Copy


"A woman is like a tea bag - you can't tell how strong she is until you put her in hot water."


Eleanoor Roosevelt.

 #INSTAGIRLS


Wie is de future op Instagram? Wij laten je het zien in onze eigen online kunstrubriek, # INSTAGIRLS. Onze selectie van de meest  creatieve onlinepiraten!
BEELD VAN ONZE TITTYGIRL EN FOTOGRAAF LOTTE DALE

Lotte Dale is onze Titty fotograaf. Elke week sieren haar beelden onze nieuwsbrief. Bekijk de wereld van onze Lotte!
FEMALE GAZE
 

Soms wil ik even uitblazen..
 #Amsterdam #streetart #Jordaan
Lotte Dale

Elke week een ander thema, elke week een nieuwe foto van onze TittyMag, Fotograaf Lotte Dale. Deze week het thema: Hitte.

Woman. 

"Feeling Hot, hot, hot." Een hitje wat non- stop in mijn hoofd blijft afspelen op repeat. Het is 30 graden buiten en je voelt, dat er een onweersbui op knappen staat.

Hoe erg ik ook van de warmte houd en het liefste al mijn winters zou willen doorbrengen op een tropisch eiland, soms trek ik het niet meer. Dan wil ik 1 grote regenbui, die alles even wegspoelt. Weg met dat klamme gedoe en weg met dat zweetdruppeltje onder mijn bh- beugel. Die regenbui zou je bijna kunnen zien als een synoniem voor gedoe. Het gedoe wat je opkropt of weglacht, omdat volgens jezelf niks uitmaakt. Het is toch maar iets kleins?? Toch?? En dan langzaam maar zeker krop je al die kleine dingetjes op totdat het 1 grote donderwolk is, die op knappen staat. En dan is er even 1 grote donder nodig, die ervoor zorgt dat de hele natte bende naar beneden stort.

Precies die donder heb ik soms nodig. Alleen het zou ook kunnen helpen als ik niet wacht tot het een grote wolk vol puin is, maar ik het gewoon soms licht druppend van me af laat glijden. Afentoe is de geur van zo'n zomers buitje namelijk het lekkerst wat er is.<


 
#INSTAGIRLS

The future is female on Instagram, maar niet alleen female! De grootste en meest creatieve powerpeople online, geselecteerd door @thetittymag!

 

De Londense Alice Skinner staat bekend om haar visuele samenvatting van haar blik op die tijd. De cheeky tekeningen van de illustrator zijn kleurrijk en hebben vaak maatschappelijke thema's als onderwerp. Wil je een ironisch en mooi beeld van 2018, scroll dan eens asap naar @whothefuckisalice!
 

COLUMN LIZETTE| Een verhitte discussie

#Metoo is doorgeslagen, vinden 6 op de 10 Nederlands. Zo heeft het er volgens hen bijvoorbeeld voor gezorgd dat onschuldige opmerkingen op een slechte manier worden geïnterpreteerd. Al vinden meer mannen (64 %) dan  vrouwen (50%) dat.


Dat is een groot getal, 50%. Dat is een groot getal als je je bedenkt dat de bedoeling van deze beweging was om vrouwen een invloedrijkere stem te geven, gehoord te worden, meer zichtbaar te zijn. Om te pushen voor een gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Tenminste, dat is mijn interpretatie.
 

Hoe komt het dan dat we op een punt zijn gekomen waar we niet allemaal achter deze beweging staan als vrouwen? Hoe kan het dat we met elkaar in discussies verzeild raken over wat wel en niet kan, in plaats van samen vechten voor een klein beetje verandering?

 

We zijn verwikkeld geraakt in een discussie over verantwoordelijkheid, want is de maatschappij to blame of is er ook introspectie van het individu nodig. Is dit een sociale kwestie waar alle vrouwen de handen in een slaan en zo het systeem omgooien of moeten we ook kijken naar onszelf, ons gedrag en onze positie (en nee, dan bedoel ik uiteraard niet of je ‘s ochtends een korte rok aan heb getrokken)?

 

Je antwoord hierop zal waarschijnlijk afhangen van je voorkeur voor individualist feminism of social feminism. Geloof je dat je als vrouw, als mens, volle verantwoordelijkheid moet nemen voor je leven, op alle fronten, of geloof je dat dit niet mogelijk is omdat de maatschappij je beperkt in de keuzes die je hebt als vrouwen en dat we daarom dit systeem moeten verwerpen?

 

Het zijn stroming gebaseerd op verschillende wereldbeelden, we kunnen die niet met elkaar verenigen en in de #metoo movement clashed ze ineens hard op elkaar. Dat resulteerde in een brief ondertekend door de franse actrices, die zeiden: als iemand met mij flirt is het mijn verantwoordelijkheid hoe ik daarop reageer. De verantwoordelijkheid voor alle keuzes die worden gemaakt liggen bij het individu. Uiteraard geloeft het individualist feminism niet dat gedwongen worden een keus is. Dat is altijd fout. Maar het laat zien dat als we het grijze gebied betreden van handelingen en opmerkingen die niet direct kunnen worden aangemerkt als strafbaar, dat daar de twee stromingen het ineens roerend oneens zijn met elkaar.

 

Door Harvey Weinsteins arrestatie laaide het gesprek over #metoo weer even op. Het wees ons weer op de nare situaties die jarenlang hebben kunnen plaatsvinden en via de hashtag eindelijk aan het licht kwamen. Situaties waar we het allemaal over eens zijn dat die nooit meer mogen voorkomen, of we nou man, vrouw, geen man of vrouw, social of individualist zijn. Daar ligt de common ground, dus laten we daar onze energie insteken en het niet verspillen door elkaar het vuur aan de schenen te leggen.<


 
Iedere week The Tittymag in je mailbox? Dat kan! Meld je aan op thetittymag.com. Heb je op- en aanmerkingen, ideeën, inspiratie en wil je graag bijdragen aan The Tittymag? Mail ons dan op thetittymag@gmail.com. 

Deze nieuwsbrief is samengesteld door Cathelijne Blok, Lotte Dale, Marleen Staal, Fannie van Holsteijn, Saskia Soelaksana, Marco Visscher en Lizette Pellikaan. We willen Olivier van Kuyen, Raymond van Mil, Sam van der Plas,  Lotte den Toonder,  en Tim Hofman duizend maal danken voor hun hulp om deze  vijfentachtigste editie zo awesome te maken. 
 
Copyright © 2017 TheTittyMag, All rights reserved.
You are receiving this newsletter because you subscribed at thetittymag.com

Our mailing address is:
TheTittyMag
Jan van galenstraat 95
Amsterdam, 1056 BJ
Netherlands


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
TheTittyMag · jan van galenstraat 95-2 · Amsterdam, MA 1056 BJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp