Copy

"I love inspiring people, and I love making good music, but I don't stress about it. I don't think I'm ever going to win a Grammy, and I'm OK with that."

- Selena Gomez

TITTY TALKS

Het is zover... We zijn los met onze Titty Talks. Evenementen waarin we kunst en empowerment naar je toebrengen! A.k.a. een middag vol geweldige sprekers, kunst en andere inspiratie. Op as 22 dec geven we samen met BUMBLE onze volgende talk en deze keer over mode. Een prachtig interactieve sessie met top styliste Graziella Ferraro en Emporium of Wonders. Meer info zie je onderaan deze nieuwsbrief!

Wil je verder meedenken, meedoen, meepraten? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com.
STRESS

Het thema van deze week. En deze keer geven we je twee columns en dus ook twee inzichten op dit onderwerp. Waar komt stress vandaan? En sterker nog, hoe kom je ervan af. Weet jij het?
Lotte Dale 
Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag Fotograaf Lotte Dale. Lotte staat om haar prachtige beelden uit de uitgaanswereld en is een Titty van het eerste uur! Je kan haar vinden via Instagram (@lottedale) of via lottedale.tumblr.com.

Woman. 

Is het zondag?? Ik schrik wakker zonder besef van tijd, zonder wekker en zonder goed humeur. Nu is het moment daar dat ik nog net balanceer tussen op tijd komen en te laat zijn.
Het imago van te laat zijn is al iets wat ik helaas als geuzennaam heb geaccepteerd. En waarvan ik elke keer opnieuw denk, dat ik diezelfde geuzennaam van me af kan schudden, maar dat is helaas nog steeds niet gebeurd. Dus ook nu deze ochtend haalt de tijd me in en ren ik als een kip zonder kop de ochtend door. Geen tijd voor rustig een bakje koffie of reflecteren onder de douche. Geen tijd voor een bak havermout of het doorscrollen van Blendle.

Nee er is alleen maar tijd voor stress in mijn hoofd. Ik sta meteen al 1-0 achter op deze dag. En in Amsterdam staat stress gegarandeerd voor nog meer stress. Want stress trekt stress aan. Zodra ik dan ook met een rood hoofd op mijn witte racefietsje spring, begint het al. Een hoek om en ik bevind mezelf tussen het gekrioel van fietsend Amsterdam. Het voelt net alsof ik mezelf opeens onvoorbereid staande moet houden in een overvolle Bijenkorf tijdens De Dolle Dwaze Dagen. Dat je alleen maar denkt: ik moet hier weg.

Ik probeer door te trappen en met muziek op mijn hoofd alleen maar te letten op mijn eigen weg. Maar dat leuke idee wordt meteen verstoord door een driftige bebaarde man die wild naar me gebaart. En zodra ik mijn oortjes uitdoe ook nog zo 'aardig' even voor me herhaalt en toelicht wat ik net niet heb kunnen verstaan. Terwijl ik hem nog geschokt nakijk als hij me langs fietst, probeer ik de hoeveelheid aan prikkels om me heen weer te beperken. Ik adem diep de frisse ochtendgeur in zoals je bij Yoga zo mooi leert. Alleen vertelt nooit iemand je tijdens de les in die witte met planten bezaaide ruimte, dat je dat beter niet kan doen op de fiets in de spits. Want hoe meer ik uitzoom en probeer te ademen, hoe meer boosheid ik lijk aan te trekken. Ik zet mijn muziek harder om de scheldwoorden te negeren die ik naar mijn hoofd geslingerd krijg en probeer mezelf rustig te krijgen door mijn eigen mantra te herhalen" rustig doorgaan. En ja dat doe ik: rustig doorgaan. Ik ga rustig door. Rustig op mijn witte fietsje. Rustig met een zingende Miley in mijn oor. En rustig te ademen. Als die driftige bebaarde fietser en zijn metgezellen dat nu ook eens zouden doen.<
COLUMN | SASKIASOE

Twee plan is geen plan.

Zijn wekker gaat af. En dan begint het eigenlijk al. Ik hoef op maandag pas een uur later op, maar met de takenlijst die in deze periode weer ophoopt voel ik de adrenaline al vrijkomen en mijn oogleden ontbloten mijn bloeddoorlopen ogen. Ik pak gelijk m’n telefoon –  ai dat licht snijdt in de retina’s – en kijk of er nog berichten binnen zijn gekomen. Mails over die ene deadline, notulen van die vergadering, dat cijfer waar ik nog op wacht; gelijk nog even m’n agenda voor deze week checken. Ik had toch echt volgende week pas die ene afspraak staan? Shit, deze week al. Dat wordt schuiven. Is er eigenlijk nog wel havermout? Wat trek ik aan?    

STRESS. Je bewust zijn van je hartkloppingen door drie lagen winter pantser heen en het voelen opstapelen van de taken en problemen waardoor je jezelf steeds wat meer kwijt kan raken. Hoe ga je ermee om? Er zijn momenten geweest dat ik me volledig heb laten onderlopen door de stress, dat ik de grond als drijfzand heb voelen wegzakken en dat ik niet wist hoe ik er nog zelf uit kon klimmen. Dat ik bij mezelf dacht, hoe dóet iedereen het toch? Als vriendin A en B het kunnen, dan moet ik dat toch ook gewoon kunnen bijbenen. En zelfs nu, nu ik er steeds beter in slaag de vergelijksleutel uit de geluksformule weg te strepen en ik steeds beter tot de kern van mijn eigen pad kom, blijf ik mezelf regelmatig onderstapelen onder hoopjes stresskatalysatoren.             

Soms helpt het me dan om even iets van de lijst weg te strepen. Iets wat misschien later kan, iets wat gezellig is maar niet per se hoeft, om dan even geen plan te hebben. Even de rust te hebben om de dag anders te laten lopen, whatever I feel like. Zo kan ik even afdraaien. Vroeger, als iemand even opgefokt bezig was, zeiden we thuis graag even: “Pelan-pelan,” wat je uitspreekt als plan-plan. Dit is Indo voor ‘doe maar even rustig’ en alleen al het uitspreken van deze zin brengt me tot een rustige state-of-being. Of is dat oma die met haar wijsheid geruststellend op mijn schouder verschijnt bij het uitspreken van deze spreuk? Afijn, plan-plan dus, ofwel; geen plan. Dat is het devies. <

 


Meer zien van onze Titty columnist SaskiaSoe Check de insta @saskia_soe!
FEMALE GAZE
Adem in
Adem uit
Adem in 
Adem uit
Adem uit
Adem in
Adem uit
Adem uit
Adem in 

Adem uit
Adem uit
Adem in

Adem uit
Adem uit
Adem in

Adem uit
Adem uit
Adem in

Adem uit
Adem uit
Adem in

Adem uit
Adem uit

Adem uit
Adem uit

Adem uit
Adem uit

Adem in 
Adem in 
Adem in 
Adem in 
Adem in 
Adem in 

Ik stop even..<
 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dalel, Thorn/ Roos, Samya Hafsaoui ,Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze 113e editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2018 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp