Copy
NVvA nieuwsflits 2017-2

Nog enkele dagen!

Ondanks enige onwennigheid met de techniek, waardoor niet alle nieuwtjes meer vers van de pers waren, raakten we onze schroom over de allereerste NVvA-Nieuwsflits snel kwijt, door een aantal hartverwarmende reacties. Dank daarvoor! We gaan vrolijk verder, en naarmate we het beter in de vingers krijgen, zullen de nieuwtjes steeds heter van de naald worden.
Zo zijn we, als deze Nieuwsflits verschijnt, nog maar enkele dagen verwijderd van de verkiezingen. Wat zal het worden? Een kabinet met hart voor de preventie van beroepsziekten? Of een minister die het probleem beroepsziekten met 'alternative facts' wegredeneert? Bij de verschijning van de volgende Nieuwsflits zullen we wellicht meer weten...
 

Heb je zelf een nieuwtje, een interessante activiteit, of kom je iets tegen dat je vakgenoten niet mogen missen? Tip ons! 
Stuur tip

Campagne beroepslongziekten Longalliantie voortgezet

De Tweede Kamer heeft unaniem besloten dat de preventieve aanpak van beroepslongziekten moet worden voortgezet. Een amendement van Grace Tanamal (PvdA), Anoushka Schut-Welkzijn (VVD) en Steven van Weyenberg (D66) op de begroting van het Ministerie van SZW kreeg steun van de volledige Tweede Kamer.

Lees verder

Handreiking Veilig werken met nanomaterialen geactualiseerd 

FNV en VNO-NCW hebben een nieuwe versie (7.6) van de ‘Handreiking veilig werken met nanomaterialen en -producten’ uitgebracht. De handreiking is bedoeld voor werkgevers en werknemers, als hulp bij het risicomanagement van nanomaterialen, en bevat nu ook een module Blootstellingsregistratie.

Lees verder

Nieuwe wettelijke grenswaarden voor 4 carcinogenen

Op 15 februari jl. is in de Staatscourant het voornemen gepubliceerd om nieuwe of aangepaste wettelijke grenswaarden in te voeren voor benzeen, cadmiumverbindingen, hexachloorbenzeen en 5-nitroacenafteen. De grenswaarden worden op 1 oktober 2017 van kracht.

Lees verder

Nog meer nieuwe grenswaarden

Op 31 januari jl. heeft de Europese Commissie Indicatieve grenswaarden vastgesteld voor 31 (niet-carcinogene) stoffen. De EU-lidstaten zijn verplicht om voor deze stoffen een grenswaarde vast te stellen. De nationale grenswaarde mag lager zijn, en moet moet uiterlijk 21-8-2018 vastgesteld zijn. Verder heeft de Commissie bindende grenswaarden vastgesteld voor  7 carcinogenen, waaronder gebruikte motorolie.

Lees verder

Handeczeem bij bouwvakkers

Wil je je als arbeidshygiënist verbreden, en meer te weten komen over de bedrijfsgeneeskundige kant van de preventie van handeczeem, dan ben je van harte uitgenodigd om op 23 maart a.s. naar Harderwijk te komen voor een middagsymposium, georganiseerd door Volandis.

Lees verder

Vergeet je niet op te geven voor het NVvA-symposium!!

Mis het niet! Het NVvA-symposium vindt plaats op 12 en 13 april a.s. met dit jaar als thema "Beriepsziekten; beroepsziekten verleden tijd?"
Dit jaar weer in het vertrouwde Woudschoten te Zeist.

Lees verder

Nederlandse Vereniging
voor Arbeidshygiëne


040 29 11 424
nvva@arbeidshygiene.nl
Postbus 1762
5602 BT EINDHOVEN

Niet goed zichtbaar? Klik hier
Afmelden? Klik hier
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne · Weegschaalstraat 3 · Eindhoven, Noord-Brabant 5632 CW · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp