Copy
Paard aan 't Werk biedt paardenkracht in plaats van machines voor het beheer van bos, natuur en parken.
View this email in your browser
Paardenkracht en de klimaatsverandering
Duurzaamheid, zorg om de toekomst voor het nageslacht en natuurlijk de klimaatsverandering, het houdt ons allen vrijwel dagelijks bezig. Om nu te beweren dat we door het gebruik van paardenkracht de klimaatsverandering kunnen stopzetten, is misschien wel erg ambitieus. Maar wie paarden inzet in het bos- en landschapsbeheer bij werk dat anders door machines zou worden gedaan, levert in ieder geval een bescheiden bijdrage aan het beperken van de klimaatsverandering.

Stikstof- en CO-2 emissies worden drastisch beperkt en heel belangrijk, de bodemverstoring is minimaal. Natuurlijk pretenderen we niet te kunnen concurreren met een harvester, maar voor kleinschalige objecten en moeilijk bereikbare plaatsen (en/of kwetsbare bodem) is het paard meer dan ooit een uiterst duurzaam en efficiënt alternatief.
Onze paarden
Zoals we al in het voorjaar berichtten is ons werkpaardenbestand inmiddels verdrievoudigd. Met de komst van twee Noriker merries uit Slowakije kunnen we nu ook de grotere klussen moeiteloos aan.
Die Norikers bleken overigens een prima keuze. Het werken zit deze paarden blijkbaar in de genen. Of het nu maaien, houtslepen of jagen met de trekschuit betreft; hoewel ze nu nog maar 4 jaar oud zijn kunnen we deze nieuwkomers voor vrijwel alle werkzaamheden meteen moeiteloos inzetten.
Nieuwe werktuigen voor paardentractie
Eind augustus bezochten we weer de vakbeurs "Starke Pferde" in Duitsland, het mekka voor alle liefhebbers van werkende paarden uit heel Europa. Daar zagen we o.a. deze kooimaaier, uiteraard geheel aangepast aan paardentractie. Zeer geschikt voor het maaien van grotere oppervlaktes, grovere gazons, speelweiden etc. Wij bespreken graag met u de mogelijkheden.
Vacature
Qua paardenkracht zijn we nu goed voorzien, maar zo nu en dan komen we toch wel menskracht tekort. Daarom zijn we steeds op zoek naar mensen op wie we een beroep kunnen doen om bij te springen. Er is geen specifieke ervaring vereist, maar affiniteit met de bosbouw en uiteraard met het werken met paarden is natuurlijk wel gewenst. We denken aan een ZZP-er of misschien wel een vrijwilliger die we een bescheiden onkostenvergoeding kunnen bieden. Als u belangstelling heeft of u weet iemand die mogelijk tijd (hooguit gemiddeld enkele dagen per maand) en interesse heeft voor zo'n functie, laat het ons weten!
Workshop met Manu de Meulenaer
Op zaterdag 19 oktober a.s. organiseert Paard aan 't Werk een workshop: "Het werkpaard en zijn gebruik(er)" met medewerking van de bekende trekpaardenkenner Manu de Meulenaer. Er is geen vast programma, maar aan de orde komen o.a.:
  • welk paard voor welk type werk
  • beleren van jonge werkpaarden
  • leidselvoering type tuig (hoofdstel, gareel, borsttuig)
... en wat verder ter sprake komt. Maak gebruik van Manu's 40-jarige ervaring met de omgang met werkpaarden en meldt u nu bij ons aan! Er is nog plaats voor 2 of 3 personen.
Beheerdersdag 2019
Ook dit jaar zijn we weer (uiteraard mét enkele van onze werkpaarden) aanwezig op de Beheerdersdag op vrijdag 27 september a.s. op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd. We bespreken dan graag met u hoe we de paarden duurzaam en publieksvriendelijk bij uw projecten kunnen inzetten. Tot ziens op Mariënwaerdt!
Info Beheerdersdag 2019
Heeft u vragen en/of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen!
Contact
Copyright © 2017 Paard aan 't Werk, All rights reserved.

Paard aan 't Werk
Dorpsstraat 54
2445 AP Aarlanderveen
Telefoon: 06- 53 45 78 66
E-mail: info@paardaanhetwerk.nl
Website: www.paardaanhetwerk.nl

 
Wilt u geen nieuws meer van ons ontvangen? unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Paard aan het werk · Dorpsstraat 54 · Aarlanderveen, 2445 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp