Copy


Δωρεάν Διαδικτυακό σεμινάριο ασφαλούς πλοήγησης από τα παιδιά για Εκπαιδευτικούς
Είσαι εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου σε καίρια θέματα ασφαλούς πλοήγησης για τα παιδιά;
Δήλωσε συμμετοχή στο δωρεάν διαδικτυακό σεμινάριο "Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου" που διοργανώνει η Google σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και παρέχεται σχετική πιστοποίηση στους εκπαιδευτικούς. Λεπτομέρειες και πως θα δηλώσετε συμμετοχή διαβάστε εδώ.

Hrwas31.png
SID2022
Ερωτηματολόγιο για κυβερνοασφάλεια στο πλαίσιο του Ευρωπαικού έργου Concordia
Εάν είσαι καθηγητής, μαθητής άνω των 14 ετών ή γονέας μαθητή χρειαζόμαστε τη συμμετοχή σου στην παρακάτω έρευνα για τον εντοπισμό των κατάλληλων θεμάτων κυβερνοασφάλειας. Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν και να προταθούν στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέθοδοι διδασκαλίας και σχετικό υλικό επιμόρφωσης των μαθητών στο πλαίσιο του έργου CONCORDIA. Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε εδώ και να το μετατρέψετε στα ελληνικά από το πεδίο “Language” πάνω δεξιά.


150047679_1305977693128777_3785729376112714927_n.jpg
SaferInternet4kids
Εορτασμός Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2021-Μια μεγάλη γιορτή με τη συμμετοχή 25.000 μαθητών
SID2021

Με κεντρικό μήνυμα «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» εορτάστηκε φέτος για 18η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 170 χώρες στον κόσμο η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο INSAFE/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθούν οι θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνηθεί ο ρόλος που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.
Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ - που έχει και την ευθύνη διοργάνωσης του εορτασμού στη χώρα μας - σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο πραγματοποίησε διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 25.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Την παράσταση έκλεψαν οι πρεσβευτές του Ελληνικού κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, η γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσα Μποφίλιου και ο γνωστός Ηθοποιός Μάριος Αθανασίου οι οποίο με άμεσο και βιωματικό τρόπο, υπό το συντονισμό του υπεύθυνου επικοινωνίας της Γραμμής Βοήθειας Help-line.gr Γιώργου Κορμά, εξήγησαν στους μαθητές πως μπορούν να βάζουν το διαδίκτυο στη ζωή τους και όχι τη ζωή τους στο διαδίκτυο και αναφέρθηκαν στο πως η γνώση μπορεί να μας προστατέψει από τους κινδύνους του ψηφιακού κόσμου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Πώς άλλαξε η πανδημία τις ψηφιακές συνήθειες των παιδιών- Νέα έρευνα σε γονείς
Survey

Η έντονη ανησυχία των γονιών για το ενδεχόμενο υιοθέτησης μελλοντικών συμπεριφορών υπερβολικής χρήσης από τα παιδιά, ύστερα από την «αναγκαστική» σχεδόν καθολική χρήση του διαδικτύου λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η πανδημία, αποτυπώνεται στην νέα έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ. Οι γονείς εκφράζουν την αγωνία τους για το πως θα επανέλθει η ισορροπία μεταξύ της πραγματικής και της ψηφιακής ζωής των παιδιών την επόμενη μέρα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ότι εξαιτίας της πολύωρης χρήσης – ειδικά κατά τη διάρκεια των lockdown – τα παιδιά έγιναν πιο νευρικά, παρουσιάζουν σωματικά συμπτώματα όπως πονοκεφάλους και πόνο στα μάτια ενώ απέκτησαν καινούριες διαδικτυακές συνήθειες όπως συνομιλία με άλλους χρήστες οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα γνωστοί τους στην πραγματική ζωή, ενασχόληση με το online gaming και με κοινωνικά δίκτυα.Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας εδώ.
ec699c53-56ec-4473-8a19-aa33d66bb451.png 83d6ec57-19ab-4eac-ac40-15cb91218d6b.png
SaferInternet4kids


This email was sent to <<Email (υποχρεωτικό πεδίο) *>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
SaferInternet4Kids.gr · Nikolaou Plastira 100, Vassilika Vouton · P.O Box 138 · Heraklion 70013 · Greece

Email Marketing Powered by Mailchimp