Copy

"I'm the proof - you can't throw away tradition." 

Vivienne Westwood

 

 FEMALE GAZE


Tradities worden gemaakt. Ook om ons heen, gewoon op straat. Ontdek ze in onze street art- rubriek, de Female Gaze!

 
BEELD VAN TITTY GIRL EN FOTOGRAAF LOTTE DALE

Lotte Dale is onze Titty fotograaf. Elke week sieren haar beelden onze nieuwsbrief. Welke tradities zag  zij deze week door haar camera?

 
FEMALE GAZE

Tradities komen.
En gaan.
Forever. #Paris #streetart #Colette

 

COLUMN CATH| WAAROM DETAILS?
 

Ik brak mijn hoofd over details: de kleine dingen uit ons dagelijks bestaan, waarvan je denkt dat ze er niet toedoen. Althans, wie ooit heeft verteld dat details niet de volle aandacht verdienen, kan ik me niet herinneren.

Die spreekwoordelijke 'kers op de taart' zal namelijk niet voor niets bestaan. Want die ene kers, dat kleine rode ding, maakt net die ene taart anders dan die ernaast. Het zette me aan het denken en deed me besluiten wat meer te letten op die 'kersen' om me heen. Simpelweg omdat ik het te weinig doe, en omdat een kunstenaar mij weer het belang van details liet inzien.

Duitse kunstenaar Hans-Peter Feldmann houdt zich bezig met gebruikte dingen in ons leven: de details. Hij vindt dat we woorden moeten laten voor wat ze zijn en juist moeten kijken. Kijken en nog eens kijken. Woorden leggen volgens hem teveel beslag op onze open blik en daarmee willen we te veel en te snel betekenissen oproepen. Juist de kleine details laten ons voelen en kleuren ons leven in. Deze kunnen overal in zitten, als we maar iets voelen als we er naar kijken. En dat weten we dus pas zodra we dit doen.


Feldmann’s werk is samengesteld uit allerlei objecten, die hij vindt op verschillende plekken. Denk aan oude boeken, tijdschriften of zelfs complete familiealbums. Hij struint hiervoor winkels en markten af op zoek naar zijn favoriete dingen en brengt zo voorwerpen en beelden bij elkaar. Beelden waar wij tegenwoordig te snel overheen zouden kijken, maar die voor een kunstenaar de grootste schatten blijken. Er bestaat voor Feldmann geen onderscheid tussen gevonden of zelfgemaakt materiaal; het gaat hem erom uitdrukking te geven aan zijn eigen fascinatie ten aanzien van de wereld om ons heen.

Kijk, ruik en voel om je heen. De geur van vers gemaaid gras, of de warmte van een beetje zon op je gezicht tijdens een koude winterdag in januari. In de kleinste dingen kunnen we juist de mooiste dingen zien.

Opdat we de kersen uiteindelijk zelf op onze taart doen.<

Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Traditie.

 

Woman. 

Tradities. Soms verbreken we die en soms houden we er krampachtig aan vast. Maar waarom? Wanneer zien we iets als een traditie? We maken ze immers zelf.

Zo vieren we jaarlijks kerst met vrienden en familie, drinken we met oud en nieuw champagne om klokslag twaalf en willen het nieuwe jaar altijd met goede voornemens starten.

We doen dat op vaste momenten en specifieke data. Doen we dit omdat we ons zo helpen herinneren aan een gebruik en we zo die traditie onszelf opleggen? Een traditie kan ook dan gezien worden als een verplichting, terwijl we juist die momenten moeten zien als iets dan niet vanzelfsprekend is. Hoe cliché het kan zijn. Het is niet normaal, dat je jaarlijks kerst viert met al je vriendinnen/ familie, of met champagne proost om 00:00 en je kan starten met goede voornemens in een nieuw jaar.

We maken die moment zelf. En met elkaar. Maar ook met een beetje geluk. En dat moeten we ons beseffen, dat we daar juist gelukkig om moeten zijn. Dat tradities maakbare geluksmomenten worden, die zich herhalen als we geluk hebben.

Dus vier het met je vrienden en familie. Proost om 00:00. En maak die goede voornemens. Jouw tradities zijn jouw geluk.<


 

NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen boek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. Maar in januari krijg je via thetittymag een update, dus wordt vervolgd! <3

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  drieënzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp