Copy

 " One's life has value so long as one attributes value to the life of others, by means of love, friendship, indignation and compassion."

Simone de Beauvoir


 

LOTTE-  DE SERIEWOORDENAAR


Een snap, die je precies laat zien wie je ware vrienden zijn. Check het in de treffende snapfoto van onze eigen Tittygirl, Lotte den Toonder.


 
COLUMN| SASKIA SOE: VRIEND


Saskia Soe schrijft weer een prachtige column over het thema van deze week. Wellicht weet jij vanaf nu jouw ware vriend te herkennen of toch die ene faux vriend....
 

LOTTE- DE SERIEWOORDENAAR

 

 


COLUMN SASKIA SOE| 

F A U X V R I E N D // V R A I V R I E N D
 

 

Ben jij wel te vertrouwen, vriend? Je doet zo hartelijk en zo warm en verwacht van mij hetzelfde terug. Je wenst uitdaging, je wenst commentaar van me, maar accepteert dat alleen met mijn glimlach en met onze samenspraak.

Je bent onzeker. Je vraagt me dichterbij te komen zitten. We zijn op je kantoor, waar ik me na de vorige keer had voorgenomen om de afstand te bewaren. De stoelen staan zo dat dat niet mogelijk is. Laat ik er maar geen punt van maken. We werken samen, één op één. Een unieke kans. Ik kende je toen nog niet. Daar moest ik wel voor gaan en onze gesprekken zijn ook interessant.       

Toch voel ik me verzwaard en gevangen in je bijzijn. Ik ben me bewust dat het gewicht van je hand op mijn schouder me ketent aan de regels van omgang die me vroeger zijn ingeprent. Ik ben zelf niet meer te vertrouwen. Hoe herken ik de ware vriend, die meer platonisch contact gewend is dan ik?

Je zoekt misschien de bevestiging in de toenadering, maar het verbaast me, dat je ermee doorgaat terwijl dit gedrag juist nu zoveel aandacht trekt.            

 Of ben je dan toch de valse vriend, waar ik me juist voor probeer te hoeden. Hoe dan ook laat je geen ruimte over voor onbevangenheid, ook al was ik allang niet meer naïef. Vandaag creëer ik afstand met m’n verkoudheid, en adem ik pas weer wanneer ik buiten sta.< 

 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Vriend.

 

Woman. 

Forever Friends. Ik draag de tekst om mijn nek. Op een zilveren hartje. Jij hebt de ene helft van die twee woorden en ik de andere. Samen zijn het twee woorden met 1 betekenis: vriendschap. Die vriendschap begon ooit meteen bij die befaamde roze bank.

Jij bent de ene helft van die vriendschap en ik de andere. Ik vind het moeilijk als je er niet bent. En als je er wel bent dan voel ik me pas compleet. Want jij, jij bent mijn beste vriend.
Wat een beste vriend is? Of wat jou tot een beste vriend maakt? Ik heb geen idee. Ik kan het eigenlijk niet beschrijven. Misschien is dat het juist. Dat ik het niet hoef uit te spreken maar het gewoon voel. Vanaf het moment, dat ik je zag.

Ik herinner me het nog zo goed. Jij stond daar bij die roze bank en ik wist meteen, dat jij die helft zou worden. De helft, die nodig is om het 1 geheel te maken.

Samen huilen. Samen lachen. Een cliché, maar het is gewoon zo. Samen zijn wij een bewijs en een cliché.

Mijn beste vriend. En dat. Dat ben je nog steeds en zal je altijd zijn. Daar is geen roze bank voor nodig om ons daaraan te herinneren.<

.
FEMALE GAZE

Knuffel me dan. Ik ben niet van steen.


 #streetart #Londen

NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

Onze Tittygirls Cathelijne Blok en 
Fannie van Holsteijn hebben hun eigen feministische podcast! 

Opgenomen in de auto want,  waar praat je beter over de dagelijkse zaken dan in de waggie op weg naar werk?
Luister hier de tweede podcast:  


https://soundcloud.com/user-136109706/working-from-9-to-wife#t=0:01


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Lotte den Toonder,  Sam van der Plas en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  zestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp