Copy 
Nu kan du lytte til samtlige afsnit af 
Filosoffens Podcast sæson 18: Om epidemi


Hvad sker der med et samfund, et menneskesind, en krop, en civilisation, når der udbryder epidemi? Filosoffen fortolker dette svar via otte originale vinkler og filosofiske analyser af epidemiernes rasen igennem historien og op til nutidens epidemi. Filosoffen agerer som tolk for epidemierne, når de stiller spørgsmål og civilisationerne svarer.  Hvilke spørgsmål har du stillet? Måske finder du svaret i denne aktuelle sæson. En ting er sikkert: Du får nye indsigter om epidemien og forstår din coronaramte hverdag bedre med sæson 18 i ørerne.
EPIDEMI
Ingen af os har personlig erfaring med en så stor pandemi som corona, men det har samfundene.
 
Hvad har vi lært af corona-krisen, på det personlige plan, såvel som  det samfundsmæssige plan?
I epidemitider er vi tvunget til at spørge: Hvad er et liv egentligt værd? Hør, hvordan svaret på dette tabubelagte spørgsmål i Danmark er sammenkædet med vores kristne kulturarv.
Hvad kan man bruge litteraturen til i krisesituationer? Hvordan er epidemierne blevet behandlet og bearbejdet igennem litteraturhistorien?
Når epidemierne stiller spørgsmål, hvad svarer civilisationerne så? Anders Fogh Jensen formidler svarene i denne fængende og smukt illustreret bog. Køb her.
Vi isolerer os som et sikkerhedsmæssigt tiltag, for at holde smittefaren for døren, men hvordan passer vi samtidigt på vores mentale helbred, og hvad gør det ved vores psyke?
Hvordan har samfund igennem historien reageret når epidemierne har skyllet indover bymurene?
Og hvad siger de forskellige reaktionsmønstre igennem tiden generelt om samfundende?
 Krisen har fremprovokeret en befalende stat som står i kontrast til den stat vi kender, nemlig den anbefaldende. Hvad betyder den stærke stats tilbagevenden?
Hvad skete der, da COVID-19 begyndte at sprede sig over hele kloden: Hvordan reagerede politikerne og staterne? Hvordan reagerede vi som befolkning? 
ABONNER PÅ PODCASTEN HER
Pest eller corona?
 

 
GÅ TIL WWW.FILOSOFFEN.DK
Del
Tweet
Videresend
Copyright © 2021 Filosoffen, All rights reserved.