Copy
Het Ben Sajetcentrum ontwikkelt nieuwe zorgpraktijken die de levens van kwetsbare mensen verbeteren.
View this email in your browser
Ben Sajetcentrum Update Nr. 1, jaargang 1, 4 oktober 2016

Dit is de nieuwsbrief van het Ben Sajetcentrum academische werkplaatsen voor langdurige zorg. Hij verschijnt ongeveer zes keer per jaar.


Panic Design in Amsterdam Noord
Meer dan 40 zorg- en welzijnsverleners uit Amsterdam Noord gingen aan de slag met Panic Design om zorgvernieuwing te ontwerpen. Uniek alleen al was de mix van ontwerpers: artsen, wijkverpleegkundigen, specialisten, ouderenadviseurs, fysiotherapeuten en ook oudere burgers zelf uit Amsterdam Noord.
 
Dit was op 27 september, de deelnemers gaan de komende weken de vernieuwingen in praktijk brengen. De volgende sessie is op 6 december. Het Ben Sajetcentrum ondersteunt de vernieuwing met praktijkgericht onderzoek, als onderdeel van het programma ‘Beter Samen in Noord’ van de Krijtmolenalliantie. Meer info: ssmorenburg@bensajetcentrum.nl.
 
Twee grote subsidies verworven
Ben Sajet is buitengewoon trots op de toekenning van twee omvangrijke onderzoekssubsidies. ZonMW honoreerde aanvragen voor onderzoek naar ‘Sociale relaties en ICT: bevorderen van coping, autonomie en welzijn’ en voor onderzoek naar ‘Meer op eigen benen in de etnisch diverse stad - Jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking en zware problemen.
De beide subsidies betekenen een vliegende start voor ons programma verstandelijk gehandicapten en we zijn dan ook direct gestart met de werving van aio’s.
 
Zorgen voor een kind met beperking op 22 nov.
Op dinsdag 22 november organiseren we het Symposium ‘Gezin, ouderschap & beperking’. Voor orthopedagoog-generalisten, GZ-psychologen, (ortho)pedagogen, ouders  en cliëntvertegenwoordigers. Met o.a. Paula Sterkenburg, Carlo Schuengel en Annemarie Zuidweg. Aanmelden kan hier.
 
Leergang Dementiezorg: ontmoet de expert
Informele zorg is vaak het belangrijkste deel van de zorg, betoogden prof. Marjolein Broese van Groenou en Lector Rick Kwekkeboom in de eerste bijeenkomst van Leergang Dementiezorg. Met de deelnemers bespraken zij hoe je meer – en anders - mantelzorg en vrijwilligers kan inzetten in de zorg voor dementerenden.
 
De volgende sessie is op 6 oktober a.s. en dan met Anne Mei Thé. Lees meer en meld u hier aan.
 
Hart voor mijn Buurt
Hart voor mijn buurt’ is een inspirerend project van ROC van Amsterdam, partner in ons programma ‘sociale veerkracht’. Studenten zorg en welzijn portretteerden actieve mensen in West en Nieuw-West. Deze methode wil het Ben Sajetcentrum ook toepassen, bijvoorbeeld in het programma sociale veerkracht. Actieve studenten en actieve ouderen! Vanaf 10 oktober worden de films 6 weken lang uitgezonden op AT5. Meer informatie: isabo@boschfilm.nl
 
Dementievriendelijke stad
Het Ben Sajetcentrum wil Amsterdam helpen ontwikkelen tot een dementievriendelijke stad. We hebben een programma in de maak dat o.a. dementievriendelijke wijken, life-style monitoring en E-Health en een onderzoeksinfrastructuur de leefsituatie van mensen met dementie te kunnen volgen en analyseren. Op dit moment overleggen we met verschillende partijen over de opzet en uitvoering van het programma. Meer info: www.bensajetcentrum.nl/programmadementie
 
Sociale veerkracht van ouderen?
Wat is veerkracht? Hoe helpt het ouderen bij een hoge(re) kwaliteit van leven, onder andere in hun sociale relaties? Wat kunnen professionals daarmee? Kan je veerkracht versterken? Kunnen we het een plek geven in de opleiding voor professionals?
 
Deze vragen liggen ten grondslag aan ons programma in wording rond veerkracht, dat we ontwikkelen met VUmc, VU, HvA, GGD en ROC van Amsterdam. Suggesties en ideeën zeer welkom bij: jvanpijpen@bensajetcentrum.nl

Wij hebben u nodig.
Het Ben Sajetcentrum is echt een netwerkorganisatie. Zonder uw inbreng wordt het niks. Volg ons op twitter en info@bensajetcentrum.nl ons uw suggesties – samen kunnen we veel meer bereiken.
Ons mailadres is:
info@bensajetcentrum.nl

U kunt hier uw voorkeuren aanpassen of unsubscribe van deze nieuwsbrief


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
bensajetcentrum · Zwanenburgwal 206 · Amsterdam, Nh 1011 JH · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp