Copy

"Self-love has very little to do with how you feel about your outer self. It's about accepting all of yourself."


-  Tyra Banks

Lotte's beelden
Deze vrouw legt dingen en mensen op een manier vast, die je laten verwonderen over de wereld om ons heen. Lotte Dale verblijdt ons en jullie iedere week met een prachtige foto in onze nieuwsbrief! Deze week haar beeldende interpretatie van het thema: zelfliefde.
Columnist Fannie: Uit eens je liefde voor je vrije tieten! Fannie schrijft over het leven zonder BH. Een genot of niet?
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Zelfliefde.

Woman. 

Een rij prachtige vrouwen met verschillende lijven, verschillende blikken en verschillende namen. Ja deze reclame laat zien hoe het moet zijn. Althans denk ik. Al deze verschillende vrouwen, verschillende mensen, verschillende wezens staan samen voor 1 ding in deze beauty- campagne: selflove. En dat wil je toch?

Het is datgene wat we allemaal willen hebben en zelfs willen kopen. Want we hadden dat nog niet. Toch? Dus waarom niet de hoofdprijs betalen voor dat ene kleine stukje extra zelfliefde. Als een beautymerk je kan helpen om dat te bezitten en er zo bij te staan in je kleine onderbroekje zonder enige schaamte. Nou doe mij dat ook dan maar. Zo hoef je niet meer drie keer twijfelend te draaien voor de spiegel, die extensions erin te zetten of je gezicht keer op keer te bedekken met een overmatige laag foundation.

Nee dat kan je allemaal lekker laten volgens dit merk. Tja als dit zou kunnen en ik mijn hele eigenwaarde samen met alle soms of vaak onzekere mensen omhoog kon krikken dan zou ik me 24 uur lang me onderdompelenin hun bodycreme of douchegel.

Alleen zo werkt het niet. Je moet er eerst voor zorgen dat je jezelf lekker vindt ruiken of voelt, want dan heb je niet eens die middeltjes nodig tenzij je gewoon graag naar perzik wil ruiken.<
 
COLUMN FANNIE: "Waarom ik de BH heb afgezworen."
 

BH’s zijn als buitenboordbeugels voor schots-en-scheve tanden. Ze vervullen verschillende functies: ze geven je steun, bedekken je schots-en-scheve borsten en laten de boel er beter uitzien. Ideaal, zou je denken. Toch heb ik de BH opgegeven, want ik hou van mijn scheve schotels en ik heb net zo’n hekel aan de BH als aan de buitenboordbeugel. Want ja, de gedachte dat we onze tieten nog steeds moeten bedekken omdat het niet gepast is, staat me nog altijd tegen. Borsten lijken een beetje op die buitenbeentjes bij de groenteafdeling - zij verdienen het toch ook om van gehouden te worden? 

Toen ik tieten kreeg, droeg ik altijd panisch vier strakke stretch-shirts aan onder mijn trui. Later, in de brugklas, ging ik naar alleen een BH onder mijn trui. Een keer in de zoveel tijd ging ik BH-shoppen met mijn lievelingstante - vreselijk gênant. En alsof dat nog niet erg genoeg was had ik altijd last van een tussenmaat. Hierdoor leek het alsof ik meer een dubbele vetlaag in plaats van tieten had. Al snel wist ik dus dat de BH en ik nooit echt zouden matchen. Voordat ik besloot helemaal zonder BH door het leven te gaan, besloot ik een paar jaar geleden in een impulsieve bui een tepelpiercing te laten zetten. Je weet wel - zo een met van die ‘angel wings’. Totaal niet praktisch, want na twee keer aan die uitgestrekte wings te blijven haken bij het uitdoen van die BH was ik het zat, en besloot ik in ieder geval tijdens het genezingsproces van mijn piercing zonder BH door het leven te gaan. Ik ging dus niet alleen ‘even snel’ naar de winkel met rondvliegende vetcellen, maar verscheen ook zo op sollicitatie, mijn school en zat aan eettafel bij mijn opa – zonder BH, en zonder grote trui die mijn tieten verbloemde. En eigenlijk is dat altijd meer andermans probleem geweest dan dat van mij. Want wie vertelt mij dat ik iets niet mag, omdat het niet de standaard is? Juist - niemand. 

Mijn BH-loze vibe werd versterkt toen Rihanna en Amber Rose in het openbaar lieten zien hoe ‘cool’ het is om geen BH te dragen. Ook als je tieten daardoor alle kanten op vliegen. Ik zie dan ook steeds meer vrouwen om mij heen die, net als ik, de BH afzweren. De zomertrend van 2017 was zelfs: vrouwen dragen massaal geen BH. Ik haat BH’s niet zo hard als de feministische groep Dolle Mina, die in de jaren ’70 provocerend hun BH’s verbrandden. Ik haat ze meer zoals muntthee met honing van de Action - ik kan het hebben, alleen vind ik het lekkerder zonder. Sommige vriendinnen van mij lassen nu een BH-loze dag in en zijn er steeds meer BH’s zonder beugel te koop. Volgens mij betekent dit dat we onszelf en onze tieten meer zijn gaan accepteren. En dat is goed.

Net zoals tandenpoetsen en werken is het dragen van een BH voor vrouwen de normaalste zaak van de wereld. Een keer géén BH dragen voelt voor mij als ultieme vrijheid. Zodra mijn tieten geremd worden voelt het alsof ik onder water aan het zwemmen ben en boven wil komen, maar aan een anker vastgebonden zit. En dat is niet chill. Daarnaast staat een BH vaak niet bij mijn kleding. En ik heb geloof ik nog nooit de juiste pasvorm gehad; als ik menstrueer is mijn linker net iets groter dan mijn rechter. Hierdoor is setjes kopen alleen maar duur en onnodig. 

Je zou denken dat wanneer je opgroeit in een MTV-videoclip-tijdperk, je in 2018 niet meer rondloopt met een tietenfobie. Toch krijg ik bijna dagelijks de ene na de andere opmerking naar mijn hoofd geslingerd - “ben je niet iets vergeten?”, “aandachtshoer”, “geen BH dragen is iets voor vrouwen met kleine tieten”. Mijn broertje durft niet eens met mij over straat als ik zonder BH naast hem loop. Maar ja, hierdoor wil ik juist nóg liever dragen wat ik wil. Leven we soms niet in een land waarin we eruit mogen zien zoals wij zelf willen? Ik vind borsten gewoon mooi, wij vrouwen hebben ze immers allemaal, dus waarom zouden we ze moeten verbergen?

De meest gênante opmerking die ik krijg is dat je geen feminist zou zijn wanneer je geen BH draagt, “want je zet jezelf dan neer als lustobject en wil jezelf niet zo presenteren”. Eat that Dolle Mina’s. Dit is wat Kim Kardashian en Miley Cyrus ook overkwam toen ze voor het eerst op de rode loper met harde tepels paradeerde en meteen een shitload aan reacties over zich heen kregen, gratis en zonder te vragen. Weet je, ik wil het vrouwen helemaal niet opleggen om te stoppen met het dragen van een BH. Ik vind alleen dat de BH geen standaard meer moet zijn in ons leventje. Het is jouw lichaam. Jij bepaalt zelf wat je ermee doet. 

Uit een onderzoek van de Franse Universiteit van Besançon blijkt nu zelfs dat borsten slapper worden door het dragen van een BH. Dit bevestigt alleen maar wat ik al dacht - we zijn helemaal niet ontworpen om altijd BH’s te dragen. Laten we onze vliegende schotels gewoon als iets zachts en moois gaan behandelen, elkaar in onze keuzes te accepteren en gewoon liefde uiten voor vrije tieten. Of je nou wél of geen BH wil dragen. Al maakt die BH ze echt niet veel mooier. Laat me gewoon, oké. Dankjewel.<

 
Afbeelding: Toiletpaper Magazine
 
#FEMALEGAZE
 

Houd je van mijn beide gezichten?
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  eenennegenentigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp