Copy
3 oktober 2017 | Editie 51 | Alleen

“I want to be representative of my race - the human race. I have a chance to show how kind we can be, how intelligent and generous we can be…”

Maya Angelou

COLUMN LIZETTE IN THE USA!

In de palm van je hand heb je de hele wereld. In je broekzak zitten al je vrienden.

Iedereen is een facetime call away en dan heb je geen nieuwe maten meer nodig.. toch?

 
COLUMN SASKIA SOE #4: ALLEEN

Saskia Soe schrijft weer een prachtige column over het thema van deze week. Lees haar stuk en voel je even alles behalve alleen.
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Alleen.

 
 

Woman. 

Alleen.Voel jij je dat soms? Alleen? Je loopt door drukke straten. Begeeft je op drukke borrels en bent altijd omgeven door al jouw vrienden. maar toch voel je je zo. Alleen. Maar waarom? Voel je je niet gezien? Nee dat is het niet. Of voel je je soms niet begrepen? Is dat het dan wel?

Maar wacht. Maakt het uit waarom je je soms zo voelt? Je mag toch soms ook even alleen zijn. Of ben je daar dan bang voor? Maar waarvoor? Je mag je best soms verstoppen voor alles om je heen. Gewoon even weg zijn uit die massa. En verschuilen onder 1 grote warme deken en dan een moment helemaal weg. Even weg van alles. En alleen zijn. Want alleen zijn is goed.

Of mag het niet van jezelf? Ben je bang om toe te geven aan dat gevoel? Want is het erg om even alleen te willen zijn? Ben je bang voor die zelfconfrontatie? Of het gevoel van iets missen.

Beide situaties zouden je niet bang moeten maken. Want jij bepaalt het. Jij bepaalt of je een confrontatie met jezelf wilt aangaan of dat je je toegeeft aan dat gevoel van FOMO.
Je kant toch ook blij zijn met jezelf. Dat gevoel van het tevreden zijn met wie je bent, waar je voor staat en dat jij het zelf maakt.

Een oud gezegde zegt het al: "je komt en gaat alleen.". En hoe? Ja dat bepaal je lekker zelf!

 
FEMALE GAZE

Hoi. Ben ik er?

#streetart  #Rotterdam

COLUMN| ONZE TITTYGIRL LIZETTE IN THE USA!

 
In de metro pakken zich de mensen samen, ze wurmen zich in de leegte holtes tussen andermans oksels. Koptelefoons sluiten de wereld buiten terwijl iedereen elkaars auras opsnuift. Met z’n allen in de kleinste ruimte die je kunt bedenken en toch proberen we keihard alleen te zijn. Er wordt nog net sorry gezegd als iemand zich weer probeert te bevrijden van dit onontkomelijke ochtendritueel.
 

In de palm van je hand heb je de hele wereld. In je broekzak zitten al je vrienden. Hun foto’s op instagram, hun berichten in je whatsapp, hun gedeelde wijsheden op facebook. Zelfs in je eentje lopend op straat ben je constant in gesprek. Want iedereen is een facetime call away en dan heb je geen nieuwe maten meer nodig toch?

 

Maar worden we niet stiekem steeds eenzamer van al dat voortdurende samen zijn? Wie wacht nog op een ander zonder als een zombie naar zijn scherm te staren? Wie zit nog in een koffietent echt koffie te drinken en niet freelancend verscholen achter z’n macbook? Wie durft nog de ander op straat recht in de ogen te kijken, misschien zelfs te glimlachen of goedemorgen te wensen?

 

In Japan bestaan er al datingapps en -bureaus om vrienden te zoeken. Want de mensen daar maken zulke lange dagen op hun kantoor dat ze thuis komen in hun studio en de hele dag niemand anders zien of spreken dan een of twee collega’s. Er bestaan ook speciale schoonmaakbedrijven die je studio komen schoonmaken als je er alleen bent doodgegaan en het een maand duurde voordat iemand dat door had. Omdat je geen vrienden hebt.

 

Dat gebeurt hier echt niet. Want wij houden van gezellig en van bier drinken met elkaar in de kroeg omdat Nederland speelt of omdat het koningsdag is. Dan praten we met iedereen. Maar ondertussen lijkt niemand meer een date te hebben die niet eerst na een lange zoektocht naar het groenere gras van de buren toch maar rechts is geswipt. Lijkt een gesprek in de kroeg ‘gewoon zonder bijbedoelingen’ een van de raarste dingen te zijn die je kan doen. Laat staan dat je iemand complimenteert met zijn of haar outfit op straat. “Hallo, wij kennen elkaar toch helemaal niet?”

 

Maar dat is toch juist het mooie, dat we allemaal in ons eentje op deze aardkloot landen en ons levenlang elkaar kunnen leren kennen. Dat we niet alleen maar hoeven af te spreken met die mensen uit de ‘Chersonisos 2006’ app, maar misschien wel een veel leuker gesprek kunnen hebben met die onbekende achter je in de rij bij de appie.

 

Als ik tijd heb ga ik vaak lopen naar mijn volgende afspraak, of naar huis. Dan zet ik mijn koptelefoon af en kijk naar alle gezichten die mij passeren terwijl ik de stad doorkruis. Gezichten van mensen die ik allemaal nog nooit heb ontmoet denk ik dan. Gezichten van mensen die ik misschien wel ga ontmoeten. Ik kijk ze dan recht aan, wat vaak wordt beantwoord met een afgewende blik. Want het liefst zijn we helemaal alleen omringd door heel veel mensen.<


 
COLUMN SASKIA SOE#4: ALLEEN

Op bed baken ik een klein bestaan af. Leven
onder een laken want even kan ik geen ander
meer aan-

Raken met woorden, met ogen met
handen. Even geen contact meer.
Ingewikkeld in de prikkels van de draden die
me gijzelen van de rust. Prikkelbaar was ik al
sinds vrijdag en hij ontgeldt het weer, de
jonge held die me vaak van de eenzaamheid
bevrijdt maar nu moest ik ook hem kwijt.

Ik wil alleen. Ik wil alleen verdoven in de lege
afwezigheid van het andere, niets te moeten
niets te voelen. Alle bedorven gedachten van
me afspoelen. Koorddansen op de flatline van
een 48-urige verstopplek die me niets vraagt,
opdraagt of beklaagt. Prikkels van me afpellen
en een weekend lang de geest vervellen.
Ik verschoon het bed.

En dan wil ik alleen, alleen nog maar bij jou. 

NOG MEEEER TITTY???

We zijn met van alles bezig oa ons live event einde dit jaar!
Een podcast en JAWEL ons eigen fotoproject!

Daarnaast is onze Titty Co- Founder Cathelijne Blok genomineerd voor de VIVA400!

Future is female was het toch?Stemmen dus.. 


https://www.viva.nl/viva400/creatieven/page/10/#cathelijne-blok

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Vera Dilrukshi, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze eenenvijftigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp