Copy
18 juli 2017 | Editie 41 | Avontuur


"One is not born, but rather becomes, a woman.”

-Simone de Beauvoir

De paspoort babysitter

 Lichtelijke paniek, want dat ding is spoorloos verdwenen. Hoe kan dat? Waar is mijn paspoort? Je zoekt eindeloos...Totdat je een Facebookberichtje krijgt…
Column| Lizette in the USA! 

WHAT THE FUCK DOE IK HIER? Is altijd mijn eerste gedachte. Maar daarna volgt een periode waarin ik me ineens zoveel besef...
Lotte Dale
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Avontuur.
 
Woman. 

Iedere dag, ieder moment, ieder uur en iedere minuut beleef je het: een avontuur. Reis je op dit moment de wereld over? Of wissel je drastisch van baan? Of heb je zojuist je lange haren kortgeknipt tot een bobje? Van grote avonturen tot kleine avonturen, ze zijn overal om je heen. En voor iedereen anders.  Pak je ze aan? Stap je erin? Durf je het?

Want een avontuur is niet niks, maar soms moet je ze grijpen om verder te komen. Of juist om jezelf uit te dagen. Soms kan je je  alleen voelen. De andere keer kan je je juist heel sterk voelen. Aangezien ieder avontuur ander is en anders kan uitpakken. Alleen daar moet je niet bang voor zijn. Want hoe kan je anders al die mooie avonturen beleven, die voor je klaarstaan?

Sla dus de eerste pagina open van jouw avonturenboek. En duik erin. Je kan namelijk pas weten hoe jouw verhaal eindigt, als je ergens begint.

Er was eens....

 
    De paspoort babysitter 

Het is woensdagmiddag, een dag voordat je naar de Bahama’s vertrekt. Je verzamelt snel nog wat douchespullen. En denkt na over het strategisch inpakken van je koffer. Op het moment dat je op Schiphol bent denk je: ‘Hè, waar is mijn paspoort?’. Fuck… Je haalt je hele koffer overhoop waardoor iedere voorbijganger zich dood ergert aan het oponthoud dat je veroorzaakt. Maar dat boeit niet, dat paspoort moet ergens zijn! Lichtelijke paniek, want dat ding is spoorloos verdwenen. Hoe kan dat? Totdat je een Facebookberichtje krijgt…
 

Het afgelopen jaar zijn er bijna vijftienduizend noodpaspoorten afgegeven. Dat waren er zo'n vijftienhonderd meer dan het jaar daarvoor en ongeveer vijfduizend meer dan vijf jaar geleden. Dat heeft de Koninklijke Marechaussee, de organisatie die de documenten verstrekt, laten weten. Het is inmiddels duidelijk dat je paspoort kwijtraken dus best wel vaak gebeurt. Koos besloot een van de verloren paspoorten in huis te nemen. Maar wat zijn nou de voordelen van op iemand zijn paspoort passen, voordat z'n baasje hem komt halen? Koos heeft dit even voor je uitgezocht. En hierbij een lijstje:

Gitaarspelen

Deze is leuk voor hem. Maar wat minder leuk voor de buren. Pieter Paspoort maakt namelijk best veel lawaai op z'n gitaar. 

FIFA spelen

Je heb nu eindelijk dat FIFA maatje. En hij is er nog goed in ook. 

Smoken

Dit is ook wel een beetje een nadeel, want Pieter paspoort rookt gezellig mee. Ten koste van je eigen sigaretten. Maar hé, je heb er wel weer een gezellige smoker bij. 

  

Player

Je moet hem ook weer niet te vrij laten, anders gaat ie er dalijk nog met jouw paspoort vandoor. En dan hebben we een probleem. 

 

Mocht je nou geen babysitter zoals koos hebben die voor je op paspoorten past?

Geen stress. Op de website van de Rijksoverheid staat keurig uitgelegd hoe je een noodpaspoort kan aanvragen. Je moet daarvoor een paar papiertjes hebben: proces verbaal van je aangifte van vermissing, dat gaat lukken. En dan kan je gewoon nog die chilling voortzetten in de Bahama’s...<

Illustratie door Tittygirl Gerdien van Halteren (@thisis_gary)
"What THE FUCK doe ik hier?"


Ik durf best wel veel dingen alleen. Een hapje eten, naar een evenement waar ik niemand ken, op reis gaan of verhuizen naar het buitenland. Dan zeggen mensen dat ze dat heel knap vinden en stoer. Vooral omdat ik dit ambieer, de rest van mijn leven op avontuur.

Ik kan me niet voorstellen dat ik straks een koophuis heb in Nederland, een stationcar met een hond in de achterbak. Laat staan dat ik een paar koters moet grootbrengen. Of dat ik ‘gewoon’ iedere dag naar mijn werk ga en na een day at the office weer naar huis. Nee, ik wist al vroeg dat ik de rest van mijn leven wilde dwalen over de wereld, proeven van alle culturen, beter leren begrijpen wie die andere mensen nou zijn die met mij de aarde bevolken.

Dus daar gaan we weer. Twee weken geleden kwam ik aan in Washington DC. Niet echt mijn lievelings, want o, wat mis ik New York. Maar goed, geen tijd om in zelfmedelijden weg te kwijnen, er moet namelijk een nieuw leven worden opgebouwd. Nieuw huis, nieuwe vrienden, vlammen op m’n nieuwe baan, nieuwe gym, nieuwe fiets, nieuwe straten. Alles is anders. En die vrienden die zijn er natuurlijk niet meteen, daar moet je even wat tijd insteken.

Dus in de eerste twee weken dat ik op een nieuwe plek ben beland is de kans groot dat je mij alleen en enigszins zoekend over straat ziet zwerven. Dat is niet zielig hoor, ik verdwaal gewoon graag om m’n weg te leren vinden.
Ineens is er geen afleiding meer van alle events waar je je gezicht moet laten zien, alle mensen waar je mee moet afspreken, uitje van dit, etentje daar. Er is geen dagelijkse routine meer. Ineens loop je door een vreemde straat om ondertussen de strijd aan te gaan met al je gedachten en gevoelens. Ineens heb je tijd om echt na te denken. En man, dat is een pas een avontuur.

Sommigen zullen het mindfulness noemen, voor mij is het een tijdelijk stop van de stroomversnelling waarin we dagelijks functioneren. Een uitzoom moment, alsof ik vanuit een helikopter op mezelf neer kijk. WHAT THE FUCK DOE IK HIER? Is altijd mijn eerste gedachte. Maar daarna volgt een periode waarin ik me ineens zoveel besef. Besef wat me dierbaar is, wie me dierbaar zijn, en wat ik nou eigenlijk wil. Het zijn de momenten waarop het me ineens zo duidelijk word hoe heerlijk het is om zoveel mensen om je heen te hebben waar je het leven meedeelt.

Dat vrienden echt het allerbelangrijkste op deze hele aardbol zijn. Maar ook dat als je je er voor openstelt, er zoveel lieve mensen zijn die je nog niet hebt ontmoet en echt wel op je zitten te wachten.

Mensen zeggen altijd tegen me hoe avontuurlijk ze dit soort keuzes vinden. Maar zo spannend is dat niet. Je zet je leven op een nieuwe plek voort. Nee, het is spannend op die momenten dat je zo hard geconfronteerd wordt met jezelf en al die dingen waar je niet over na wil denken. Laat dat nou net het avontuur zijn waarvan ik hoop dat je ‘m aangaat. Om jezelf net nog iets beter te leren begrijpen, om aan jezelf te bewijzen dat iedereen van scratch iets op kan bouwen, dat het helemaal niet zo eng is. Als je de reis met jezelf durft aan te gaan, dan is geen avontuur je meer te gek.<
 

De broer van Roos


Bijzonder hypochonder


huisarts

afgebeld

 

heb

me ziek

gemeld

 
There is more where this came from!
In gedichten van @debroervanRoos aka Tim Hofman.
Die vind je hier
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Zowi Vermeire, Gerdien van Halteren en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze eenenveertigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp