Copy
 
 
 

Vi skal på dannelsesrejse
 
Dannelsesrejser er en serie af rejser, hvor vi tager ud i verden og lader os belære om den store sammenhæng af de bedste undervisere. På hver rejse får du overblik over et stort felt. Alle tiders tanker, alle tiders krige, alle tiders myter, alle tiders videnskab, alle tiders kunst…
 
På den første dannelsesrejse til oktober tager vi til Grækenland og får overblik over hele den vestlige litteraturhistorie på en uge. Fra Homer til Houellebecq.
 
Vi tager ud for at vende hjem som berigede mennesker med et verdensbillede, der hænger sammen. Vi skal på dannelsesrejse – og du skal med. Det bliver alle tiders.

 
 

 
 Hvad skal vi?
På en uge gennemgår vi hele den vestlige litteraturhistorie. Fra Homer til Houellebecq, det betyder, vi tager dig igennem 10 pas à 3 timer, hvor vi med udgangspunkt i en eksemplarisk klassiker gennemgår litteraturhistorien epoke for epoke. Læs hele programmet her. 
Hvor skal vi hen? 
Dannelsesrejsen foregår i den lille hyggelige fiskerby på halvøen Peloppones i Grækenland. Den er ikke bare rig på fisk men også historiske seværdigheder.
Du bliver indlogeret med halvpension på det trestjernede hotel John & George, som har værelser med havudsigt, balkon og wifi.
Hvorfor skal jeg tage på dannelsesrejse?
 

At være dannet vil sige, at man, som Shakespeare skrev, godt ved, at ’der findes en verden uden for Verona’. For den dannede hænger verden sammen, den er et kosmos og ikke et kaos. I en tid præget af fordummende medier, fagidioti og enøjede effektmålinger kan det være godt at komme væk og få det store overblik. Vi lover, at du kommer hjem som et mere dannet menneske uden at læse lektier. 
- Og dermed også, at du får noget med dig, som er uvurderligt og brugbart i enhver profession.
Du kan være alene eller være sammen med andre, det bestemmer du helt selv.

Læs mere om dannelse.
Dine undervisere
Anders
Fogh Jensen
Forfatter, dramatiker og selvstændig filosof. Holder foredrag, filosofiske samtaler, supervision og undervisning. Anders har speciale i det 20. århundredes franske filosofi og har bl.a. skrevet syv bøger om metaforer, Foucault, epidemier, Kierkegaard og projektsamfundet. Han deltager dagligt i pressens debat om vores samtid. 

www.filosoffen.dk
Morten
Dyssel 
Forsker og underviser i tysk og europæisk litteratur- og identitetshistorie ved KU. Han er formand for Det Danske Thomas Mann Selskab og arbejder på en afhandling om Thomas Manns forfatterskab og på en bog om ’skæbne’ i europæisk litteratur fra antikken til i dag. Han har desuden udgivet en række bøger og artikler om tysksprogede intellektuelle, forfattere og teologer fra især det 20. århundrede.
Dennis
Meyhoff Brink 
Underviser i litteraturhistorie på KU, og efterspurgt foredragsholder, der ofte optræder som ekspert i medierne. Han har skrevet artikler om Dante, Cervantes, Molière m.fl. Til daglig forsker han i religionssatirens historie, som han er i færd med at skrive en bog om. Siden 2015 har han desuden været skribent på Weekendavisen. 
 
FLY TUR/RETUR - HALVPENSION - HOTELOPHOLD -  UNDERVISNING

11.495kr     5.-12. oktober 2017


Læs mere på www.dannesesrejser.dk
BESTIL REJSE
Del
Tweet
Videresend
Copyright © 2017 Filosoffen, All rights reserved.