Copy


"The strangest part about being famous is you don't get to give first impressions anymore. Everyone already has an impression of you before you meet them."
Kristen Stewart

 FEMALE GAZE

Al die indrukken. Soms te veel, maar soms weer te weinig. Tenzij het die goede indrukken zijn, dus kijk eens wat beter om je heen. Of bekijk het in de street art- rubriek, de Female Gaze!
COLUMN LIZETTE

Tittygirl Lizette schrijft haar inspirerende column na het lezen van het boek van actrice Lena Dunham. Het deed haar terugkijken op eerdere scheve situaties.
FEMALE GAZE
 


YOUR WORST NIGHTMARE.
  #Amsterdam #streetart  
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Indruk.

Woman. 

Ik draai de kraan dicht,en graai nog diep in mijn buideltasje naar wat verloren munten. Ik maak mijn lippen opnieuw felrood. En gooi zilveren glitter op mijn ogen. In de hoop, dat ik zelf nu de baas ben van mijn feestje. Ik werp de verloren munten op de bar en tel mijn winst.  Is dit het nu? Ik wacht op mijn vodka en realiseer me, dat dit het gewoon moet zijn. Is dit het leven van een 28- jarige? Het klinkt als een zware gedachte, maar waarom mag ik die niet hebben? Moet ik maar blijven lachen? En die glimlach op mijn gezicht rood blijven maken? Die glitter maar toevoegen aan mijn ogen zodat ze maar blijven glimmen. En die Vodka iedere zaterdag in mijn bloed goooien, zodat het sneller blijft stromen? Ik heb mijn twijfels over wat ik hier doe.

En of het niet 1 grote facade is. Biologisch en maatschappelijk gezien hoor ik al lang thuis te zitten met het perfecte gezin. En graag dan nog een rijtjeshuis met hond. Een extra hypotheek en een leuke man met grote Volvo. En eventueel als het allemaal kan dan misschien nog een parttimebaan naast mijn rol als huismoeder. Vragen, die ik niet wil beantwoorden met een ‘ja’. Want ik voel me allesbehalve thuis in deze rol. Ik wil me nog onderdompelen in de chaos. Maar is dat de juiste manier? En wat is de juiste chaos? Is dit wat ik doe ontwijken? Op deze manier verwacht ik geen orde te krijgen in mijn eigen leven. Alleen kan je je afvragen of dat nodig is. En zo ja wanneer. Want wat is voor mij orde en wat is voor mij chaos? Dat is voor iedereen anders.

Ik duw mezelf het trappengat weer in. Ik zie hoi- knikkende- gezichten, die ik ken en niet ken of misschien van Insta. Maar goed is dat dan kennen? Wie ken je nou echt? En kennen ze mij? Die 350 hartjes op een foto. Waardevol of juist een lege huls in de verpakking van 350 hartjes? 350 hartjes klinkt leuk, maar niet als je geen idee hebt van wie ze komen. Maakt het dan nog uit? Ik weet het even niet meer.
Ik daal verder af. Trek mijn warme lammy jas uit de locker en verlaat het. De chaos waar ik me in kon verstoppen. En kon laten wegslepen de nacht in. Net als vele anderen. Alleen wie haalt je er weer uit? Ik zoek naar mijn koptelefoon. Ik heb genoeg chaos van vreemden gezien en gehoord. Het liefste verdwijn ik nu weer in de mijne. De chaos die rondwakkert in mijn eigen hoofd. Terwijl Roxeanne me zachtjes toezingt in mijn oren, dat haar hart geen casino is, slenter ik de nacht in. <

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female!  De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

Deze week de Amsterdamse artiest Mathilde Bindervoet. Met haar te gekke en vrolijke Insta- account knalt ze een glimlach op je gezicht. Oftewel volg @bindrepied.

 

 

COLUMN| Wij vrouwen hoeven elkaar niet meer te vertellen dat we geen slet zijn als we zin hebben in seks...Toch?!
 

Het was niet #metoo, maar het boek van Lena Dunham dat mij voor het eerst deed terugkijken en situaties die altijd een beetje raar hadden gevoeld opnieuw liet nalopen. Het kneep tegelijkertijd mijn keel dicht en opende mijn ogen.

Zij beschrijft namelijk hoe ze met een jongen naar huis gaat. Ze hebben seks, maar eigenlijk wil ze het niet. Nou ja, ze wil het wel, maar niet op de manier waarop hij seks met haar wil hebben en al helemaal niet onveilig zoals uiteindelijk gebeurt. Ze sluit het hoofdstuk af met de conclusie dat ze is verkracht.

‘Poeh, dat zijn wel hele zware woorden’, dacht ik. ‘Als je iemand mee naar huis neemt of je gaat met iemand mee naar huis en je doet dan al je kleren uit, dan wil je het toch zelf?’ Het moment dat ik dat dacht, realiseerde ik me direct hoe vreselijk onwaar die redenering is. Ineens besefte ik dat ik altijd onder de indruk verkeerde dat als ik met die eerste stappen had ingestemd, ik dan de rest ook maar moest accepteren.

 

Mijn moeder is een kind van de jaren ‘60 en ‘70. Een vrije geest, heel open over seksualiteit. Zij heeft mij nooit foute dingen geleerd, me er altijd op gewezen dat niemand over je grenzen heen mag gaan, maar dat je tegelijkertijd als vrouw een seksueel wezen mag zijn die er van geniet. Toch dacht ik daardoor onbewust dat ik niet echt nee kon zeggen, omdat ik dan preuts was. maar vrij, avontuurlijk. Ik denk niet dat zij of ik ooit had verwacht dat daardoor de grenzen juist begonnen te vervagen.

 

De man die Lena mee naar huis nam, of die ene die in mijn bed belandde, zullen nooit onder de indruk hebben geleefd dat ze seksueel misbruik pleegten. Misschien hadden ze niet eens door dat ze iets fout deden. Dat is geen excuus, maar bewijs voor de scheve verhoudingen binnen onze maatschappij en, volgens mij, niet alleen de mannen openbaar moeten aanspreken op hun gedrag, maar beter moeten onderwijzen.


Dat wij vrouwen elkaar niet meer hoeven te vertellen dat we geen sletten zijn als we zin hebben in seks, maar dat mannen elkaar vertellen dat geen toestemming vragen voor welke aanrakingen dan ook absurd is. Dat mannelijkheid niets te maken heeft met machoism en dat vrouwen daar dus ook absoluut niet van onder de indruk zijn.<
 
Image: Toiletpaper Magazine.
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  vierenzeventigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp