Copy


"I don't think we realise just how fast we go until you stop for a minute and realise just how loud and how hectic your life is, and how easily distracted you can get."

Meg Ryan

 FEMALE GAZE

Hectiek kan ook iets moois zijn. Sta dus soms evens stil op straat en kijk om je heen.En anders kiezen wij ze wel voor je uit in de street art- rubriek, de Female Gaze!
COLUMN LUCIA

Toen ik aangifte van aanranding moest doen, heb ik een record verbroken: nooit eerder stond ik zo lang voor mijn kledingkast. Een sarcastisch, maar ook treffend stuk van onze gastcolumnist Lucia! 
 
FEMALE GAZE
 


1 groot doolhof.
Zo noem ik mijn hersenspinsels.
Heb je mijn gedachten al teruggevonden?

 #paris #streetart  
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Hectiek.

Woman. 


Hectiek. Het start al in de ochtend. Ik race naar station. Strijdend tussen de fietsers op naar de stalling. Beukend over het spoor. Ik stap de propvolle trein in. Ik vecht voor een zitplek. En stort mezelf aan het raam.

Ik probeer de rust te vinden. De rust buiten in de koetjes die ik tel. Of de rust in de zon die omhoog komt. Maar het is er nog steeds, de chaos. Maakt dat uit? 

Er is Chaos in mijn hoofd. Chaos om mij heen. Waar stopt het? Ik sluit me af en ik zoek de rust. De rust in mijn hoofd en om mij heen. Ik luister naar Naaz. Haar stem brengt mij tot rust. Ik kijk nogmaals naar de koetjes en de sterkerwordende zon. Dat brengt me tot rust. Naja lijkt het.

Maar hectiek lijkt me te beheersen. Moet ik dat zo erg afremmen? Hectiek wil ik ook. Ik zoek het ook op. Ik wil niet alleen maar koetjes tellen en de zon volgen. Ik wil me er afentoe in onderdompelen. Sterker nog hectiek voelen in de rust. Maar ook rust voelen in de hectiek. Want je waardeert Naaz nog meer wanneer je aan het raam zit in een hectische overvolle trein.<
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female!  De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag! Deze week de Nederlandse kunstenaar @rogierroeters. Met zijn komische en kleurrijke tekeningen geeft hij een nieuwe en treffende blik op de wereld. Of zoals hij op zijn instaproffel al zegt: "Kijk eens wat vaker om je heen."
COLUMN| De perfecte outfit om aangifte van #metoo te doen..


Weet jij ook nooit wat je aan moet naar het politiebureau en sta je uren voor je kledingkast? Voel je je onzeker over je looks als je moet uitleggen waar je bent aangeraakt? Stop met zoeken, wij hebben de do's en don’ts voor je op een rijtje gezet (ingekleed met onderzoeksdata en recent nieuws).
 
Do's

  • Kleed je vrouwelijk. Vrouw-zijn is namelijk de grootste oorzaak van je ongelukkige voorval. “Wereldwijd lopen vrouwen van vijftien tot vierentwintig jaar oud een grotere kans gedood of verminkt te worden door mannelijk geweld dan door kanker, malaria, oorlog en verkeersongevallen bij elkaar,” schrijft Nicholas D. Kristof in zijn onderzoek (o.a. te lezen in ‘Men explain things to me’ van Rebecca Solnit).
  • Kleed je alsof je naar een sollicitatiegesprek gaat. Professionaliteit geeft aan dat je het meent. Wie weet word je zelfs serieus genomen! In Amerika zit slechts drie procent van verkrachters een straf uit voor hun daad (lees hier meer over Amerikaanse statistieken). In Nederland is er helaas geen data over.
 
Don'ts
  • Het bovenste knoopje van je blouse open laten. Stel je voor. Eén van de weinige Japanse vrouwen die tijdens #metoo naar buiten trad over haar verkrachting, Shiori Ito, werd op social media rechtgezet nadat ze een knoopje van haar blouse had opengelaten. "On social media, people said leaving the top buttons of my shirt undone undermined my credibility or explained why I was raped."
    Go Japan…
  • Draag geen korte rokje. Onlangs gaf de verkrachter en moordenaar van Britse Diplomate Rebecca Dykes aan als verdediging dat hij het wel moest doen omdat ze "knap was en een kort rokje droeg." Tja, en als hij het zegt. Zijn uitspraak werd uitgebreid vermeld in de Engelse en Nederlandse media.
  • Ook een pyjama, Wonderwoman T-shirt of rode trui zijn uit den boze. In België is er een leerzame expositie over wat vrouwen droegen op de dag dat ze verkracht werden. Op de foto’s zie je genoemde kledingstukken.

 
Achtergrond
Toen ik aangifte van aanranding moest doen, heb ik een record verbroken: nooit eerder stond ik zo lang voor mijn kledingkast. Uiteindelijk werd mijn angst om beoordeeld te worden op mijn uiterlijk werkelijkheid. De agent vroeg me wat voor kleding ik aan had gehad. Het verkeerd beantwoorden van die vraag leek me te kunnen veranderen in een dader in plaats van slachtoffer. Uit mijn omgeving kreeg ik regelmatig dezelfde vraag. Het is een vraag die we niet moeten stellen. Het is een vraag die suggereert dat de wereld ‘goed’ is en ik iets verkeerd moet hebben gedaan om de aanranding te verdienen. Laten we reageren op basis van feiten (do!) en niet op de uiterlijke kenmerken van een vrouw in kwestie (don’t!).<

 
 

Toiletpaper Magazine.

NOG MEEEER TITTY???
JA ons event op 11 maart komt eraan: Een photographic party! Een dag waarop we verder  werken aan ons fotoboek, maar met een inhoudelijk EN een feestelijke vibe!  DUS houd ons in de gaten!
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  tweeënzeventigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp