Copy

"My fascination with letting images repeat and repeat ,or in film's case 'run on', manifests my belief that we spend much of our lives seeing without observing."


Andy Warhol
 

 FEMALE GAZE


Soms val je in herhaling, maar maakt dat uit? Of is herhaling soms fijn. Ontdek het in onze street art- rubriek, de Female Gaze!

 
COLUMN| CATH: Bestaat er een foute keuze?

Hoe weet ik wat de juiste keuze is? Wat is goed en wat is fout? Dat bepaal je uiteindelijk zelf. Toch?
FEMALE GAZE

Ik blijf mezelf herhalen. Keer op keer. Ben je me al zat?


 #Amsterdamnoord #streetart 

 
COLUMN CATH | Bestaat er een foute keuze?
 

Keuzes maken. Hoe kies ik wat goed is voor mij? En wanneer weet ik of ik de juiste keuze heb gemaakt? Zodra mijn wekker gaat, begint het al en het stopt het eigenlijk nooit meer: wat neem ik als ontbijt, wat doe ik aan, welk nummer zet ik aan uit mijn spotify-lijst en ga ik voor een appel of Kitkat bij de Ah2Go?

Het klinkt als een random, luchtig lijstje, maar symboliseert iets waar we iedere dag ons hele leven lang mee kampen: op een t-splitsing staan en de juiste weg inslaan. Keuzes maken voelt voor iedereen anders en is voor iedereen van andere waarde. Hoe beoordeel je of zo'n keuze groot of klein is en hoe belangrijk is het om die op het juiste moment te maken? Bestaat er überhaupt een 'foute keuze?' Een kunstenaar die deze keuzestress gebruikt in zijn werk is Carsten Höller.

Met zijn enorme magische installaties probeert hij bezoekers te dwingen tot het maken van een keuze, en het gevolg is direct waarneembaar. Door enorme objecten in beweging te zetten of een bepaald pad in te slaan, zet je als bezoeker zelf iets in gang en heb je zelfs de belangrijke taak om het kunstwerk met jouw keuze af te maken. Höller wil mensen iets laten ervaren waardoor je begint te twijfelen, je in de war raakt en uiteindelijk jezelf díe vragen gaat stellen waardoor je een keuze kunt maken. In ons eigen leven zien we hier niet altijd meteen resultaat van. Het eindresultaat is iets dat zich pas later openbaart en dat maakt het soms des te moeilijker. Het lijkt alsof we ons voor die t-splitsing willen verstoppen. Maar waarom, als je van iedere t-splitsing leert? Na iedere t-splitsing volgt er nog een, en dat een heel leven lang. Natuurlijk bezorgt het onrust, maar we kunnen het misschien beter accepteren en omarmen, want keuzes kun je nu eenmaal niet uit de weg gaan.

Volgens Höller moeten mensen altijd kiezen in het leven en natuurlijk kan de twijfel daarbij toeslaan. Maar juist die twijfel en onzekerheid zijn volgens Höller het beste van een mens kan overkomen. Het brengt je op andere gedachten. Een goed voornemen om deze positieve benadering ten aanzien van keuzestress eens te omarmen, dus.

Zie jouw eigen dagelijkse keuzeproces als een kunstwerk van Höller. Je kunt zelf iets in gang zetten, een pad inslaan, iets laten bewegen. Jij bent degene die een eigen kunstwerk compleet maakt. Er kunnen hierdoor nieuwe ideeën ontstaan en misschien, heel misschien, werp je zelfs wel een nieuwe blik op jezelf.<

Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Herhaling.

 

Woman. 


Daar ga je weer. Elke keer opnieuw doe je hetzelfde. Je herhaalt je woorden keer op keer. Steeds dezelfde teksten komen uit je mond. Verwacht je dat dan ook van mij? Moet ik hetzelfde reageren? Of denk je iets anders bij mij te ontlokken? Ik vraag het me af.

Want verveel ik je niet steeds met dezelfde reactie? Of houd je van de herhaling van mijn antwoorden? Zijn die krachtig genoeg? Ik vraag het me af, maar als je niet gek van me wordt dan blijf ik mezelf herhalen. Zoals nu.

Ik herhaal en herhaal. Zodat het voelt als een herhaling. Maar waarom merk je dat niet? Luister je dan niet? Of doet het je niks? De kracht van herhaling zat m in de herhaling.

Alleen lijk jij dat niet te merken. Dus blijf ik mezelf herhalen en herhalen. Net zo lang tot je het merkt. Tot je merkt dat ik 1 grote herhaling van mijn herhaling ben en blijf.<
@HeteMarco| De sleur des levens

Het leven is een opstapeling van herhalingen. Alles wat je voelt is inmiddels een herhaling. Geluk, haat, blijdschap en verdriet. Alles al wel een keer gevoeld, maar die herhaling voelt altijd zwakker. Je raakt eraan gewend. Je bent afgestompt. 

Maar herhaling werkt ook. In humor is herhaling vaak de sleutel tot succes. Herhalen herhalen herhalen. Dan weet het publiek wanneer het moet gaan lachen. Zonder het zelf door te hebben.

Het is 2 uur 's middags. Ik zit in de tram. Zonder het zelf door te hebben open ik denkloos allemaal apps. Ik scroll door mijn Facebook. Open mijn Instagram, geef een like en besef me ineens dat ik Insta net 3 seconden geleden afgesloten had. Ik open Happn, Tindr, Hornet en Grindr. Allemaal zonder na te denken. Gewoon om te kijken of er nog iets te trillen valt. Ik zie het rode stipje. Lees de berichtjes. Ik voel me vies. Waarom ben ik opzoek naar bevestiging van vreemden. Ik wil toch iets vasts? Ik wil toch lekker nestelen? Ik verwijder alle seks... correctie: dating apps. Ik ben er klaar mee.

Het is 2 uur 's nachts. 5 bier, 2 gin tonics en een pakje peuken verder. Ik heb het naar mijn zin. En ik heb zin. Ik pak mijn mobiel. Oh ja. De apps met toegang tot dat wat ik wil zijn weg. Ik installeer ze opnieuw. Ik log in. Ik scoor. 

De herhaling van het leven. Ik wil iets maar heb nu gewoon even zin in wat anders.<

NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen fotoboek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. In februari starten we met de eerste fotoshoots. 

O en kan een rokje te kort zijn??? Beluister het in de volgende podcast: https://bnnvara.nl/artikel/working-from-9-to-wife-ben-je-een-aandachtstrekker-met-n-kort-rokje-aan ..<3

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  zesenzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp