Copy
Paard aan 't Werk biedt paardenkracht in plaats van machines voor het beheer van bos, natuur en parken.
View this email in your browser

Paardenkracht: de milieuvriendelijke energiebron in bos- en natuurbeheer

efficiënt, duurzaam (geen CO2 uitstoot) en publieksvriendelijk

Wij zetten graag nog eens op een rij welke toepassingen van paardenkracht er juist in het hedendaagse bos- en natuurbeheer mogelijk zijn. 

Houtslepen

Vooral in kleinschalige percelen met een kwetsbare vegetatie, bewijst het paard goede diensten. Het paard sleept daarbij het stamhout uit het bosvak tot binnen het bereik van de harvester of de uitrijwagen. Een zeer efficiënte vorm van samenwerking van paard en machine. Bodem en vegetatie blijven zo gespaard. 

Verwijderen ongewenste opslag 

Ongewenste opslag, zoals vliegdennen en berken, kan door paarden worden uitgesleept, nadat het door ons is geveld. Door geen gebruik te maken van machines, blijft de kwetsbare vegetatie gespaard. 

Ruiterpaarden egaliseren

Intensief gebruikte ruiterpaden vertonen dikwijls diep uitgesleten sporen. Met een speciaal door ons ontworpen werktuig kunnen we, natuurlijk met paardentractie, deze ruiterpaarden egaliseren. In één of twee bewerkingen wordt de hoefslag glad gemaakt. Wij doen dit o.a. in opdracht van
de gemeente Den Haag, waar we in het 'recreatief natuurgebied' rond de Uithof een uitgebreid netwerk van ruiterpaden onderhouden. Gezien het positieve commentaar dat we veelvuldig van gebruikers ontvangen, wordt deze vorm van duurzaam beheer zeer gewaardeerd! 

Transport

Met een speciaal voor paardentractie ontworpen uitrijwagen kunnen onze paarden worden gebruikt om licht stamhout uit te rijden. Ook snoeihout of ander groenafval kan zo efficiënt vervoerd worden. 

Vervoer per trekschuit

Een wel heel bijzondere vorm van transport is een tocht per trekschuit die wij in nauwe samenwerking met Reederij de IJsel uit Oudewater kunnen bieden. Een unieke mogelijkheid om u per trekschuit (uiteraard door een paard
getrokken) over de Hollandse IJsel door het hier vrijwel onbedorven Groene Hart te laten vervoeren. Laat u informeren en boek een tocht per trekschuit met familie en vrienden. 

Meer weten?

Neem contact met ons op per e-mail of telefoon en wij informeren je graag! 
Contact
Copyright © 2017 Paard aan 't Werk, All rights reserved.

Paard aan 't Werk
Dorpsstraat 54
2445 AP Aarlanderveen
Telefoon: 06- 53 45 78 66
E-mail: info@paardaanhetwerk.nl
Website: www.paardaanhetwerk.nl

 
Wilt u geen nieuws meer van ons ontvangen? unsubscribe from this list


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Paard aan het werk · Dorpsstraat 54 · Aarlanderveen, 2445 AP · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp