Copy

"Fiction is like a spider's web, attached ever so slightly perhaps, but still attached to life at all four corners. Often the attachment is scarcely perceptible."


Virginia Woolf
 

 FEMALE GAZE

Waan je je liever in een sprookje? Of kan je wel de brute realiteit aan? Ontdek het in onze street art- rubriek, de Female Gaze!
COLUMN LIZETTE

Fictie? Of is het echter dan je denkt? In China is Black Mirror al lang werkelijkheid en worden mensen wel degelijk afgerekend op hun likes.
 
FEMALE GAZE

Nachtmerries? Of gewoon een schildering op een muur?


 #Rotterdam #streetart 
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Fictie.

Woman. 


Ok, hoofdpijn en zware ogen. Een snerpend geluid herhaalt zich in mijn rechteroor. De wekker. 06:30. Ik negeer het begin van de dag en draai me om. Even de realiteit negeren doet een mens goed.

Alleen voor hoelang? Ook op het moment wanneer ik te gehaast de douche onder sprint? Wanneer ik mijn ontbijt moet skippen? Of wanneer ik mijn trein mis? Elke ochtend dezelfde confrontatie.

Confrontaties vind ik allesbehalve leuk. Ik ga ze liever uit de weg. En die bovenstaande waren niet eens die harde. Die harde confrontaties zijn die rot gesprekken op werk. Die onnodige ruzies met je geliefde. Of nog erger, wanneer je hoort dat een hele goede vriend heel erg ziek is. Ik haat momenten die me bruut uit mijn bubbel slaan. Die me wakker schudden als een snerpende wekker.

Het liefst zou ik me vaker om willen draaien. Alleen ik weet, dat dat niet altijd kan. Ik kan niet voor altijd in die veilige bubbel blijven. Ik kan niet stoppen, dat die bubbel af en toe knapt. Maar die fijne momenten kunnen er wel voor zorgen dat ik de brute realiteit beter aankan. Waardoor ik kan lachen om het missen van treinen of het missen van mijn ontbijt. En soms ook even lekker de wekker kan negeren. Even in de bubbel blijven snoozen.<

 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram. De grootste en meest creatieve powervrouwen online, geselecteerd door @thetittymag! Deze week de Franse illustrator @diva_von_loulou!
COLUMN LIZETTE - FICTIE?!

Ze haalt nog een keer diep adem, checkt op haar telefoon of haar make-up nog goed zit, haar haar nog in model. Check, check. Ready. Met een grote glimlach op haar gezicht loopt ze naar de counter toe, ondertussen groet ze vriendelijk iedereen die haar passeert. Een van die heerlijke cappuccino's van je, zegt ze tegen de jongen in uniform en giechelt. Zodra hij de to go cup voor haar neerzet grijpt ze naar haar telefoon en beloond hem met 5 sterren. Hij doet hetzelfde.

Ja, dit is inderdaad een scene uit Black Mirror. Het is een fictieve schets van onze toekomst waarin we onze status als mens baseren op hoe iedereen om ons heen ons heeft gerate. Van barista tot collega, van toevallige voorbijganger tot je beste vriendin. Een slechte grap, even niet opletten en daardoor tegen iemand aan botsen, het is genoeg om je rating instantly tot het nulpunt te doen kelderen. En dat heeft zware consequenties, want een slechte rating maakt dat je niet overal mag wonen waar je wil, je minder goede vliegtuigstoelen krijgt of je niet meer uitgenodigd wordt op het huwelijk van die met die 5 sterren.

De makers uitte hiermee een aanklacht tegen onze maatschappij, hoe we verslaafd zijn aan likes. Hoe we onze levens zo perfect mogelijk doen lijken om maar likeable te zijn. Om maar meer volgers te hebben, meer views. Maar wat als dit nou helemaal niet zo fictie is als we denken?

In China betaalt iedereen alles met zijn telefoon. Even een qr code scannen en done. Daarvoor gebruiken de chinezen vooral de app Alipay, van parkeren tot boodschappen tot je elektriciteitsrekening. Alles betaal je simpel met 1 klik. Alipay is een app van Alibaba en dat is weer de Chinese versie van Amazon. Deze app bezit dus een goudmijn aan data, want tja, hallo, Alibaba linkt uiteraard jouw online gedrag op z’n andere platforms met de data uit deze app.

In 2013 kwamen ze met een goed idee: Zhima Credit. Met je gedrag en dus de data die geregistreerd wordt in de app kun je een social credit opbouwen. Normaal als je een lening  aanvraagt kijkt de bank naar jouw kredietstatus, die is afhankelijk van hoe goed je je financiële zaakjes op orde hebt hoog genoeg voor een lening of niet. Maar in China besloot de overheid dat sociaal krediet ook een rol moest gaan spelen en dat was precies wat de makers van Zhima Credit hoopten.

Je rekeningen op tijd betalen is niet meer genoeg en je sociale credit heeft invloed die veel verder gaat dan alleen het krijgen van een lening bij de bank. Als jij als persoon, of een bedrijf en zelfs ambtenaren een slechte score hebben kan je bijvoorbeeld alleen kiezen uit mega slechte modellen als je een auto wil huren of zelfs op een no-travel list terecht komen.  Dus huur je een ov fiets? Of kom je voor het in eerst in een specifiek hotel? Dan check je meteen in met je Zhima Credit, als je je dan goed gedraagt stijgt je rating en hoef je volgende bijvoorbeeld geen deposit te betalen.

China heeft uiteraard een heel ander politiek systeem, waarbij deze uitvinding het communistische regime het natuurlijk net iets makkelijker maakt om zijn mensen nog eens extra in de gaten te houden. Dat komt er hier natuurlijk echt niet zo snel doorheen, denken we. Maar be aware, want het is hier nu nog fictie, daar al een voldongen werkelijkheid. <


NOG MEEEER TITTY???


VERDER?

We zijn bezig met ons eigen fotoboek!  
Waarover? Je kan het vast wel raden.. Eind februari starten we met de eerste fotoshoots. 

En wat vind jij? Is #metoo een aanval op de seksuele vrijheid? Beluister het in de volgende podcast: https://soundcloud.com/user-136109706/working-from-9-to-wife-oprah-for-president-6 ..<3

 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  achtenenzestigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp