Copy

Anger is a manifestation of a deeper issue... and that, for me, is based on insecurity, self-esteem and loneliness.
- Naomi Campbell

COLUMN | SaskiaSoe
Onze Tittygirl SaskiaSoe schreef deze week weer een prachtige column over hoe iedereen, zelfs die supertalentvolle mensen waarvan je het niet verwacht, zich toch heel onzeker kunnen voelen als hun werk straight from the heart komt. 
FEMALE GAZE
Door 1 ding kan je soms zo onzeker worden, maar de female gaze laat je dingen zien waar je door geprikkeld wordt. In deze street-art rubriek zie je kunst vanuit de hele wereld.
Deze keer uit Denemarken!
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Onzekerheden.
 

Woman. Woensdag, 3 oktober. On Wednesday we wear pink en op 3 oktober mogen we weer een keer 'boo hoo you whore' tegen elkaar zeggen, keihard lachen, en naar elkaar roepen how we love Mean Girls. Wat is het een heerlijke film, zo overdreven dat het helemaal nergens meer over gaat. Lijkt het.

Want de gemiddelde vriendinnenclub heeft geen burn book en haat elkaar niet zo intens dat ze elkaar vetmesten met speciale dieetrepen. Maar de geniepigheid en het praten achter elkaars rug om zal geen enkele vrouw helemaal onbekend zijn. 'Kijk dan wat zij aan heeft, die durft', of 'zij heeft altijd een grote bek, wat een bitch'.

We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aangemaakt. En waarom? Omdat die vrouw echt een bitch is? Omdat die ander echt een bizarre outfit aan heeft? Of omdat we stiekem onwijs onder de indruk zijn van de zelfverzekerdheid waarmee deze vrouw zich presenteert.

Zoals onze Saskia ook heel mooi verwoord in deze Titty, zelf de mensen waarvan je het het minste verwacht voelen zich onzeker. En nu we in een periode zitten waarin wij als vrouwen onze stem weer meer laten horen en vechten voor onze rechten en om gehoord te worden, hebben we elkaar meer dan ooit nodig.

Hoe kan het dat er vrouwen zijn die zeggen dat 'Judge Kavanaugh was just a boy' en het raar is dat Christine Blasey Ford zich niet meer elk detail kon herinneren? Is dat niet een burn book in real life? Hoe kan het dat we door onze eigen onzekerheid elkaar afvallen en de ander niet de ruimte geven om het recht te krijgen wat ze verdiend.


Iedereen voelt zich soms onzeker, helemaal als ze hun ware ik laten zien. Door een aparte outfit, een duidelijke mening of een heel traumatisch verhaal. Dat verdient steun, want als wij vrouwen elkaar al niet eens horen, hoe krijgen we dan ooit die positie in de maatschappij waarvoor we nu zo hard vechten?
FEMALE GAZE
 uit Denemarken
Ik zie ik zie wat jij niet ziet
Jij bent het
Maar jij ziet mij niet

Ik zie ik zie wat jij ook ziet
Jij bent het
En ik ben het niet
COLUMN | SaskiaSoe

O N Z E K E R

Vanuit een hoek in de ruimte sta ik centraal in de groep. Een groep schrijvers in spé die zich tijdens deze workshop buitengewoon moedig toont. Bij elke mogelijkheid van exposure schieten gretige handen de lucht in, handen die vijf minuten eerder nog een bic vasthielden om het toen volgende neer te pennen. En dat volgende bleken mooie dingen. Soms vergezeld met een verontschuldiging voor de ongepolijste staat van het werk, of met een kleine uitleg of inleiding die investering toont en vraagt om begrip. En soms, toch ook, met een kleine trilling in de stem die door schittert in het schriftje waaruit wordt voorgedragen. Maar verdomme ze doen het wel. Weinig zekere zaken dan dat je je van tijd tot tijd ergens onzeker over zal voelen. Wat voelt het dan fijn om je te verstoppen en je hand ingetrokken te houden. Totdat je merkt dat die onzekerheid aanhoudt. Juist die momenten van onzekerheid geven ruimte om te groeien en juist dan krijg je de unieke kans om jezelf het tegendeel te bewijzen. Met of zonder een huiverende stem; pak je moment en stap over die onzekerheid heen. Want glitters zie je toch niet als je stilstaat, dan kan je maar beter trillen. Dus steek ik mijn hand op. <

“Dear Concrete”

 

There are no preambles to my leaps.

Rather, I indulge in the deep dive down, 

The jerk behind my navel even when

Vertigo’s haze engulfs me. No.

I / do / not / care.

Shamelessly do I scream I sing I yelp that

I am coming for yóu, concrete.

Not that I yearn or pine for a 

Broken spine or expect that this

Steep decline will always end well.

 

I am relative to the gray square.

I fall to the baseline

And hope to collide. 

          door Ellen van Engelen
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 103e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp