Copy

"I prefer the mystic clouds of nostalgia to the real thing, to be honest."Robert Wyatt.

 FEMALE GAZE


Het magische is niet alleen in sprookjesboeken, maar kan ook gewoon aanwezig zijn op iedere hoek van de straat. Ontdek het in de street art- rubriek, de Female Gaze!
BEELD VAN ONZE TITTYGIRL EN FOTOGRAAF LOTTE DALE

Lotte Dale is onze Titty fotograaf. Elke week sieren haar beelden onze nieuwsbrief. Bekijk de wereld van onze Lotte!
FEMALE GAZE
 

1 pot bananen,
staat gelijk aan,
1 pot goud. #Berlin #streetart  #mitte
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Mystiek.

Woman. 

Buffy the Vampire Slayer, Roald Dahl’s heksen of Charmed, ik was eraan verslaafd. Het mysterieuze en ongrijpbare maakt het thema hekserij in deze shows aantrekkelijk, terwijl het in het algemeen slechte maar vermakelijke tv was. Ja misschien waren bovenstaande titels je gemiddelde Amerikaanse sitcom, maar toch hadden deze iets anders. Je kon namelijk even je gedachten laten afdwalen naar iets wat je niet kon verklaren.

Het klinkt misschien als een slap sprookje, maar toch het is en blijft aantrekkelijk aan mysterie. Want iets met je handen laten verschuiven of met een simpele blik in vuur en vlam zetten, was in Charmed met zo normaal als koffie zetten. Terwijl ik me elke dag buig over simpele en soms lastige dingen als belastingaangifte, opruimen of ruzies voorkomen, is het
soms heerlijk te denken dat je met een bovennatuurlijke kracht dit allemaal kan rechtzetten.

Alleen dat bovennatuurlijke is dat echt zo ver weg of nep? Want even eerlijk, hoe verklaar jij het zonlicht op onze bol, die frisse zomerwind of kakelende vogeltjes op je balkon? Veel dingen uit het dagelijks bestaan kan je wetenschappelijk verklaren, maar soms blijft het een mysterie en juist dat maakt het leven zo aantrekkelijk.<


 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

De Australische Chloe gebruikt in haar kleurrijke illustraties alles wat haar inspireert in haar omgeving! Haar tekeningen zijn vrouwelijk, maar zoeken ook de ridicule randjes op. Check haar via Instagram, @yeahyeahchloe!

COLUMN LIZETTE | MYSTIEK

Hoewel de mystieke ervaring van een persoon in details en intensiteit kan verschillen worden er meestal dezelfde, algemene kenmerken beschreven:

  • In de mystieke ervaring verdwijnt alle 'andersheid' en wordt de wereld als een geheel ervaren; de mysticus probeert zich te verenigen met het transcendente.

  • De mysticus komt tot de realisatie dat zijn/haar eigen subjectieve werkelijkheid niet afzonderlijk van de object-gerichte werkelijkheid kan bestaan.

Als je 30 wordt, zoals ik een ruime week geleden, ga je jezelf stiekem vergelijken met het beeld dat je ooit had van mensen van die leeftijd. Mensen die 30 zijn hebben een groot huis, een huisdier, een belangrijke baan, kinderen, komen op vrijdag netjes om 1u thuis, zoiets. Maar het belangrijkste van alles, ze weten wie ze zijn en hoe de wereld werkt.  

Dat die eerste dingen nergens opslaan hoef ik niemand te vertellen en ik vond mijn verjaardag daarmee ook even onbelangrijk (en even gezellig) als altijd. Maar die laatste assumpties, die kan ik maar moeilijk van me afschudden. Weet ik wie ik ben, waarom ik doe wat ik doe en of dat klopt met de rest van de wereld? En zo nee, wanneer weet ik dat dan ooit wel?

 

Hoe ouder ik word, hoe minder ik van de wereld begrijp. We hebben een soort regels, een social construct waarin we dingen doen die horen en ook bepaalde zekerheid geven. Zoals die baan, dat huwelijk, het huis, de kids. Dat is niet goed en niet fout. Het is gewoon wat we doen. Wel vinden we mensen die dat niet doen anders. Minder anders dan we ze vroeger vonden, maar we vinden het nog altijd anders.
 

En dat komt natuurlijk omdat we stiekem een grote kudde zijn. Het liefst horen we allemaal bij elkaar of in ieder geval bij een subgroepje van de kudde. Dus anders zijn doe je toch het liefst met nog een paar andere mensen en zijn die er niet dan ga je je misschien wel heel erg afvragen of je niet hetzelfde moet doen.

Dan vragen we onszelf, weet ik wel wie ik ben? En waarom ik doe wat ik doe? En klopt dat wel met de rest van de wereld? En dan maken we ons heel druk over wat iedereen vindt en denkt en zegt. Dat is niet goed of fout, dat is gewoon onze soort.

 

Maar soms moet je heel even, op zo’n nacht als deze, buiten blijven tot de nacht over je heen valt en de sterrenhemel zich boven je opent. En kijken naar dat gigantisch grote zwarte niets waarin wij ronddrijven. En bedenken dat als je op een van die witte puntje zou gaan staan onze aarde net zo’n klein wit puntje is.

Die aarde, waarop het werelddeel ligt waar jij je in bevindt, waarin het land ligt waar jij woont, waar weer de stad is gesticht waar jij in je achtertuintje een stoel hebt gezet en met grote ogen naar het schouwspel boven je hoofd kijkt. Dat is wie je bent. Een heel klein wit stipje in een gigantisch groot niets. Dat is hoeveel het uitmaakt. Want die wereld draait ook gewoon door zonder ons.<

 

Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  Tweeëntachtigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp