Copy

"We need to steer clear of this poverty of ambition, where people want to drive fancy cars and wear nice clothes and live in nice apartments but don't want to work hard to accomplish these things. Everyone should try to realize their full potential."

Barack Obama

 FEMALE GAZEKan jouw drive worden aangewakkerd door iets? Ontdek het in onze street art- rubriek, de Female Gaze!

 
COLUMN ONZE VROUW VAN STAAL


Duwtjes zijn hetzelfde als glazen deuren zonder klinken: als je het zelf niet trekt, dan moet je duwen. Onze Vrouw van Staal gaat ervoor onder het motto: shut up and drive!
FEMALE GAZE

Passie of passief?


 #Amsterdamnoord #streetart 

 
Column Onze vrouw van Staal: Shut up and drive!

Vroeger kreeg ik op zomerkamp een polsbandje. ‘What would Jesus do’ stond erop. Het ding was niet kapot te krijgen en ging vele zomers mee. Als ik niet wist of ik links of rechts moest, hoopte ik dat dit plastic stukje talisman mij een duwtje in de goede richting gaf. Dat armbandje ligt inmiddels ergens op de bodem van de Noordzee en mijn volwassen linkse hart vraagt zich nu af ‘what would Jesse do’. Maar wie dat duwtje de juiste kant op? Ineens ben ik ouder en moet ik dat zelf uitzoeken.
 
Het ding met duwtjes in de rug is dat een ander je ‘m geeft. Je bent volledig afhankelijk van een ander, want jezelf duwen in de rug is als je eigen elleboog likken. Niet te doen. De duw komt vaak onverwacht, maar gek genoeg wel altijd precies wanneer je hem nodig hebt. Duwtjes zijn hetzelfde als glazen deuren zonder klinken: als je het zelf niet trekt, dan moet je duwen. 
 
Ik bevind me vaak – net zoals mijn polsbandje – ergens op de bodem van een zee aan twijfels, verplichtingen, druk en onzekerheid. Daar kan Jesse of een plastic polsbandje niet bij helpen. Toch probeer ik dat duwtje in de rug wel in iemand of iets te zoeken. Ik ben misschien volwassen, maar ook als je oud bent, heb je een beetje hulp nodig.
 
Toch kom ik op maandagochtend mijn warme Netflix-nest helemaal zelf uit. Zonder hulp. Nog zo’n ding met duwtjes namelijk: je hebt geen zetje nodig als je zelf maar kleine stapjes blijft zetten. Ooit zat ik huilend bij de psych, kwam geen stap met mezelf vooruit, was zelfs bang dat ik in een depressie terecht zou komen. Maar dat gebeurde niet. Mijn stapjes waren misschien te klein om ze te kunnen zien, maar ik kwam wel vooruit. Met een klein beetje hulp van de psych.
 
Dat was een compleet andere ik. Ik weet niet wat er in die borstvoeding zat, maar ik ben de belichaming van het woord positief. Precies de reden waarom ik volgens diezelfde psych nooit in een depressie zou kunnen raken: ik zie al snel ergens het gouden randje omheen. Mijn eigen levensechte Snapchat-filter. Dus als je vraagt wat mijn drive is, waar ik mijn bed voor uitkom? Ik kan zo tien dingen opnoemen nog voor mijn voeten de koude slaapkamervloer aanraken. Ook na een kutdag sluit ik mijn ogen pas als ik mijn gedachten een happy end vormen in mijn hoofd.
 
Natuurlijk, een polsbandje of een psych kan voor de nodige motivatie zorgen. Een zielenknijper knijpt niet alleen, maar trekt alles uit jezelf, ook de dingen waarvan je niet wist dat het er zat. Al blijft alle hulp van tijdelijke aard. Al dat gesjor, getouwtrek en geduw aan je ziel, brengen je van je stuk. Je voelt je soms niet helemaal meer op je plaats, maar je komt er gek genoeg ook geen meter verder mee.
 
Op zoek gaan naar iets wat je drijft, is een zoektocht die je niet gaat vinden. Kijk maar naar mijn jonge ik, die is ook nooit meer op zoek gegaan naar dat polsbandje. Ik zag het zoals altijd van de zonnige kant: nu was er ruimte voor een zelfgemaakt schelpenarmbandje.
 
Wat je drijft verandert net zoals mijn sieradencollectie elk seizoen, elk jaar, elke week. Omdat jijzelf namelijk ook verandert. Daarom kun je beter je eigen drive zijn, jij beweegt jezelf. Daar heb je niemand voor nodig.<

 
 

 

Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Drive.

 

Woman. 


Ik weet het even niet. Wat is mijn passie? Waar doe ik het allemaal voor? En als ik het al weet, kan ik het dan volhouden? Want voor wie doen we het nou precies allemaal? Het kan een obsessie worden om dromen waar te maken. Maar wie zegt dat het een obsessie is of juist eerder een passie? Ik heb geen idee.

Het enige, wat ik weet is dat ik me soms voel wankelen op deze grens. De grens tussen obsessie en passie. Ik heb ontzettend veel ambitie om mijn dromen te realiseren. Het is een vuur wat ik non- stop voel branden. Of noem het een jeuk, die niet weggaat. Het maakt niet uit welke naam je het geeft, maar het gaat niet weg tot ik zelf terugkrab of het zelf doof. Alleen hoe doe ik dat? Ik denk zelf juist, door ze waar te maken. Door mijn passies te stillen en mijn obsessies tastbaar te maken.

Maar dat kost energie. En energie kan je ook weer meer energie kosten, tenzij het je weer nieuwe energie oplevert. En dat laatste voel ik wanneer ik mijn ambities passies voel worden. Of zelfs een obsessie. Want wanneer deze obsessie tastbaar maak, dan weet ik waar ik het voor doe. En dat is mijn drive.<
COLUMN SASKIA SOE#5: Gedreven om te leven

Om tot een doelstelling te komen, heb je motivatie nodig. Maar hoe weet je welk doel bij je past en de moeite waard is. Hoewel geen enkele carrière-test je waterdicht uitsluitsel kan geven, loop je uit jezelf warm van bepaalde sferen, mensen, idealen. Je bevindt dat je op de ene werkplek je meer thuis voelt dan op de ander. Misschien ontmoet je op reis een gepassioneerd persoon met een bepaalde visie. Je vormt langzaamaan je eigen ideaal. Waar wil je je tijd in stoppen en waar ben je eigenlijk voor geschikt?    

 De droom is om je eigen passie te vinden en daar de rest van je leven met oneindig veel energie mee aan de slag te kunnen. In het ZZP-tijdperk lijkt werkelijk elk beroep mogelijk, als je maar genoeg motivatie hebt om door te zetten. Want het is geen pad zonder uitdagingen om helemaal op je zelf gericht te zijn voor je takenpakket. Nota bene is het voor velen moeilijk om te definiëren wat nou het juiste pad is. Er is geen geautomatiseerde confetti-regen wanneer je de richting vindt die het beste bij je past, laat staan een portie vuurwerk. Al loop je tijdens je zoektocht nog tegen zoveel pech en twijfel aan, juist hier is het belangrijk dat je doorzet. Train jezelf om aan te pakken en niet op te geven, want soms komen de mooiste dingen voort uit de grootste tegenslag. Het is namelijk vooral zo, dat je naar een doel toe groeit. Tijdens je zoektocht maak je jezelf geschikt voor een bepaalde functie. Hoe harder je timmert en knokt op zoek naar waar je hoort, hoe verder jij jezelf definieert en hoe geschikter je wordt.                        

De motivatie is dus al nodig voor je weet waar je het voor doet. Along the way vind je de gereedschappen die je helpen je passie te vinden, of gewoon je plekje in deze wereld helpen creëren. En uiteindelijk is de motivatie vooral gedreven door de doelstelling Jij. Dus welke kant je ook op dreigt te drijven, doe het met de energie en inspanning die je verdient <3 

 

NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen fotoboek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. In februari starten we met de eerste fotoshoots. 

En wat vind jij? Is #metoo een aanval op de seksuele vrijheid? Beluister het in de volgende podcast: https://soundcloud.com/user-136109706/working-from-9-to-wife-oprah-for-president-6 ..<3

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  zevenenzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp