkaar zetten, beide geven een heerlijk gevoel. Hetzelfde tevreden gevoel wanneer je te strakke, nieuwe schoenen uitdoet of wanneer je na een nacht uitgaan eindelijk in je schoon gewassen, warme bed ligt. Dat gevoel krijg ik ook bij lijstjes. Tenzij de lijstjes vol staan en niet afgestreept worden. Dan worden die onafgestreepte lijstjes overvolle emmers in mijn hoofd. Dan langzaam loopt het over tot het een ware waterval aan taken wordt. Dan wil ik het liefst z.s.m. een Tiger winkel in rennen om vervolgens in alle boekjes lijsten te krassen en door te strepen. Want zodra al die punten op die lijst zijn doorgekrast, ontstaat er ruimte in mijn hoofd. Ruimte om nieuwe lijstjes te maken in nieuwe maagdelijke onbeschreven glitterboeken. En zodra dat boek weer iets te vol staat dan koop ik weer een nieuw exemplaar. Met nog meer glitters en nog meer kleur.

Opschrijven, afstrepen.
Afstrepen, opschrijven.
Opschrijven, afstrepen.

Laat mij maar in lijstjes-extase.
COLUMN | LIZETTE
Ik was eigenlijk nog te jong, maar mijn ouders vonden het wel lekker rustig tijdens het koken, dus ik was voor de tv gezet om het Klokhuis te kijken. Het was Jeroen, ken je die nog? Jeroen van het Klokhuis? Volgens mij presenteerde hij ook ooit het Sinterklaas Journaal, wat ironisch is als je je bedenkt dat hij voor deze specifieke Klokhuis aflevering naar Turkije was gevlogen waar hij grijzend stond te wijzen naar een kerkje in de plaats Derme. 'Hier liggen de overblijfselen van Sinterklaas.' 

'WTF?!' (of het kinderequivalent hiervan), dacht ik. 'Sinterklaas? Is 'ie dood gegaan zonder dat ik dat wist?' Voorzichtig begaf ik me richting keuken.
'Maaaaaam?!'
- 'Ja?'
'Ik denk dat Sinterklaas dood is.'
- 'Nee joh, die is er volgende week weer.'
'Maar Jeroen van het Klokhuis is bij zijn graf.'
- 'Mmm, ja, dat klopt eigenlijk wel. Sinterklaas is ook dood.'

Hierop volgde een uitleg over Sinterklaas en dat hij echt had bestaan en snoep door de ramen van de kinderen gooide en we met hulpsinten de traditie in eren hielden.
'De andere kinderen in jouw klas weten dit nog niet, dus je mag niks vertellen.'
- 'Krijg ik wel nog cadeaus?'
'Ja, maar dan met kerst.'
Nou, dat klonk ook top, vond ik best een goed idee. Niks aan de hand dus, geen gehuil, of een woedeaanval, geen crisis, nothing. Ik ging terug naar Jeroen.
By Banksy
Maar dit jaar is het wel crisis, weer crisis, en blijkbaar dusdanig erg dat politici trumpiaanse uitspraken doen zoals dat ze 'extremisme aan de voor- en tegenzijde niet dulden' of proefballonnetjes op laten waar mee onze vrijheid om te demonstreren en ons uit te spreken willen inperken. 

En weet je waarom? Want HALLO HET IS EEN KINDERFEEST, JA!

Want al die zielige kinderen raken natuurlijk helemaal in de war als er iets verandert aan het Sinterklaasfeest. Bijvoorbeeld als er op tv ineens iemand naast het graf van Sinterklaas staat.

O NEE! HAHAHA. Bijna vergeten. Er brak JUIST GEEN crisis uit toen, want het was nog steeds feest. Alleen dan met een kerstboom ipv een gemijterde man. 

Wat een opluchting. We kunnen dus weer rustig ademhalen en Sinterklaas volgend jaar lekker laten begeleiden door 24 unicorns. Vooral nu we weten dat we het feest dan alleen verpesten voor de grote kinderen van Nederland. 


Meer zien van onze Titty columnist Lizette? Ga dan naar haar Instagram, @lizette88.
FEMALE GAZE

Laat me,

Ik ben lekker wie ik ben.

Met kleren aan ben ik wie ik ben.

Zonder kleren ben ik wie ik  ben.

Laat me,

Met kleren,

Zonder kleren.
Foto uit Florence    
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 111e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp