Copy
Paard aan 't Werk biedt paardenkracht in plaats van machines voor het beheer van bos, natuur en parken.
View this email in your browser
Een lange en hete zomer voor Paard aan 't Werk
Het was een drukke zomer voor paard aan ’t Werk. Begonnen voor ons  in andere jaren de houtsleepklussen meestal pas in de late herfst, dit jaar moesten we  onze paarden al  vanaf begin augustus inzetten voor een paar bijzondere klussen. En terwijl de rest van Nederland verkoeling zocht op of in het water, deden onze paarden – ogenschijnlijk moeiteloos-  bij temperaturen van 30-35 graden wat er van hen verlangd werd. Uiteraard werden er wel veel drinkpauzes voor man en paard ingelast, talloze jerrycans met water werden daarvoor aangesleept.
Hakhoutperceel Stichting de Boom
Verspreid over  het Landgoed de Boom nabij Leusden bevinden zich diverse hakhoutpercelen , veelal met achterstallig onderhoud. Voor een groot deel van het jaar zijn deze percelen als gevolg van de hoge waterstand vrijwel ontoegankelijk, maar nu kon er gebruikmakend van de  lange periode van droogte  weer eens achterstallig onderhoud worden uitgevoerd . Om de soms wel 15 meter lange elzenstammen zonder schade uit het perceel voor te concentreren kon alleen paardenkracht uitkomst bieden. Immers, alleen een paard kan hier tussen de dicht op elkaar staande stoven en de talloze modderige greppels goed uit de voeten.
Video
Vanaf het daarvoor ingerichte uitrijpad werd het stamhout met een trekker, voorzien van een uitrijtang door de aannemer verder afgevoerd. Een zeer efficiënte en vooral duurzame samenwerking tussen paard en machine, waarbij zowel de bosbodem als de kwetsbare hakhoutstoven optimaal gespaard zijn gebleven.
Natuurbegraafplaats Mepperdennen - Drenthe
Na het werk in Leusden vrijwel direkt door naar Drenthe, voor alweer een ongewone klus. Hier, aan de rand van het fraaie dorp Meppen ligt de Natuurbegraafplaats Mepperdennen, een van de stilste gebieden van Drenthe. Het nog jonge bos moet hier pleksgewijs  gedund worden,  om zo voor toekomstige graven een aantrekkelijke plek te bieden. Zeer dicht beplante percelen, geen ruimte voor stilte verstorende machines, omstandigheden waar om het gedunde hout voor te concentreren alleen paarden de oplossing kunnen bieden in een gebied waar duurzaamheid , stilte en respect voor de natuur gewaarborgd dienen te worden.
Paard aan 't Werk, erkend vakbekwaam houtsleper
met paardentractie
Veel opdrachtgevers  wensen voorafgaand aan de inzet van paardentractie inzicht te hebben in de kennis en vakbekwaamheid van de houtsleper, om zeker te zijn van een zorgvuldige en veilige uitvoering van het werk.
Een terechte wens, maar specifieke kennis van het werken met paarden in de bosbouw is veelal beperkt .
Het is daarom gewenst  dat er een competente en onafhankelijke partij is  die de kwaliteiten van de houtsleper beoordeelt. De Stichting Menacademie is zo’n onafhankelijke partij. Zij ijvert al jaren voor het gebruik van paardentractie bij het  uitslepen van stamhout, waarbij het veilig, verantwoord en diervriendelijk werken met daartoe geschikte paarden en hulpmiddelen  voorop gesteld dient te worden. Een erkenningsregeling met een daarbij behorende  af te leggen proeve van bekwaamheid dient dan als waarborg voor de vakbekwaamheid van de boomsleper die met  paardentractie werkt.
 
Onlangs hebben we voor een uiterst kritische keuringscommissie van de Stichting met succes zo’n  proeve van bekwaamheid afgelegd. Vanaf heden mogen ons wij daarom ‘erkend boomsleper met paardentractie’ noemen. 
Certificaat
Door Paard aan ’t Werk in te schakelen bent u er als opdrachtgever van verzekerd dat wij op vakbekwame, veilige en vooral diervriendelijke wijze onze werkzaamheden zullen uitvoeren! Leest u daarbij er vooral de bepalingen met betrekking tot deze erkenningsregeling nog eens op na. 
Erkenningsregeling
Wilt u meer informatie over onze werkwijze, bijvoorbeeld via een vrijblijvend, oriënterend gesprek? Zie hieronder onze contactgegevens of klik op onderstaande button om ons per mail te benaderen. Volg op ons op Facebook en instagram om op de hoogte te blijven! 
Contact
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2017 Paard aan 't Werk, All rights reserved.

Paard aan 't Werk
Dorpsstraat 54
2445 AP Aarlanderveen
Telefoon: 06- 53 45 78 66
E-mail: info@paardaanhetwerk.nl
Website: www.paardaanhetwerk.nl

 
Wilt u geen nieuws meer van ons ontvangen? unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Paard aan het werk · Dorpsstraat 54 · Aarlanderveen, 2445 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp