Copy

"Even if you're happy with the life you've chosen, you're still curious about the other options."

- Taylor Swift

TITTY TALKS

Het is zover... We gaan vanaf einde dit jaar los met onze Titty Events. Evenementen waarin we kunst en empowerment naar je toebrengen! A.k.a. een middag vol geweldige sprekers, art en andere inspiratie. Op 22 dec hebben we er weer 1 en deze keer over mode. Info volgt in de volgende editie.
Wil je verder meedenken, meedoen, meepraten? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com!
TITTY'S THORN/ ROOS

Het Titty Team breidt uit en draait op volle toeren, zowel online als offline. Onze nieuwste aanwinst is columnist Thorn/ Roos, die voor ons maandelijkse een frisse blik op onze thema's laat schijnen. Deze week gaat het over: neutraal zijn, maar vooral blijven.
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur! Je kan haar vinden via Instagram (@lottedale) of via lottedale.tumblr.com.

Woman. 

Een droombaan had ze niet. Mijn buurvrouw keek me aan terwijl ik vroeg naar haar ambities die ze vroeger had als jong meisje. Ik dacht eerst dat ze me niet goed had begrepen. Mijn buurvrouw is een vrouw van bijna 90 met een prachtig leven. Ze is slim, heeft veel gereisd en jaren lang gewerkt in de familiezaak voordat ze moeder werd van een gezin. Hoe kon zij nou geen droombaan voor ogen hebben gehad? Iedereen heeft toch ambities? Nee mijn buurvrouw had die wel, want ze werd zoals ze zelf zei: vrouw en moeder.

Vrouw en moeder. Ik wil een carrière en het liefst de wereld veroveren en kan dat als een van die twee begrippen? Ik begrijp, dat een gezin belangrijk is, maar ik zie het woord 'gezin' wel als een vrij breed begrip. Ik heb nu nog steeds een droombaan voor ogen en altijd ook gehad. Sterker nog meerdere. Het was ooit astronaut, later VN- vertegenwoordiger/ gynaecoloog, want ja dat kon dacht ik wel samen. En ooit ook kapper en dolfijnentrainer. Ik kan me niet voorstellen dat je geen droombaan voor ogen hebt. Die gouden bergen die je ooit wilde zien en beklimmen. Die bergen met pieken en ja natuurlijk ook dalen, maar waar je naartoe kan groeien als je hard genoeg doorzet.

Mijn buurvrouw mocht en kon alles doen van haar vader, maar ze wilde er zijn voor haar man die de wereld over reisde en voor haar kinderen. Iets moois, maar waar ik mezelf nu heel lastig in kan plaatsen. Ik ben eind twintig, woon 2hoog in de hoofdstad en ben non- stop bezig met de volgende Linkedin- positie. Het enige wat past binnen de term gezin is enigszins mijn puberende zwarte kat. Ik keek mijn buurvrouw aan en vroeg of ze ooit spijt had van die keuze. Ze keek me nog dieper in de ogen aan en zei volmondig 'nee'. Ik neem een slok van mijn thee en besef me dat de twee dingen die mijn buurvrouw is geworden juist de twee dingen zijn die ik niet ben. Is het ene beter dan het ander? Sowieso niet, maar of ik het ooit beide zal zijn. Geen idee. Eerst nog astronaut en dolfijnentrainer worden.<
COLUMN | THORN/ROOS

Wat ik wil zeggen tegen mensen die ‘neutraal blijven’ 

 

‘Ik meng me liever niet in die hele discussie.’ De punt achter die zin was het einde van onze conversatie. We deelden dezelfde mening, hadden hetzelfde standpunt, maar mijn gesprekspartner was stil. Ik tel ongeduldig tot tien in mijn hoofd. Nog steeds stil. 

​Ik hoor vaker dit soort uitspraken. ‘Dit hele debat is uit de hand gelopen, dus ik blijf liever neutraal.’ Soms is er een verwoede poging de stilte te rechtvaardigen, door bijvoorbeeld angst voor de reacties op een uitgesproken mening, of ‘Ik vind er wel iets van, maar ik heb het gevoel dat dit niet echt mijn gevecht is.’ Een rechtvaardiging zonder rechtvaardigheid. De keuze neutraal te blijven is een bewuste keuze. Maar wat schieten we op met neutraliteit? 

 

De eerder beschreven conversaties heb ik vaak gehad. In deze maanden van het jaar misschien wel erg vaak. En ja, ook ik ben moe van het vechten, maar dat is geen excuus voor stilte. Martin Luther King Jr. zei het zo treffend in de context van een Amerika dat niet opstond voor de rechten van hun zwarte medemens: 

 

‘In the end, we will remember not the words of our enemies, but the silence of our friends.’

 

Deze quote is mijn antwoord op het (zeer inhoudsloze) verwijt dat zoveel witte mensen staan te demonstreren tegen zwarte piet, dus dat het dan wel niet zo racistisch zal zijn. Deze quote is mijn antwoord op mannen die niks durven te zeggen over het feit dat hun vrouwelijke collega in dezelfde functie minder verdient. Deze quote is mijn antwoord op cisgenders die vragen waarom zij aanwezig zouden moeten zijn bij een Trans Solidarity Rally. Cultuur, gender, klasse, seksuele oriëntatie, disability… Ik kannog wel even doorgaan. Maar onthoud: als iets voor jou persoonlijk geen problemen oplevert, betekent dat niet dat het niet problematisch is. Denken dat dit ‘niet jouw gevecht is’, is een illusie. Niemand is vrij totdat we allemaal vrij zijn. We moeten onze stem laten horen. En niet alleen voor onszelf.

​Als we kiezen voor stilte in tijden van onrecht, kiezen we de kant van de onderdrukker. Neutraliteit lijkt misschien een ‘easy way out’, maar aan een oorlog met alleen maar Zwitserlanden komt nooit een eind. Dus afgezien van het genderneutrale toilet, moet het misschien maar eens afgelopen zijn met dat neutrale gedoe.<


Meer zien van onze Titty columnist  Thor/ Roos? Check de insta @hoimetroos!
COLUMN | SAMYA

‘Onschuld’

Het is al bijna een maand geleden dat we het over de borsten van Dionne Stax hadden. Jammer. Want er is vrij veel over te zeggen. Voor mij staan ze namelijk symbool voor precies waar we anno 2018 het nog een paar keer over moeten hebben – onschuld. Ik ken Dionne Stax verder niet, maar ik ga er even vanuit dat ze elke ochtend opstaat en kleding aandoet. Haar motivatie kan zijn ‘Joh, het is koud laat ik een trui aandoen.’ of ‘Oh, dit truitje heb ik al een tijdje niet aan gehad.’ Wilde gok dit hoor maar tamelijk onschuldig - lijkt me.

Toen zat Maxim Hartman bij PAUW en zegt hij ‘de borsten van Dionne Stax leiden me af.’ Okay, prima. Dat kan. Ik ken Maxim Hartman ook niet, maar ik neem aan dat hij een fan is van het vrouwelijk schoon en zich daarom bezwaard voelt tijdens het volledig vrijwillig kijken van het nieuws dat hij nu verwart met de Victoria Secret show van deze week. Dat hij dat op nationale televisie doet en daarom de borsten van Mevrouw Stax twee weken lang nationaal nieuws maakt, is dan opmerkelijk voor mij. Niet vanwege Meneer Hartman’s opmerking, niet vanwege Mevrouw Stax, maar omdat het hier gaat om iets dat mij diep aan de boezem gaat: het wegnemen van ‘onschuld’ voor mensen met grote borsten.   

Wat mij vooral raakte in die twee weken aan discussie tussen Stax, Hartman en de media was het feit dat iets waar ik al heel lang van overtuigd was werd bevestigd; Als je grote borsten hebt kan je eigenlijk niks aan of het wordt een probleem, behalve een wandelende Tibetaanse zweethut. Ik heb respect voor alle leuke kleding trends met los wapperende bloesjes en fantastisch vallende jasjes, maar als je borsten groter dan een maat DD hebt, heb je pech. Het valt niet, zit raar, of je wordt heel lang aangestaard. 90% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. En ik denk -wilde hypothese - dat dat komt omdat vrouwen  erachter te komen dat ze grotere borsten hebben dan ze dachten. Het idee van ‘grote borsten’ spreekt namelijk zeer tot de verbeelding. 

‘Grote tieten, dan hebben pornoactrices of mensen die een borstvergroting hebben gehad.’ En hoe die er dan uit zien? Super groot toch? Alsof je er zo een dienblad op kan gooien en ze kunnen fungeren als statafel. Nee jongens, dat valt mee. Je hebt al snel maat 70E als je iets grotere borsten hebt maar een kleine rib omvang; simpelweg omdat bh-maten zo werken. Hoe kleiner je omvang, hoe hoger je cupmaat. Dus iemand met ‘maar’ 90C heeft even grote borsten als iemand met 75E. Media hebben die illusie van ‘de wereld van grote tiette’ in de hand gewerkt. Met liedjes over dubbel D’s, films en als je nu goed oplet zie je actrices die de rol spelen van ‘onschuldig meisje’ altijd bij de itty-bitty-titty-commity horen. Ik denk niet dat ik Kat Dennings of Alexandra Daddario ooit niet een rol zie spelen waar het ook niet twee seconden over hun voorgevel moet gaan. Vind ik persoonlijk niet erg (google ze maar eens), gewoon jammer. En wat staat er tegenover dat beeld van het onschuldige meisje? De Sekspoes.

Tijdens een gesprek met mijn lieve Instagram toppers Mignon Nusteling en Sensi Lowe kwam ik erachter dat zij allebei hetzelfde probleem hebben: Omdat grote borsten zo erg in onze samenleving zijn gelinkt aan seks, worden zij hier altijd mee geassocieerd - ongeacht wat zij dragen. Net zoals Dionne Stax is er geen truitje, bloesje, jasje of stropdasje dat het feit dat zij van nature groot geschapen zijn kan verbergen. En dan krijg je dus zo’n Maxime Hartman bij PAUW, of ‘sexgaddo123’ in je DM die even komt vertellen hoe opvallend dat uitzicht is. Waar is de onschuld? Ik snap dat we grote borsten ook een hele positieve waarde hebben gegeven in de samenleving. Maar zodra een vrouw met een TRUI in twijfel wordt getrokken over haar integriteit, moeten we even gaan reflecteren met z’n allen. Aan allen die borsten een warm hart en een hand toereiken, me too hoor. Maar kunnen we stoppen met ervan uitgaan dat je anatomie bepaalt waar je wel of geen zin in hebt? Gun Dionne Stax een trui, het is winter.<

Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 112e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp