Copy


"The regret of my life is that I have not said 'I love you' often enough."
Yoko Ono

 FEMALE GAZE

Soms heb je het even helemaal gehad. Geniet dan eens om die onverwachte dingen om je heen. Wij kiezen ze voor je uit in de street art- rubriek, de Female Gaze!
COLUMN LIZETTE

Onze Tittygirl SaskiaSoe beschrijft wat genoeg is. En soms hoeft dat echt niet allemaal in 1 keer. Lees het deze week in haar inspirerende column.
FEMALE GAZE

 Stop ff met groeien.
Je raakt de hemel al.
 #amsterdam #streetart  
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Genoeg.

Woman. 


Klaar. Stop. Houd op.

Woorden die dat gevoel omschrijven. Want soms ben je er even helemaal klaar mee. Dan is het gewoon genoeg. Maar voel je die grens aankomen? Soms moet je toch eerder je grenzen aangeven en afbakenen om er voor te zorgen, dat het helder is waar je staat en naartoe wilt gaan. Ben je soms bang mensen teleur te stellen? Of juist jezelf?

Ik zoek mijn eigen grens altijd erg ver weg op. Ik probeer het zo ver mogelijk uit te rekken, totdat het lijntje nog net niet knapt. Mijn lijntje van geduld en goed vertrouwen. Dat gebeurt niet zo snel aangezien ik zelf geloof in het rekbare van die lijn. 

Want eerlijk gezegd, willen we toch allemaal het beste? Die grens oprekken in de verwachting dat dat wat oplevert. En dat kan zijn het beste voor iets of juist voor elkaar. Of is dat een naïeve gedachte, waarin alleen ik geloof? Ik weet het niet, maar ik hoop dat dat laatste niet de waarheid is. Als dat wel zo is, dan weet ik tenminste dat mijn grenzen met goed recht de juiste zijn. De grenzen die ieder voor zich moet uitvinden.

En soms moet je je grenzen bijstellen, maar wel in goed overleg. Je moet niet mensen eroverheen laten stappen. Als dat gebeurt. Dan moet je het zeggen: klaar, stop, houd op. Dan zijn die woorden meer dan genoeg.<

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram. De grootste en meest creatieve powervrouwen online, geselecteerd door @thetittymag! Deze week de Engelse illustrator, @venuslibido. Met haar komische en kleurrijke tekeningen is ze niet bang om een onderwerp aan te snijden, maar komt ze met name op voor de gelijkheid van de vrouw. Oftewel een insta- account om in de gaten te houden!
COLUMN SASKIASOE: GENOEG

Hongerig zijn we. We zijn hongerig naar een sneller, beter, mooier, rijker leven. Ambitie drijft ons ertoe het onderste uit de pot te halen and then some. De jonge vrouw anno 2018 heeft haar zaken op rij, in ieder geval voor zover de buitenwereld dat dan kan zien. Een uitdagende, het liefst duurzame baan, een sportieve hobby, mega cultureel, belezen èn bereisd, de beste vriendinnen en een lekker liefdesleven. En toch willen we meer. Hoe komt dat nou toch?                                                                                         
Lifestyle is booming business en door in virtueel gesprek met elkaar te gaan via grams en snaps is vergelijken met de buren ineens een gesponsorde aangelegenheid geworden. De waarde van je leven lijkt meetbaar te zijn geworden via het waardeoordeel van vreemden. Bovendien kom jij in een jaar nauwelijks aan het aantal terrasjes toe als vriendin X in een maand. Weet de rest het dan zo goed en heeft vriendin X het dan ook daadwerkelijk leuker? Redelijkerwijs kunnen we denk ik wel stellen dat dit niet opgaat, maar waarom steekt het wel even, wanneer ze ook nog op vakantie gaat volgende week?

De neiging om elkaar af te troeven lijkt steeds vaker de orde van de dag. In tegenstelling tot een hechte community waarin we elkaars grootste supporters zijn worden we langzaamaan elkaars concurrentes. Zo ontwikkelen we de mind-set dat alles sneller, beter, mooier en rijker moet - dan zij.       
                                        
Door altijd omhoog te kijken, door je te vergelijken met degene die het (op dat moment) beter heeft dan jij vergeet je hoever jij al bent. Ga eens na wat jij het afgelopen jaar bereikt hebt en wat je voor moois hebt meegemaakt. Bedenk ook eens wie het minder heeft en wees dankbaar dat jij al een stukje verder bent. En zie in dat wat jij bent en wat jij hebt genoeg is.

Natuurlijk blijven we groeien en ons ontwikkelen, maar we vergeten nogal eens om stil te staan bij het nu. Wanneer je je richt op anderen en op wat zij wel hebben, maar jij nog niet, passeer je je eigen leven en is het moment voorbij voordat je er erg in hebt. Laat die tunnelvisie naar boven schieten, probeer te genieten van de ride, en bedenk dat het ook niet allemaal in een keer hoeft. <


NOG MEEEER TITTY???
Avondtip van de Tittygirl: Vertoon!!! Dit is een culturele avond waar creatieve expressie en excentriciteit worden gebotvierd. 

Het thema van de editie op 28 februari is empowering the feminine, gecureerd door Moreno Perna Dance. Met performances door Dansmakers Amsterdam, Darkraum, Natsumi Scarlett en vele anderen. De muziek wordt verzorgd door Lady Marmalade, Stina Force en Anne Heijligers. Daarnaast worden feministen en queer artiesten uitgenodigd om interventies te doen. Aka een boeiend en inspirerend avondje!


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  eenenzeventigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp