Copy

"Just because a man lacks the use of his eyes doesn't mean he lacks vision."

Stevie Wonder
.

COLUMN| SASKIA SOE: VISIE


Saskia Soe schrijft weer een prachtige column over het thema van deze week. Lees haar stuk en wie weet krijg jij jouw visie helder voor ogen.
INTERVIEW MET LAURA VAN HET MERK OUTLOUD!

Als doel vrouwen verenigen en zelfvertrouwen geven. Hoe doe je dat?

Eigenaar en bedenker Laura van het toffe pins en shirt kleding merk OUTLOUD vertelt ons haar visie hierop en hoe zij dit doet!
FEMALE GAZE

ZIE JE ME? 


 #streetart #Amsterdamwest #oplettengeblazen

LAURA, OUTLOUD: "IK HOOP, DAT MIJN MERK VROUWEN ZELFVERTROUWEN GEEFT!"
 
Het Rotterdamse merk OUTLOUD straalt een en al blijheid en creativiteit uit. Het gaat om het verenigen van vrouwen, het creëren van meer zelfvertrouwen en dat allemaal door middel van prachtige pins en shirts. De ontwerper en directeur, Laura vertelt ons wat haar grotere doel en visie is en hoe ze dat wil bereiken.
 
 
TheTittyMag:  Waarom de naam?
OUTLOUD: De naam klopte, omdat het stond staat voor onze visie en het doel. We staan open voor een weg. We vinden, dat mensen vrijuit hun mening mogen of moeten kunnen geven in de gehele wereld.

TTM: Wat wil je met je merk en je producten bereiken? 
O: Ik ben met het merk begonnen, omdat ik iets miste in mijn leven. Ik merkte, dat er ergens iets niet klopte. Ik was altijd al actief buiten mijn normale werk om en na mijn huwelijk in 2016, voelde ik dat ik in mijn professionele leven een doel miste. Ik volgde al tijden kleine inspirerende bedrijven en schreef al veel blogposts over specifieke onderwerpen. Ik besloot om voor mezelf te beginnen en in het diepe te springen. Ik was eerst volledig gefocust op het creëren van grappige en creatieve ontwerpen, waardoor ik niet op het merk in zijn geheel focuste. Nu kan ik me meer bezighouden met het doel en de inhoud van het merk in het geheel. Ik denk na over de boodschap die ik ermee over kan en wil brengen en heb een nog groter doel in gedachten, maar doe het rustig aan. Ik hoop, dat mijn merk vrouwen zelfvertrouwen geeft. OUTLOUD moet je eraan helpen herinneren, dat je gewoon het leven moet leven zonder te veel na te denken over wat anderen vinden!
 
TTM: We zien veel feministische ontwerpen voorbijkomen op jouw pins en shirts. Hoe belangrijk is feminisme voor jou? 
O: Feminisme is heel belangrijk voor me en ik denk dat het onderwerp voor elke vrouw belangrijk is, maar op een andere manier. Het gaat om vechten voor gelijkheid, een strijd die altijd zal doorgaan helaas. Maar ik support het voor 100%. Het is mijn doel om via mijn merk OUTLOUD sisterhood onder vrouwen te veroorzaken. Vrouwen kunnen vaak onderling jaloers, onaardig en competitief zijn. Ik denk, dat dit vooral komt door onzekerheden, die de maatschappij bij ons veroorzaakt. Ik wil met mijn merk ervoor zorgen, dat dit afneemt en we onze muren omlaag gooien, waardoor we veel gelukkiger en vrijer kunnen zijn. Op deze manier geloof ik, dat we veel beter met elkaar, maar ook met onszelf kunnen omgaan. Ik ben zelf en met name met OUTLOUD continu bezig met om ervoor te zorgen, dat we onszelf waarderen zoals we zijn in geest en lichaam. Op deze manier kan het een sterke boodschap zijn, waardoor we kunnen breken met stigma’s en wij vrouwen alleen maar sterker kunnen worden. Ik geloof niet in perfectie, want iedereen heeft een andere smaak en er zijn heel veel verschillende smaken. Niemand is perfect en we moeten juist al die perfecties omarmen.

TTM: Zijn we teveel gefocust op 1 ding in deze maatschappij van als het aankomt op perfectie? 
O: De druk, die de maatschappij ons oplegt is niet alleen druk op onze uiterlijke schoonheden. Het begint al wanneer je een kind bent. Er wordt  van je verwacht, dat je naar de juiste school gaat, naar een hogere opleiding, een leuke baan vindt, een leuke partner, een mooi koophuis, perfecte baby’s en een grote groep vrienden krijgt. Het is een enorme lijst van verwachtingen. Het legt bij elkaar zo veel druk op jongeren, dat het alleen maar onzekerheden kan veroorzaken. Ik weet, dat ook binnen een carrière veel mensen niet de baan vinden waar ze voor zijn opgeleid en zo onzeker kunnen worden. Waarom voelen we ons hier onzeker door, terwijl we ook gelukkig kunnen zijn zonder de vaste pas te volgen?  Daarnaast heb je social media, wat je non- stop inzichten geeft in andere mensen en hun levens. Wanneer je al onzeker bent over je eigen leven en je zelfbeeld dan kan je hier extra gevoelig voor zijn.
 
TTM: Zijn er niet meerdere vormen van perfectie en hoe zien die eruit volgens jou? 
O: Iedereen is perfect en imperfect. Ik denk dat er niet zomaar verschillende vormen van perfectie zijn. We moeten niet streven naar perfectie, want onze perceptie van perfectie zal steeds veranderen en onze idealen veranderen dan vervolgens mee. We moeten een manier vinden om elkaar te respecteren en onze verschillen te omarmen. Wanneer dit volledig gelukt is en we naast elkaar kunnen leven, wonen en werken door elkaar te supporten, dan pas kunnen we volledig van onszelf en anderen houden. Op deze manier doet perfectie er niet eens meer toe.<
 

 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Visie.

 

Woman. 

Ik weet het niet meer. Mijn hoofd is een zeef. Het voelt zwaar aan. Ik ben iets aan het doen, maar zonder gevoel. Niets raakt me. Niets doet ertoe. Ik stond op met een idee, maar gaandeweg ben ik het helemaal kwijt geraakt. Ik sta nu ergens, maar waar? Ik voel me doelloos. Maar waarom? Wat wil ik eigenlijk?

Weet jij het wel? Wat je doel is? Heb jij het op je vizier?  Heb je al een idee? Ik ben het zelf even kwijt. Ik heb geen idee welke stappen ik moet zetten om weer te komen waar ik wil zijn.

Ik ben onderweg, maar geen idee waar naartoe. Het enige, wat ik weet is dat ik iets wilde bereiken. Maar wat? En maakt dat eigenlijk uit, want soms mag je toch even doelloos zijn. Je hoeft niet altijd te weten waar je heen wilt. Als je maar onderweg bent. En dan nog mag je af en toe stil staan om op adem te komen.< 

Want adem heb je nodig. Door adem blijven we in leven. En in ons leven komen we altijd ergens. Is dat niet al een visie op zich?<


 


COLUMN SASKIA SOE | De reis van de missie


Vanaf het moment dat je in de speelbox voor de auto in plaats van de pop gaat, maak je keuzes. Die keuzes vormen je. Persoonlijkheid en interesses ontwikkelen zich terwijl elke stap jouw pad steeds verder versmalt tot het gespecialiseerde hoekje dat jij je persoonlijke niche kan noemen. Maar wat nou als je je niche niet kan vinden, het pad dat jij volledig onverdeeld kan bewandelen, wat doe je dan?             

Het is dan zaak de kracht te vinden om zelf een
nieuw pad uit te slaan, zodat jij en de wereld weer rijmen. Onderweg vorm je nieuwe wegen, of verbindt je je met een hoek waar je het nog niet eerder zocht. Wat zijn je drijfveren? Wanneer passen de bestaande wegen niet meer bij jou? De wereld waar jij idealiter in leeft is ongetwijfeld bewuster, gezonder, veiliger èn gelijker. Wanneer je kiest geen genoegen meer te nemen met de discrepantie tussen je idealen en de werkelijkheid, neem je een flink verantwoordelijkheid op je.

Je neemt je voor een verandering te weeg te brengen, maar vind maar eens de aandacht en de gewilligheid van anderen om je verder te helpen. Eenieder die ervoor kiest iets in de wereld te veranderen, hoe klein het stukje wereld ook moge zijn, vult de schoudervullingen van jaren 80 proporties van het mythologische figuur Atlas.

Maar waar zouden we zijn zonder degenen die de moeite nemen om deze zware taken op zich te nemen?

Met elk persoon dat zich ontwikkelt, ontwikkelt de samenleving mee. De maatschappij wordt steeds verder gefinetuned en het uiteindelijke streven blijft toch harmonie.   
                                                                   
Of dat streven ooit bereikt wordt, lijkt een ongrijpbaar concept. Harmonie is een verlicht idee, maar dat betekent ook dat je geen bestemming meer hebt om naar toe te bewegen. Wellicht is het des te mooier om te berusten in de reis van de missie. Zo vinden we vervulling in de inspanning en de hoopvolle anticipatie van positieve verandering.<

 


NOG MEEEER TITTY???


VERDER? Onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok is genomineerd voor de VIVA400! EN AS donderdag 23 november is de bekendmaking, dusss to be continued!

Future is female was het toch!?
https://www.viva.nl/viva400/creatieven/page/10/#cathelijne-blok


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze achtenenvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands






This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp