Copy
8 augustus 2017 | Editie 44 | Jeugd


"Eén lente per jaar, en in het leven slechts één jeugd."

-Simone de Beauvoir

LOTTE- DE SERIEWOORDENAAR


Een snap, die je precies laat zien waar de term, jeugd, omdraait. Juist ja. Check het in de treffende snapfoto van onze eigen Lotte den Toonder.
"WE ONDERSCHATTEN KINDEREN ZO VAAK!"

De Pride meemaken als kind.. kan het nog beter? Dat moet Lisa van 'Unboxed' hebben gedacht. Want begint elkaar respecteren en waarderen om wie je bent niet van jongs af aan? Lisa organiseerde met haar groep een event voor kinderen tijdens de Gay Pride! De jeugd is de periode waarin je het meeste leer toch? Of ben je nooit uitgeleerd?
Lotte Dale
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Jeugd.
 

Woman. 

Je jeugd. Soms lijk je er nog midden in te zitten en soms wil je er zo snel mogelijk uit. Soms kunnen dagen niet snel genoeg gaan. En soms gaan die onbezorgde momenten weer veel te snel en lijkt het allemaal om te vliegen. Alleen wanneer stopt het eigenlijk, het jong zijn? Wie bepaalt dat? Doe je dat zelf? Of heb je het op een bepaald moment ineens door? 

Is het dat moment wanneer je voor de spiegel staat en denkt: 'goh wie is die oude vent?' Dat was een bekende quote van mijn opa. Hij herkende zichzelf niet meer in zijn eigen spiegelbeeld, terwijl hij in zijn hoofd nog steeds die krachtige en trotse jongen van 18 was. Zullen we dat allemaal krijgen? Zo'n realisatie moment? Is het ons uiterlijk of ons innerlijk, die het klokje speelt van de tijd?

Je omgeving kan het zijn. En kan laten zien hoe oud je bent. Je wordt op de feiten gedrukt, omdat je die ene vlogger niet meer kent of omdat je daadwerkelijk nog kan claimen, dat je bent opgegroeid met Michael Jackson ipv, dat je deze popster ziet als Golden Oldie.

Ja tijd haalt ons in. Maar laat jij dat gebeuren? Jij bent toch zelf diegene, die aan de noodrem trekt? Niemand anders doet dat. Een klok is pas van waarde als jij er tijd inziet. Natuurlijk is je jeugd van groot belang om van te genieten, maar ook je te vormen of om fouten te maken. Maar het mooie is, dat we ons hele leven lang fouten mogen maken en er is om je te vormen. Alleen vergeet niet daarvan te genieten. Mooi he, leer je weer iets.<


 
By Tittygirl Fannie van Holsteijn <3
door Tittygirl Gerdien van Halteren (@thisis_gary)
"We onderschatten kinderen zo vaak!! "

De Pride Amsterdam, een feest waar je volledig jezelf kan zijn en je dit mag vieren op de manier hoe jij dit wil. Alleen wat is jezelf zijn? En wanneer leer je dit? Is dit iets wat je meekrijgt tijdens je jeugd? We spreken met Lisa van Unboxed, die kinderen op een unieke en toffe manier de Pride laat  meemaken. Hoe belangrijk is dit voor haar? En wat wil ze zelf deze jonkies meegeven?

TheTittyMag: Hoe was afgelopen weekend?
Lisa: Het was te gek! We hebben afgelopen zaterdag een groep kinderen de Pride mee laten maken zodat ze diversiteit konden vieren en een eigen mening kunnen vormen. We hadden kinderen van 4 tot 18 jaar op verschillende woonboten aan de parade. We hadden een VIP-podium gebouwd en ze werden ontvangen door dragqueens.

Volgend jaar willen we voor het eerst meevaren met een boot vol kinderen en dit wordt waarschijnlijk een groep brugklassers. Er werd nooit iets gedaan tijdens de eerdere Gay Prides voor kinderen, terwijl het juist zo belangrijk is om juist de jeugd op een te gekke manier hierin te betrekken. Als iedereen accepteert, dat de ander net iets anders is dan zijzelf dan zou het leven net een stuk leuker zijn. Ik geloof, dat iedereen geboren wordt zonder mening of dat iets fout is. Ik geloof, dat wij kinderen dingen aanpraten. Dus ik geloof ook dat je van jongs af aan kinderen kan laten zien, dat alles ok is. Dat iemand iets anders kan geloven dan jij of dat je er anders uit kan zien.

 

TTM: Herinner jij je nog hoe je zelf hierover dacht toen je klein was?
L: Bij ons thuis was alles heel bespreekbaar. Ik was niet wereldvreemd en mijn ouders waren ook super open, maar ik kan me niet herinneren dat ik als 6- jarig echt een specifiek moment had om dit alles te bespreken. Ik had een hele vrije opvoeding en mijn ouders zijn super open over sex. Zo vertelde mijn vader zelf veel over zijn seksleven zonder dat het ongemakkelijk was. Het was gewoon allemaal heel duidelijk en helder.Ik heb wel zelf veel nagedacht of ik jongens of op meisjes viel.  

 

TTM: Kon je dat toen bij iemand kwijt?
L: Mijn beste vriendin op de middelbare school viel op vrouwen en dat was nog niet in the open, maar we dachten het wel allemaal al. Dit soort onderwerpen waren dus heel bespreekbaar binnen mijn vriendenkring. Bij ons thuis was het dus alles ook heel open, maar ik kon het verder al goed met mijn vriendinnen bespreken.

 

TTM: Waarom was er eigenlijk nooit eerder een boot vol kinderen tijdens de Gay Pride?
L: We weten het niet, maar het is inderdaad zo gek! We willen in ieder geval een mega vrolijke feestelijke boot volgend jaar, maar ik heb nog geen idee welk thema. Ik denk vast iets met glitters en vrolijke kleuren!

 

TTM: Maar begrijp jij het als mensen een Pride als negatief of overdreven iets zien?
L: Ik snap niet, dat mensen een Pride negatief kunnen bekijken, wat je hoeft er niet naartoe te gaan. Als iemand iets doet wat ik verschrikkelijk vind dan laat ik die persoon ook in zijn of haar waarde. Veel meningen hebben te maken met een bepaalde vorm van onwetendheid. Daarom lijkt het me zo goed als je kindjes laat zien, dat dit het is en waar alles vandaan komt. Zo wordt onwetendheid minder. We onderschatten kinderen zo vaak. Een kind wordt groot en neemt zijn of haar eigen opvattingen mee. Als ze bijvoorbeeld een hele positieve ervaring hebben gehad op een Pride of met een drag dan nemen ze dat mee later in hun leven.

 

TTM: Denk je dat we op het moment te preuts zijn in Nederland?
L: Lastig, maar sommige mensen vind ik wel heel preuts. De meeste mensen om mij heen helemaal niet. Als ik uitga, eindig ik zelf altijd in een BH en het maakt niet uit waar. Op festivals als Milkshake kan die openheid wel. Ik heb door dat soort momenten het idee, dat er een verschuiving plaatsvindt en dat mensen de behoefte hebben om te doen wat ze zelf willen.

 

TTM: Zijn er voor jou wel grenzen?
L: Nee. Ik werkte vroeger in Paradiso en daar had je heftige feesten als Rapido en dat vond ik geweldig. Natuurlijk moet je soms opletten in een publieke omgeving. Je gaat niet seks hebben op straat met kleine kinderen in de buurt! Je moet natuurlijk wel rekening houden met andere mensen.

 

TTM: Wat wil je bereiken met Unboxed?
L: Ons einddoel is redelijk lastig meetbaar, maar het hoofddoel is een plek voor kinderen te creëren waardoor ze overal op de wereld kennis kunnen maken met diversiteit. We willen volgend jaar naar aanloop van de Pride van alles doen op scholen. We willen laten zien aan kinderen, dat het niet uitmaakt wat je doet en iedereen kan zijn wie die is. Zo kan je meteen pesten aanpakken, want je laat zien dat anders zijn niet gek is. En wat is anders? Je vergelijkt alles met jezelf. Ik kreeg vanuit huis heel erg mee, dat het heel mooi is als je iemand op jonge leeftijd mee kan geven dat diversiteit iets positiefs is!<

 

Unboxed Crew
Lotte

De seriewoordenaar- 'Jeugd'
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Gerdien van Halteren en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze vierenveertigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp