Copy
22 augustus 2017 | Editie 46 | Leegte

“Photographs are a way of imprisoning reality...One can't possess reality, one can possess images. One can't possess the present but one can possess the past.” Susan Sontag 

TITTY GAZE:


Een nieuwe rubriek! De Titty Gaze! We bekijken de wereld door de iPhone van deze Tittygirl met 1 blik. Wat zien we? En wat willen we zien? Deze keer bekijkt ze met haar female gaze de straten van Amsterdam.
COLUMN| Tittygirl Lizette vanuit de VS:

Praten we wel? Breken we de huls wel eens open om te zien wat er binnen in zit? Durven we te zeggen dat het leven soms niet alles is? Want juist dat speeltje binnenin dat is de echte prijs!
Lotte Dale
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Leegte.
 

Woman. 

Je kan je er misselijk van voelen of eenzaam. Het idee om je leeg te zijn. Het kan je bang maken. Maar waarom? Wat is leegte? Moeten we die leegte echt willen negeren of er juist veel aandacht aanbesteden? Meestal als we leegte voelen, dan vullen we die het liefste zo snel mogelijk. Want dan realiseren we ons ineens hoe alleen we kunnen zijn op deze enorme planeet.

Maar waarom zijn we hier bang voor? Leegte voelt iedereen. En als je weet wat leegte is dan herken je ook het gevoel van voldoening.

De tegenstrijdigheid hierin is, is dat we constant de leegte lijken te willen opzoeken in onze omgeving. We zoeken naar lege stranden of verre verlaten oorden, waar niemand is te bekennen. We gaan naar yoga of doen aan meditatie. Alleen maar om ons even leeg te voelen en nergens aan te denken. We omarmen deze leegte. En we zien deze leegte als iets fijns. 

Maar op het moment, dat we naar binnen kijken en daar een leegte aantreffen, dan wordt het eng. Dat lege gevoel van binnen, jaagt ons non- stop op de vlucht. Op de vlucht voor ons zelf. Maar waarom eigenlijk? Je bepaalt dat toch zelf?

Stop met vluchten. Omarm je eigen leegte. Hoe fijn is het om rust te vinden bij jezelf in plaats van dit te moeten zoeken op een verlaten strand of in een dure yogaschool? Leegte is zo erg nog niet en we kunnen het allemaal zo nu en dan gebruiken. < 
By Tittygirl Fannie van Holsteijn <3
COLUMN| Tittygirl Lizette vanuit de VS

“Hey! Jij bent hier ook! Yes, wat gezellig!” We staan allebei in de rij voor de dixies, voetjes in het zand en zonnetje op de bol. We geven elkaar een knuffel, doen de ‘het gaat zo goed met mij, met jou ook?’ om vervolgens te doen alsof we elkaar wel heel veel te vragen hebben, maar gewoon liever drank gaan halen en dansen.

Het is insta in real life, want we zien er zo goed uit naast elkaar, dansend in de zon. We lijken beste vrienden, maar wie zij is, wie zij echt is? Ik heb eigenlijk geen idee.

 

Ons leven is zo social proof, het werk is fabulous, de vrienden hot, de feestjes even hotter. Maar bij dat leven hoort geen mislukking, geen falen, alles perfect. Het is een lege huls, als een surprise ei zonder cadeautje. Want buiten dat we overal met elkaar zijn, mooi zijn, aanwezig zijn, zo ontzettend onszelf zijn, hebben we geen idee wat er in die hoofdjes omgaan.
En toch meten we onszelf aan elkaar, ik moet ook al die dingen hebben die zij heeft, want haar leven lijkt perfect dus dat zal wel mijn key to happiness zijn. Toch?

 

En ondanks dat we elkaar vertellen dat wat we tentoonstellen niet is wat het lijkt, en ondanks dat we ons bewust worden dat perfectie een onhaalbaar streven is, lijken we zelfs in het omarmen van onze imperfecties perfect te moeten zijn. Zo houden we van elke curve van ons lichaam, elke haar die in onze oksel ontspruit en als je het niet doet dan is dat slecht. Maar wat nou als je niet kan? Wat nou als je niet perfect imperfect kan zijn? Wat heb je dan?

 

Wie zegt er dat het leven eng is? Of verdrietig? Of tegen zit? Of dat ondanks al die mensen om je heen, het soms zo alleen kan voelen? We weten het allemaal, zeggen tegen elkaar dat we elkaar steunen als vrouwen in onze strijd om niet te hoeven voldoen aan al die regels die ons door de maatschappij worden opgelegd. We lachen er om, terwijl we flessen wijn drinken en fuck de patriarchie roepen.

 

Maar praten we wel? Breken we de huls wel eens open om te zien wat er binnen in zit? Durven we te zeggen dat het leven soms niet alles is? Want dat speeltje binnenin dat is de echte prijs. Dat is de echte connectie met elkaar. Zullen we meer praten, over wat we voelen, waar we van dromen, wat we denken dat er van ons verwacht wordt? Gewoon samen zitten en praten? Want als we onszelf in elkaar herkennen, als we zien dat we allemaal eigenlijk met dezelfde dingen strugglen, dan kunnen we toch veel harder ten strijden trekken. Tegen die bedachte verwachtingen en waarheden buiten onszelf, in plaats van strijden tegen elkaar?<

 

Image by Toiletpaper Magazine
FEMALE GAZE

Ogen dicht, leegte in je kop. 

#streetart #Amsterdam
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Anne Bosveld en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Lotte den Toonder, Zowi Vermeire, Gerdien van Halteren en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze zesenveertigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp