Copy

"Nostalgia is a seductive liar."


George Ball.

 FEMALE GAZE


Nostalgie op elke hoek van de straat. Ontdek het in de street art- rubriek, de Female Gaze!
BEELD VAN ONZE TITTYGIRL EN FOTOGRAAF LOTTE DALE

Lotte Dale is onze Titty fotograaf. Elke week sieren haar beelden onze nieuwsbrief. Bekijk met nostalgische blik de wereld van onze Lotte!
FEMALE GAZE
 


Vroeger.
Was ook een minuut geleden. #Londen #streetart  #shoreditch
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Nostalgie.

Woman. 

Op tijd en gespannen naar bed om vervolgens na een gespannen nachtje slaap wakker te worden met gezang onder aan de trap. Diezelfde trap af te dalen en onderaan lachende en zingende familieleden te zien staan. Waarna we zouden ontbijten aan een versierde eettafel, ik mijn cadeautjes uitpakte en de hele dag zou bestaan uit 1 groot festijn. Grootouders kwamen langs met speciale gesuikerde taartjes uit Gouda. Ik kreeg die specifieke barbiepop. Mijn andere oma maakte mijn verjaardagsjurk en ik mocht zo veel taart eten als ik wilde.
Zo werd ik de eerste jaren van mijn bestaan wakker op mijn verjaardag.

Over een kleine week is het moment weer daar. Ik kan niet wachten tot ik die jaren, dat ik besta kan vieren. Maar tegelijkertijd kijk ik nostalgisch naar alle jaren die ik al heb gevierd. Van jaren spelen in mijn jeugdbuurtje tot jaren ondergedompeld te zijn in een studentenleven. Nu jaren als eind- twintiger met serieuze baan in de hoofdstad.

Wat komt er hierna? Ik kijk graag terug, maar ook vooruit. Waar zal ik de volgende jaren zijn? Of heen gaan? Ik weet het niet en kan het ook niet weten. 

Al is 1 ding zeker. Over een paar daagjes vier ik dat moment, dat ik over dit alles nadenk en stil sta. Nu niet met zingende familieleden onderaan een trap, maar met mijn eigen snerpende Iphonewekker. Niet een feestontbijt, maar een bakje havermout. Diezelfde verkleedjurk kies ik nu zelf uit. En mijn grootouders zijn er misschien niet allemaal fysiek bij, maar in geest net zo sterk. Ik ga in ieder geval het festijn vieren met diezelfde lieve en lachende familieleden. En ik eet zo veel taart als ik zelf wil. Ookal is het er nu 1 gemaakt van avocado.<

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

Artiest Mike Parisella is bekend van zijn briljante surrealistische kleurrijke digitale kunst. Mike, beter bekend als @slimesunday, heeft zichzelf alles geleerd via Youtube tutorials en noemt zichzelf alles behalve professioneel. Maar na 1 keer zijn werk te hebben bekeken is het tegendeel als snel bewezen. Race dus snel naar @slimesunday op Instagram!
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

Artiest Mike Parisella is bekend van zijn briljante surrealistische kleurrijke digitale kunst. Mike, beter bekend als @slimesunday, heeft zichzelf alles geleerd via Youtube tutorials en noemt zichzelf alles behalve professioneel. Maar na 1 keer zijn werk te hebben bekeken is het tegendeel als snel bewezen. Race dus snel naar @slimesunday op Instagram!
COLUMN LIZETTE | IS #METOO EEN MEDIAHYPE? 
 

Afgelopen week vertrok de hoofdredacteur van Vice. Het was een #metoo-tje waardoor hij zijn biezen moest pakken. Op de valreep toch nog slachtoffer, zo voelde het een beetje. Want de aandacht voor het onderwerp lijkt inmiddels toch wat af te zwakken. Sikkema, die van Vice dus, sierde zeker geen voorpagina’s zoals het ongeverifieerde verhaal van Jelle Brandt wel deed. Hij haalde nog net de media, maar vooral omdat hij ooit bij DWDD was aangeschoven om het specifiek over #metoo te hebben. Ja, dat is een smeuïg verhaal dat je niet kunt laten liggen.

Dat #metoo een hype zou zijn die langzaam overwaait is een te snelle conclusie. De oplettende lezer vindt nog altijd verhalen over de scheve machtsverhoudingen in de maatschappij en het misbruik wat daaruit voortvloeit, in de media terug. Dit weekend nog over Heineken in Congo en hoe de topmannen daar buslading vol meisjes lieten aanrukken (letterlijk). Het hoeft gewoon geen #metoo meer te heten om wel een nieuwsverhaal te zijn. Thanks god, it’s mainstream.

 

Maar een van de opvallendste verhalen uit de #metoo-schoot die toch telkens weer zijn weg naar de spotlight lijkt te vinden, en ook dit weekend weer, is die van de witte mannen die hun mannelijkheid terug eisen, omdat feministen ze dat afnemen en dat heel zielig is. Dit keer was het de beurt aan Jesper. Vroeger was alles beter, nu is hij heel zielig en marginaal.
Ja hoor, Jesper, daarom vult de Volkskrant ook twee pagina’s met jouw interview, omdat niemand naar witte mannen luistert.  

En natuurlijk zijn er mannen die nostalgisch zwemelen over vroeger. Toen was het veel makkelijker om te krijgen wat je wilde, want minder concurrentie op de arbeidsmarkt en iedereen moest toch trouwen dus vond je ergens wel een meisje die de biologische klok hard hoorde tikken. Die tijd is helaas voorbij, hè Jesper? Nu ben je gewone een hele zeikerige lul, die geen zin heeft om hard te werken om dingen te bereiken in het leven en ze graag op een presenteerblaadje aangereikt krijgt.


Maar nog erger is dat er ook vrouwen zijn die meedoen aan deze onzin. Nu heeft iedereen natuurlijk het recht om te geloven en te vinden wat ‘ie wil, maar vind je het echt beter als mannen en vrouwen niet als gelijken worden behandeld? Echt? Echt? Ja, hoor. Esther Fenema. Die wil wel graag met haar hoofd richting het kruis gedrukt te worden terwijl ze nee prevelt, maar elke man natuurlijk weet dat ze daarmee ja bedoelt.

Esther vindt namelijk dat er nu niemand meer over is die ons gaat beschermen van “het driftleven van hitsige nieuwkomers die de woestijnmores hoger hebben zitten dan onze genderneutrale IKEA-mentaliteit” en zoekt “Mannen die er trots op zijn dat ze man zijn, westers en blank. Die niet met zich laten sollen en het als een erezaak beschouwen om ons te beschermen.”

Blij dat Esther goed begrijpt dat, door mannen deze positie te geven in onze maatschappij en daarmee te insinueren dat wij zwak zijn en zij sterk, daar die hele godvergeten #metoo misbruik situatie uit voort is gekomen. Thank god dat je in onze maatschappij tegenwoordig een positie kunt veroveren op basis van je skills en niet je pik.<

Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  Tachtigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp