Copy

Nieuw(s) én een nieuw avontuur!

vakantielodge rietreiger in Grou Friesland

Beste <<Voornaam>> <<Achternaam>>,

De klok is verzet en we zitten alweer in de herfst van 2022. Voor velen hét moment om te gaan nadenken over de volgende voorjaars- of zomervakantie. We merken het aan de aanvragen en boekingen voor 2023 die nu al binnenkomen.

Een goede reden om u als geïnteresseerde van de Rietreiger weer even kort op de hoogte te brengen van de laatste nieuwtjes in en om de vakantielodge.
Ook zijn we een leuk nieuw avontuur gestart op Yn’e Lijte dat we graag met u willen delen.

Kortom, veel leesplezier gewenst en graag tot ziens in de Rietreiger!

Janny & Ivo

NIEUW(S)

Minigarage voor tuinkussens en barbecue
(of voor 2 fietsen in het najaar en winter)

Minigarage bij Rietreiger vakantielodge

Eind september hebben we een waterdichte en afsluitbare Minigarage van Biohort naast de Rietreiger geplaatst. De beschermhoezen die we over de Weber barbecue en over de loungeset hadden liggen waren niet helemaal waterdicht. Bij het minste zuchtje wind gaven de wapperende hoezen ook een rommelige aanblik.

Nu kunnen de barbecue en tuinkussens elke avond netjes en droog opgeborgen worden. In het najaar en tijdens de winterperiode is deze minigarage te gebruiken voor andere dingen die waterdicht en achter slot opgeborgen moeten worden.

Onderstaand een foto die we ontvangen hebben van de huidige huurder in de Rietreiger. De vakantielodge is op dit moment nl voor een langere periode verhuurd*. De fietsen, fietsenrek, vetbolletjes en andere spullen staan nu droog en veilig achter slot en grendel. De barbecue en kussens hebben wij tijdelijk elders opgeslagen.

*Meer weten over de mogelijkheden voor langer huren buiten het watersportseizoen? Lees dan het artikel verderop in de nieuwsbrief of kijk op de website.

Foto: M.v.L

Twee nieuwe XL parasols

Er stond één beige parasol op het terras. Deze hebben we in het voorjaar vervangen door een moderner en groter exemplaar. Plus een tweede, zelfde type voor bij de eetset.

Door de ligging van het terras op het zuidwesten zijn deze parasols afgelopen zomer inmiddels al intensief gebruikt!

ps Heb je een trapje nodig om de parasols te openen of te sluiten? Pak dan het opstapje of trapje uit de bijkeuken.

NIEUW AVONTUUR

Faciliteiten

Glamping vakantie op Yn’e Lijte?

Op Yn’e Lijte staan diverse safaritenten, voorzien van badkamer, slaapkamer, keuken en een houten vloer. Sommige safaritenten worden verhuurd, andere niet.

Eén van deze safaritenten werd onlangs te koop aangeboden. Een ruime Outstanding safari cottage tent van slechts een jaar oud. Gesitueerd op een groot kavel en aan drie zijden omringd door bomen en met een ruime beschutte achtertuin.

Aangezien we het erg leuk vinden om de Rietreiger te verhuren, waren we al op zoek naar een nieuw project. Bij voorkeur op Yn’e Lijte. Een glampingtent is voor ons een mooie aanvulling op de Rietreiger en erg gewild bij jonge stellen en gezinnen met (jonge) kinderen.

Wij hebben deze safari glampingtent dus onlangs overgenomen van de eerste eigenaar. De tent is nog als nieuw. Wel zijn we druk bezig met de restyling. Het moet immers wel een beetje ‘onze tent’ worden met de kwaliteit die u van ons mag verwachten. De veranda is inmiddels al vergroot en binnenkort wordt de achtertuin onder handen genomen. Volgende keer meer!

Waarom deze Friese naam?

‘Grutte fiif’ betekent ‘grote vijf’ in het Fries. We verwijzen ermee naar de ‘big five’ . Er is namelijk niet alleen een Afrikaanse big five, ook de Friese ‘Grutte Fiif’ bestaat. Die kun je gaan ontdekken in en rond Nationaal Park Alde Feanen.

Volg @gruttefiif

Waarom vertellen wij u als geïnteresseerde van de luxe Rietreiger over deze stoere Grutte Fiif Safarilodge?

Wellicht wilt u deze vakantievorm ook eens ervaren op Yn’e lijte, of bent u op zoek naar meer dan 4 slaapplaatsen op Yn’e Lijte. Bijvoorbeeld voor een familieweekend of voor uw vriendengroep. Dan weet u dat u bij ons terecht kunt voor de Rietreiger vakantielodge én de Grutte Fiif Safarilodge. Beide voor max. 4 personen. Ook de Gruffe Fiif Safarilodge heeft de kwaliteitsstandaard die u van ons mag verwachten: kamperen en dan met veel comfort. Zélfs met vaatwasmachine.

De Grutte Fiif Safarilodge kan gehuurd worden vanaf april 2023 (onder voorbehoud in verband met een optie voor de eerste twee weken van april). De website, prijsstelling en boekingsplatforms zijn in de maak. Maar wilt u nu al een optie nemen op een periode? Stuur dan een mail naar vakantie@gruttefiif.nl. U zit nog nergens aan vast.

Volg ondertussen op Facebook of Instagram het account @gruttefiif en houdt de website https://www/gruttefiif.nl in de gaten.

In de volgende nieuwsbrief geven we weer een update!

De huidige situatie.
We gaan hard werken aan een praktische en sfeervolle achtertuin én een stoere ‘safari’-inrichting binnen en buiten.

Rietreiger, ook comfortabel in najaar & winter

Op onze website bieden we de Rietreiger ook aan voor (langere) huur, buiten het watersportseizoen om. Er is immers vloerverwarming, goede isolatie, drie stille warm/koud airco’s en alle voorzieningen zijn aanwezig.

De Rietreiger is hierdoor zeer geschikt voor mensen die tijdelijk woonruimte nodig hebben.

De vakantielodge is nu verhuurd tot en met eind maart 2023. Vanaf april 2023 is er weer beschikbaarheid voor vakantieperiodes. De eerste boekingen zijn al binnen.

Ook interesse? Kijk op de website voor prijzen en beschikbaarheid in 2023 en boek rechtstreeks bij ons.

Zoek & Boek

Blij met de vele positieve reacties *****

Lees hier de reviews
Zoek & Boek
Zoek & Boek

Volg Rietreiger ook op social media: