Copy
7 november 2017 | Editie 56 | Vreemd

"I had everything I'd hoped for, but I wasn't being myself. So I decided to be honest about who I was. It was strange: The people who loved me for being funny suddenly didn't like me for being... me" 

Ellen DeGeneres 

 

FEMALE GAZE

Kijk iets verder dan je neus lang is.. En ontdek de vreemde dingen om je heen. Die gewoon voor het oprapen liggen, op straat.
 
 
ONZE EIGEN @HETEMARCO

Ja soms kan het in de liefde ook vrij vreemd zijn. Onze Titty @hetemarco laat ons in 1 blik heel duidelijk zien waarom.
FEMALE GAZE

Hoezo noem je me vreemd? Ik kan er soms zo boos van worden.


 #streetart #Amsterdamwest 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Vreemd.

 
Woman. 

Jij vreemde snijboon. EH wat? Waarom noem je me dat? En waarom vind ik dit erg? Ik moet het juist niet erg vinden om zo genoemd te worden.Want mijn grootste angst is normaal gevonden te worden. Alleen toch gaan mijn nekharen recht overeind staan. Ik val op. Alleen vind ik dat echt fijn?

Ik zou het moeten ervaren als een compliment en niet een belediging. 'Vreemd' is toch niet negatief of wel soms? We moeten juist diversiteit vieren en omarmen in plaats van, dat we ons hierdoor laten afschrikken. Het maakt ons mooier en niet lelijker. We lijken soms te bang te zijn om vreemd gevonden te worden, terwijl die unieke kwaliteiten ons onderscheiden van anderen.

Die kwaliteiten maken ons uniek en onszelf. Het geeft ons identiteit. Maar waarom dan bang zijn voor dat woord: 'vreemd'? Je bepaalt uiteindelijk zelf wat je doet met die term. Je kan het omarmen als een krachtig woord, wat jouw unieke kenmerken samenvat. Of je kan het zien als een aanval op jouw unieke kwaliteiten en eigenschappen.

Maar dat bepaal je uiteindelijk zelf. En doe dat. Want schapen zijn er genoeg, maar we kunnen best nog wel wat vreemde vogels erbij gebruiken. <

COLUMN SASKIA SOE#6: VREEMD

Ik ben een amalgama van herkomst. De hoofdnoot is wel Nederlands, maar de basistonen zijn bovenal Indonesisch, vermengd met Schots, Duits en Frans. De ronde vorm van mijn gezicht, het geveinsde zwart van mijn haren en de streepjes van ogen die ontstaan wanneer ik lach verraden de ‘Euraziatische’ cocktail, en, op de donkere jaren van de awkward puberfase na, vond ik vaak juist mijn heil in het afwijken van de blonde, Nederlandse norm.

Ik herkende al vroeg de kracht van het opvallen, en maakte hier soms overmoedig gebruik van in mijn mode-overwegingen. Waar ik me toen van geen kwaad bewust was, hoorde ik jaren later dat er achter m’n rug om op me was afgegeven. Afschudden, die gevoelens, want het streven naar een eigen identiteit vond ik de norm. De wens om daar dan ook nog eens om geprezen te worden, was een ijdele hoop, zeker op een brave Haagse school waar de hegemonie van Ralph Lauren al jaren stand hield.

Anno 2017, is afwijken iedereens norm geworden. Het uitsteken boven de homogene massa is het doel en originaliteit is een belangrijke waarde geworden. Het vreemde en het veranderlijke is het verleidelijke en het vernieuwende geworden.

Toch vindt er een selectie plaats, binnen welke maatschappelijke gebieden deze trend zich vrij mag ontwikkelen en waar deze nog flink wordt ingekort. Zo is bijvoorbeeld de angst voor de influx aan nieuwe inwoners die hun plek hier zoeken, eigenlijk nooit weggeweest. Relaties uit de koloniën, slachtoffers van de slavernij en dan nu vluchtelingen hebben allemaal op enig moment gehoopt op onze acceptatie in de samenleving.  

Waar het op cultureel vlak gaaf is om je zo veel mogelijk te onderscheiden, wordt etnische diversiteit vaak nog als ingewikkeld beschouwd. Dan is ineens het verleidelijk afwijkende weer vreemd geworden. Laatst fietste ik ’s avonds, al in het donker door Den Bosch, door een rustige buurt, toen er twee jongens van hun muurtje afsprongen. Ze kwamen weliswaar wat onheilspellend op me af, maar eenmaal dichtbij deden ze ook niet meer dan me even de weg versperren. Ik manoeuvreerde er omheen.

Maar niet voordat de jongens naar elkaar grapten om m’n zogenaamde spleetogen en of ze Chinees bij me konden afhalen. Ik fietste door, maar stond figuurlijk perplex om het feit dat er zo’n hatelijke en intimiderende houding werd aangenomen. Zo was ik laatst nog meer verbaasd over een groep vriendinnen, waar twee van hen situaties vrij besproken waarin ze  een ‘donkere man’ zonder reden hadden gewantrouwd.

Dat maakt toch deel uit van de Amerikaanse problematiek? Racisme is hier toch niet meer zo’n ding, zeker niet bij mijn vrienden? Ik vond het vreemd. Vreemd om te merken dat het vreemde nog zo’n invloed heeft op onze hang naar het vertrouwde. En vervreemdend, dat ik zo ver van de werkelijkheid sta.<

 

Onze eigen @hetemarco

Ehhh. Vreemd?
 

NOG MEEEER TITTY???

Onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok genomineerd voor de VIVA400!

Future is female was het toch?Stemmen dus.. 

https://www.viva.nl/viva400/creatieven/page/10/#cathelijne-blok


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze zesenvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp