Copy
vakantielodge rietreiger in Grou Friesland

Beste <<Voornaam>><<Achternaam>>

U ontvangt onze nieuwsbrief omdat u interesse heeft getoond in onze vakantielodge de Rietreiger of omdat u in de Rietreiger vakantie heeft gevierd.
We praten u in deze email graag bij hoe het afgelopen half jaar is gegaan én wat er ondertussen veranderd is in de Rietreiger.

Wij verwachten per jaar ca. 4 nieuwsbrieven te gaan versturen met daarin updates, nieuws en aanbiedingen van de Rietreiger.
Wilt u dat wij een ander emailadres van u gebruiken, of stelt u geen prijs op het ontvangen van deze emails, dan kunt u dit aangeven via de linkjes onderaan elke nieuwsbrief.

Hoe het begon

Op 30 juni 2021 werd onze vakantielodge in Grou opgeleverd en konden we beginnen met het inrichten.

Vooraf hadden we zoveel mogelijk thuis voorbereid zodat we binnen 2 weken de lodge en de tuin klaar zouden hebben voor de eerste proefslapers. Een bus gehuurd en alle inventaris (ook de haakjes ;)) en tuinmannen waren besteld.

Alles liep op rolletjes, nou ja, bijna alles

Op 1 juli zijn we meteen begonnen met het verven en het vastschroeven van alle haakjes en kasten. Alleen de okergele muur in de slaapkamer… we kunnen verklappen dat die kleur niet in 2 keer dekte. Ook de 310 cm hoge wand in de woonkamer lichtblauw verven was een uitdagende klus in de zomerse hitte.

Toch ging alles eigenlijk heel voorspoedig. Meubels, de drie airco’s, de bedden en alle huishoudelijke apparaten werden volgens afspraak op tijd bezorgd en alles werkte! Ook de tuin werd flink aangepakt.
Gelukkig werkte het Hollandse weer lekker mee en op 15 juli was de Rietreiger klaar voor de proefslapers!

Offline. Niet omdat het kan, maar omdat het moest

Hoewel… álles op rolletjes… KPN werkte helaas totaal niet mee. Het lukte niet om de TV en wifi nog voor het hoogseizoen aangesloten te krijgen, ook al hadden we in april de aanvraag al ingediend.

Ondanks het gemis van wifi, was er gelukkig toch een aantal enthousiaste huurders die een ‘offline’ vakantie ‘aandurfden’. Hartstikke leuk!

Eindelijk goede wifi en KPN TV!

Inmiddels is er perfecte wifi in de Rietreiger. Prima bereik in alle kamers en ook buiten op het terras. Ook de KPN TV ontvangst is uitstekend.

De omgekeerd schuivende pui

Nog voordat de door ons ontworpen vakantielodge zou worden opgeleverd, hebben wij nog een drastische wijziging in de indeling van de lodge gemaakt. Alles in goed overleg met de bouwer.

Helaas is er bij het bestellen van materialen toch iets misgegaan, waardoor de doorgang in de schuifpui aan de zijde van de woonkamer is gekomen. Wij wilden echter heel graag de opening aan de keukenzijde, zodat je makkelijk tussen de tuintafel en loungebank door, het terras op kunt lopen.

Gezien de lange levertijden van materialen is er in overleg besloten om eerst de ‘verkeerde’ pui te plaatsen en deze dan na het hoogseizoen te vervangen door de juiste schuifpui.

Het was een zware klus, op een helaas regenachtige dag in de herfst. Maar alles is probleemloos verlopen. Knap werk van de bouwer!

P.s. Ziet u ook de twee poefjes staan? Aangeschaft na een tip van een huurder. Zo kun je lekker met de benen omhoog op de bank of in de stoel zitten.

Privé sauna met buitendouche

In het najaar is de privé buitensauna in de achtertuin geplaatst. Hier kun je met max. 4 volwassenen tegelijk van een Finse sauna genieten. Deze werkt met een elektrische opgietkachel en er is een koudwater buitendouche.
U kunt ook met max 2 volwassenen gebruikmaken van de infrarood sauna mogelijkheid. Heerlijk voor de spieren en ontspanning!

We bieden het gebruik van de sauna tijdens het verblijf aan als een optie. Want wanneer u niet van het bezoek aan een sauna houdt, dan is het ook niet nodig om daarvoor de schoonmaakkosten en energietoeslag te betalen.

In de optionele sauna arrangementsprijs zitten 2 flesjes met opgietmiddel en een gratis grote hammamdoek per persoon inbegrepen, evenals de schoonmaak achteraf en de energiekosten.

Kijk hieronder voor de tarieven en boek het arrangement eventueel erbij.

Sauna arrangement

Easee laadpaal voor uw auto

Gratis parkeren bij de vakantielodge én nu ook de mogelijkheid om uw elektrische of hybride auto op te laden!
U gebruikt hiervoor uw eigen Mennekes kabel en met de ‘key’ die u bij de huissleutel ontvangt activeert u de laadpaal.
De werkelijke laadkosten worden na afloop van uw verblijf aan u doorberekend o.b.v. € 0,60 per kWh (tarief februari 2022).