Copy

"It is old age, rather than death, that is to be contrasted with life. Old age is life's parody, whereas death transforms life into a destiny: in a way it preserves it by giving it the absolute dimension. Death does away with time."


Simone de Beauvoir

 FEMALE GAZE

Het leven is 1 grote jungle. Ontdek het in onze street art- rubriek, de Female Gaze!
COLUMN SASKIA SOE 

Saskia Doe schrijft weer een prachtige column over het thema van deze week. Som kan je beter lachen. Toch?
FEMALE GAZE

 Het leven is 1 grote jungle. Of eigenlijk, een dierentuin. Alles is binnen de hekken. 


 #Amsterdamwest #streetart 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Parodie.

Woman. 

Terwijl ik een pak make-up lapjes openruk en de nacht ervoor eraf probeer te vegen, denk ik terug aan diezelfde nachtelijke avonturen. Ik zie het in de groeven in mijn eigen gezicht, de verloren glitters en de droge rode kijkers, die me terugstaren in de spiegel. Het bewijs is daar. Het bewijs van een avond, waarin ik alles probeerde te vergeten. Maar waarom? Waarom wil ik vergeten?

Het klinkt lekker zweverig, I know. Maar goed, dat hoort toch bij mijn generatie, ‘de net- not- millennial”. Aka de persoon, die elke dag in de coffee company zit, heel veel typt achter een macbook, maar eigenlijk niet precies weet wat. Ingewikkelde koffies drinkt, die niemand na kan bestellen. Altijd bezig is aan een boek, een DJ carrière heeft, deels model is. En vervolgens extensief teveel betaalt aan uitrusten door 1 keer per jaar op een eiland te zitten of op de grond te liggen in een veel te dure yoga- school.

Een beschrijving, die niet in 1 zin kan, maar tegenwoordig kan niemand meer zijn of haar baan perfect omschrijven in een max aantal leestekens. Daarnaast moeten we dit alles uitermate goed al dan niet lachend combineren en meteen online vastleggen zodra het kan. Of doen alsof. Online als offline een geboeid en heerlijk leven was het toch? En zo niet, dan lekker in een burn- out. Want ook dat biedt carrièremogelijkheden.Ten eerste heb je ineens een verhaal en ben je die persoon met extra inhoud/ bagage. Vervolgens gaat je al reeds begonnen boek toch meer de kant op van een zelfhulpexemplaar. En dan pak je lekker door met een eigen coachingsbureau, platform of wekelijkse online column. Want wie wil niet heerlijk betaald online en offline klagen? Harde woorden, maar goed. Ik ben een vrij bottere versie van mezelf als ik te weinig heb geslapen, te veel hittegolven heb en vodkapijnscheuten voel in mijn hoofd. Dan pas vind ik eindelijk mensen stom, dingen niet leuk en kan ik hardop grof schelden. Normaal niet. Normaal vind ik alles en iedereen leuk, mooi, fantastisch of toch ook wel aardig.

Ik flikker het make- up lapje met glitter en mascara resten weg. En staar opnieuw naar dit hoofd in de spiegel. Dat hoofd wat al 28 jaar lang terugkijkt en tegelijk hetzelfde maar ook niet hetzelfde ziet. <

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram. De grootste en meest creatieve powervrouwen online, geselecteerd door @thetittymag! Deze week de Amerikaanse filmmaker en fotograaf @alexprager!
COLUMN SASKIA SOE#6 - SMARTLACHEN

Soms valt het mee, en soms valt het tegen. Wanneer de pech zich opstapelt en er geen einde aan je malheuren lijkt te komen is het lastig om niet bij de pakken neer te zitten. Juist dan is het belangrijk om het leven met een korrel zout te nemen. Zie humor in je smart en het verandert vanzelf in een goeie (zwarte) grap. Meer dan ooit hebben we behoefte aan het verteerbaar maken van de werkelijkheid, en hoe kan dat beter dan door erom te lachen?                               

Naast dat er een plaatselijke shitstorm kan hozen - met een ontslag, ziekte, een relatiebreuk of wat dan ook - hebben we tegenwoordig ook op dagelijkse basis te maken met de algehele misère op wereldniveau. Hypochondrische hopeloosheid verspreidt zich als een aanstekelijk virus en bij het kleinste vuiltje aan de lucht lijken veel mensen al ten onder te gaan. Natuurlijk behoren meer dan een paar van de bovengenoemde situaties tot dé rampzalige travesties van het leven. Maar om je ook op die momenten staande te houden kan humor een welkome metgezel zijn.                           

Zo doet het goed om vloggertje kijken in de tv-kantine met Anna Nooshin, die de spot drijft met de treurnis van de eentonigheid onder de Netflix-kijkers (zelf ben ik ook fervente Stranger Things fan, eerlijk toegegeven). Maar nog veel liever lachen we om Baldwin’s vertolking van wereldramp Trump.

Zijn mandarijngebruinde teint, vlassige lokken en opgeblazen anusmondje zijn precies de remedie voor elk deprimerende tweet-du-jour van de Donald. Wat opgeblazen anusmondjes betreft, is de darmziekte P.B.S. ook bepaald geen lachertje. Toch kan één gedeelde blik met intimi in de richting van Koons’ Balloon Dog genoeg zijn om de zwarte wolk, of bruine wolk, te verdrijven.
                                                                                                      
Het summum van de Nederlandse treurnis ligt echter op een onverwachte plek. Een plek waar vingerverf en tikkertje een paar jaar geleden nog de boventoon speelde, is eenslagveld van hypersensitiviteit-protocol en mierenneukerij voor in de plaats gekomen. De basisschool-scène blijkt tegen menig verwachting in de verdrietigste plek van 2018. Godzijdank hebben we sinds een paar weken Juf Ank en samen met de Luizenmoeder weet zij héél Nederland, OK goed, minstens vier miljoen Nederlanders, te kluisteren aan hun beeldbuizen.
                                                                                      
Dat een programma als deze in zo’n korte tijd zó groot heeft kunnen worden, betekent dat de herkenning real is, en dat moeders (en vaders) zich bij de vloot met hun valiumwijntjes vastklampen aan de humor van hun smart.<


NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen fotoboek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. Eind februari starten we met de eerste fotoshoots.  
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  negenenzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp